Els gols

1-0, Robert (36')
1-1, Márquez (61')

Márquez dóna el liderat en solitari al Barça (1-1)

El Betis s'ha avançat en el marcador en el minut 36 amb un gol de Robert de cap. En el minut 61, Márquez ha rematat de cap un córner llançat per Deco i ha empatat el matx. Amb aquest punt, el Barça es situa com a líder en solitari amb 39 punts.

La primera part ha estat força intensa, però amb poques ocasions de gol. De fet, només n'hi ha hagut una i ha estat la que ha obert el marcador per al Betis, amb un gol de Robert (1-0). A la segona, el Barça ha reaccionat. Després de dos avisos dels blaugranes, Márquez ha empatat el partit amb un bon cop de cap després d'un córner llançat pel portuguès Deco (1-1). Els de Rijkaard han tingut la pilota en tot moment, però la falta d'encert en els metres finals ha impedit el triomf visitant.

Gol inesperat

Només Sobis i Assunçao, amb dos xuts llunyans, han portat el perill en alguna de les dues porteries en els primers deu minuts de partit. Han estat els blaugranes, però, els qui han dominat l'enfrontament en els compassos inicials, amb un Ronaldinho molt actiu intentant crear ocasions pel mig de l'atac barcelonista. A mesura que ha anat avançant el matx, als bètics els ha costat cada vegada més passar del mig del camp. Els de Luis Fernández, molt intensos en la pressió, tampoc no han permès construir als blaugranes.

A més, la imprecisió regnant en tots dos conjunts ha dificultat que es creessin oportunitats de gol. La possessió, això sí, era per als blaugranes. Saviola ho ha intentat en una jugada en solitari en el minut 34, però el seu xut ha marxat massa creuat. Dos minuts més tard, en un córner aparentment poc perillós, el Betis ha obert el marcador. Nano ha cedit de cap a Robert que, tot sol, ha rematat també de cap. Fins a la mitja part, el joc ha continuat en la mateixa tònica que abans del gol: molta intensitat i cap ocasió, que ha fet que s'arribés amb 1-0 al descans.

Millora blaugrana

La segona meitat ha començat amb un ensurt per als blaugranes: Assunçao ha llançat una falta des de molt lluny que s'ha marxat prop de la porteria defensada per Valdés. En el minut 50, Márquez ha entrat en falta l'autor del gol, Robert, i ha rebut una targeta groga que farà que no jugui davant el Celta. El Barça hagués pogut empatar en el 52, quan Deco ha llançat una falta que Motta no ha arribat a rematar per molt poc. El Barça començava a jugar millor. En el 55, Giuly ha vist com un xut seu ha sortit fregant el pal després que un jugador bètic desviés la trajectòria de la pilota. I ha estat en el minut 61 quan aquesta millora ha obtingut el seu premi. Com el Betis, el Barça ha empatat fruit d'un llançament de córner: Márquez ha pentinat bé de cap un córner tret per Deco. Doblas, tot i l'intent, no ha pogut evitar que la pilota traspassés la ratlla de gol.

Ocasions alternes

Tot just després del gol, Gudjohnsen ha entrat en el lloc de Saviola. I en el 69, Xavi ha entrat per Giuly, cosa que ha fet que Iniesta es col·loqués en la banda dreta ocupada anteriorment pel francès. Amb l'1-1, el Barça s'ha fet encara més amo i senyor del partit, obligant els locals a tancar-se al darrere. Però el futbol no es deixa regir per cap mena de lògica i ha estat el Betis qui ha gaudit de la següent més clara ocasió de gol en el minut 77, quan Fernando ha xutat massa alt gairebé des de l'àrea petita blaugrana. La resposta del Barça no s'ha fet esperar i Gudjohnsen quasi anota l'1-2 després d'una gran jugada per la banda dreta d'Oleguer.

Els darrers minuts han estat clarament dominats pels homes de Frank Rijkaard, que han assetjat la porteria de Doblas sense descans. Però ha faltat l'última passada i l'encert final en el xut perquè el Barça acabés de capgirar el marcador. En l'última jugada, Dani ha pogut fer el 2-1, però el seu remat ha marxat fora. Al final, 1-1 i el Barça que és més líder.

La prèvia

Molta igualtat entre blaugranes i bètics

El FC Barcelona i el Betis s'han enfrontat en 43 ocasions en terreny bètic amb un balanç força igualat tant en resultats com en joc. Dels 43 partits disputats, 18 han estat victòries per als blaugranes i 15 per al Betis, mentre 10 han acabat amb empat. El Barça ha marcat 68 gols a l'estadi andalús i l'equip bètic n'ha aconseguit 53.

Aquesta igualtat es reflecteix encara més des que Frank Rijkaard és a la banqueta blaugrana. La primera visita del tècnic holandès a Sevilla va acabar en empat a un gol, la segona el Betis va derrotar el Barça per la mínima, mentre que la temporada passada els blaugranes van aconseguir una victòria clara davant els bètics per 1-4.

El líder visita un Betis en hores baixes

El FC Barcelona s'enfronta aquesta nit amb un conjunt bètic que està en una situació molt delicada. Els andalusos ocupen ara mateix posicions de descens a la Segona Divisió.

El Betis ocupa el primer dels tres llocs de descens a la Segona Divisió. Els bètics són els divuitens classificats amb 17 punts a dos punts del Llevant, que ocupa places de Primera. Tot i la mala temporada que estan duent a terme els andalusos, si aquesta nit aconsegueixen derrotar el FC Barcelona sortiran de la zona de perill i podrien acabar a la quinzena posició.

Primera volta

Els andalusos han aconseguit en aquesta primera volta del campionat quatre victòries, cinc empats i nou derrotes amb 18 gols a favor i 25 d'encaixats. Al seu estadi, el Manuel Ruiz de Lopera, el Betis ha aconseguit 12 punts amb tres victòries, tres empats i tres derrotes, amb 9 gols marcats i 7 d'encaixats. Ha sortit derrotat davant el Reial Madrid, el Mallorca i l'Atlètic de Madrid, sempre per la mínima.

Temporada decebedora dels andalusos

El Betis acabarà la primera volta en una situació delicada, és un dels equips pitjors classificats de Primera juntament amb la Reial Societat i el Gimnàstic de Tarragona. També és un dels conjunts amb pitjor resultats lluny del seu estadi, mentre que a casa està completant una temporada irregular.

El conjunt bètic va encadenar set partits sense aconseguir cap victòria durant el primer tram de la temporada sumant un punt de 27 possibles. Aquests resultats i la pressió popular van obligar al tècnic Javier Irureta a presentar la seva dimissió. Va ser aleshores quan va arribar Luis Fernández a la banqueta bètica. Des de llavors, el Betis ha sumat quatre punts de 9 possibles. Mentre que fins a la 16a jornada, amb Irureta al front de l'equip, els andalusos només havien sumat 28 dels 45 punts en joc amb tres victòries, quatre empats i vuit derrotes.

Amb l'etiqueta de salvador

Luis Fernández arriba a la banqueta bètica amb l'etiqueta de salvador des que a la seva anterior etapa a un equip de la Lliga espanyola, a l'Espanyol fa tres anys, va substituir Javier Clemente a la banqueta de Montjuïc. Llavors els blanc-i-blaus eren els cuers de la classificació i després de molt esforç Luis Fernández va aconseguir la salvació en l'última jornada.

Com a entrenador, el tècnic de Tarifa va obtenir els seus millors èxits al Paris Saint Germain, guanyant la Lliga Francesa, la Copa i la Recopa d'Europa l'any 96. A Espanya, abans d'entrenar l'Espanyol, va provar sort a l'Athletic Club aconseguint una meritòria segona plaça a la Lliga l'any 1998.

La pèrdua de Joaquín

Amb la marxa al València d'un dels jugadors més carismàtics que ha tingut el Betis, el gadità Joaquin, el conjunt andalús ha perdut molta força atacant. Actualment, el gran perill del Betis està a les botes d'Assunçao. El brasiler va aterrar a Sevilla l'estiu del 2002 procedent de la Roma. Des que va arribar sempre ha estat un dels jugadors més utilitzats pels seus tècnics. Té una gran potència física, llegeix molt bé els partits i té un potent i espectacular xut a porta, sobretot a pilota aturada. El brasiler és un perill tant en els llançaments de falta com en els penals.

• FC Barcelona1-0R.Societat
  • Sevilla FC2-1Reial Madrid
  • Athletic Club4-2Recreativo
  • Celta1-1Vila-real CF
  • Getafe CF1-1Real Betis
  • Gimnàstic2-1Llevant UD
  • Osasuna3-0RCD Mallorca
  • Racing0-2Saragossa