ELS GOLS

0-1, Deco (min. 40)
1-1, Álvaro (min. 76)

Golàs insuficient (1-1)

Un fantàstic gol de falta directa de Deco ha posat el 0-1 al marcador en el minut 40 de partit. El Llevant, molt insistent en la segona meitat, ha aconseguit empatar poc abans del final (1-1). Ara, el Barça ja pensa només en el Bremen.

Un magistral llançament de falta de Deco ha permès al FC Barcelona anar-se'n per davant al marcador al descans, després d'una primera meitat que els blaugranes (que han jugat de taronja en el Ciutat de València per la coincidència de colors amb el Llevant) han dominat en la seva majoria. Només dues ocasions dels locals, ben resoltes per Valdés, han amenaçat la porteria dels de Frank Rijkaard. Ja en el segon temps, no content amb el 0-1 el Llevant ha estirat línies, fet que els ha permès gaudir d'algunes ocasions clares de gol. Finalment, en el minut 76, després d'un refús de Valdés Álvaro ha aconseguit posar el definitiu1-1 al marcador. El Barça pensa ara sí únicament en el matx de dimarts que ve davant el Werder Bremen.

Domini inicial

El FC Barcelona ha començat el partit amb la possessió de pilota, imposant un ritme no molt alt, a l'espera que el Llevant, molt tancat darrere, avancés línies. Deco, que havia començat el partit en el seu lloc natural al centre del camp, ha intercanviat el seu lloc amb Iniesta, que fins aleshores ocupava la posició de l'absent Ronaldinho. Després d'aquest canvi i després de deu minuts en els quals no hi ha hagut cap ocasió, Giuly ha tingut la primera en el minut 12, després d'una magnífica assistència en llarg del mateix Deco, molt participatiu en la creació ofensiva blaugrana. Giuly, tot i això, ha rematat massa alt des d'una posició gairebé sense angle.

Joc travat

Els blaugranes han insistit sobretot per la banda esquerra, en la que Sylvinho ha pujat amb perill en diverses ocasions, fent les funcions d'extrem. En el minut 15, precisament en una jugada del recent renovat brasiler, Giuly ha rematat fluix a mans del porter Molina. Després, en el minut 29, el Barça ha tornat a amenaçar en una bona triangulació d'Iniesta i Gudjohnsen, amb remat final una mica alt de Deco des de la frontal. Semblava que el FC Barcelona començava a assetjar amb més insistència la porteria local, però el matx ha tornat a la tònica inicial, amb poques ocasions de gol en uns minuts en els quals s'han succeït diverses faltes que han interromput constantment el joc.

Valdés salva l'equip

Aquests minuts d'incertesa no han tingut un bon efecte en el joc dels blaugranes, que ha vist com el Llevant s'ha vingut dalt en dues jugades aïllades. La primera, en el minut 34, en un ràpid contraatac dels valencians després d'un córner a favor del FC Barcelona, en el que Riga ha acabat gaudint d'un un contra un davant Valdés, que aquest ha resolt de manera efectiva. Tan sols seixanta segons després, Valdés ha tornat a refusar un xut perillós de Nino, en les dues úniques però clares ocasions de les quals ha disposat el Llevant en tot el primer temps.

Gol de crac

Deco, que finalment ha anat intercanviant la seva posició amb Iniesta al llarg de tot el primer temps, ha patit en el minut 40 una falta molt a prop de l'àrea, en la banda esquerre de l'atac barcelonista. El mateix Deco, decidit a llançar la falta després de les baixes dels homes habituats a fer-ho com Ronaldinho o Márquez, amb un gran tir per damunt de la tanca, ha posat al Barça per davant al marcador. El xut ha sorprès a Molina, que esperava un centre a l'àrea o un llançament al pal llarg i que res ha pogut fer per detenir el tir del portuguès, que s'ha colat per tota l'esquadra local després de tocar fins i tot en el pal. Era el 0-1, i amb ell s'ha arribat a la mitja part.

Atac local

En el minut 9 de la represa el FC Barcelona ha pogut sentenciar el partit, després d'una fantàstica combinació d'Iniesta, Deco, Xavi i Giuly. El francès, que ha volgut assistir a Iniesta, ha tingut en les seves botes el 0-2. Però aquesta ocasió visitant ha estat alguna cosa semblant a un miratge, ja que el Llevant s'ha tornat més ofensiu i ha gaudit fins de quatre ocasions clares per marcar en els primers vint minuts de joc. Primer, Thuram ha refusat a còrner un tir de Riga des de la frontal. Després, Courtois ha posat a prova a Valdés, que ha tornat a lluir-se amb una bona parada. I a continuació, Riga i Nino, en els minuts 62 i 64, han pogut empatar el matx, sempre amb poc èxit.

Ezquerro gairebé sentencia

L'entrada d'Ezquerro per Giuly al minut 15 de la segona part ha propiciat que el de La Rioja, en el minut 70, hagi pogut realitzar una extraordinària vaselina que s'ha estavellat en el travesser de Molina. Així mateix, la sortida de Giuly ha fet que Iniesta s'hagi situat finalment en la banda dreta de l'atac barcelonista, amb Ezquerro per l 'esquerra, i un poc actiu Gudjohnsen per al centre. En el minut 74, Deco ha deixat el seu lloc per Oleguer.

Empat final

Dos minuts després del canvi de Deco, Ettien ha forçat una falta en la banda dret de l'atac valencià que li ha costat la targeta groga a Puyol. Kapo, que ha entrat per Riga en el minut 60, ha executat l'esmentada falta. Valdés només ha pogut refusar i el rebuig ha anat a parar a peus de Alexis, primer, que ha assistit a l'altre central del Llevant, Álvaro, que només ha hagut d'empènyer per igualar el marcador (1-1).

El FC Barcelona, després del cop de l'1-1, ha buscat el gol de manera decidida. Ezquerro, amb un tir llunyà, i Xavi, en una gran jugada individual sense remat final, han intentat marcar el gol de la victòria per als blaugranes abans del minut 90. Però la falta de punteria no ha permès que els de Rijkaard arribin al matx enfront del Werder Bremen amb una nova victòria en Lliga. Al final, 1-1 i el Barça que segueix líder a l'espera del que facin diumenge els seus perseguidors.

Fes clic aquí per accedir a la secció partit

Reaccions: Rijkaard / Jugadors

La prèvia

Precedents igualats

Només en tres ocasions el FC Barcelona ha visitat l'estadi del Llevant, amb una derrota (1964-65), un empat (2004-05) i una victòria (1963-64) en els seus desplaçaments a València. Precisament, l'empat d'ara fa dues temporades va significar el primer dels dos títols de Lliga de l 'era Rijkaard, en un partit que el FC Barcelona va aconseguir empatar (1-1) gràcies a un gol de l'ara lesionat Eto'o.

El Llevant mesura la mentalitat del líder

Tres dies abans del vital matx davant el Werder Bremen, el Barça visita aquest dissabte el camp del Llevant. Sense Ronaldinho, el líder ha de demostrar que la seva ment no està posada en el partit de dimarts davant els alemanys.

El d'aquesta nit (20.00h./Barça TV) contra el Llevant és un matx perillós per als de Frank Rijkaard, degut a la proximitat del partit decisiu a la Lliga de Campions davant el Werder Bremen. El FC Barcelona, com a líder que és, ha de demostrar que és un equip que sap rendir també en els camps petits poc abans dels grans compromisos. Si el Barça venç al Ciutat de València, afrontarà el matx davant els alemanys amb la satisfacció dels deures fets i amb l'autoritat de ser el líder de la Lliga una setmana més.

Força mental: El mateix Frank Rijkaard ha assenyalat que el "treball contra el Werder Bremen comença contra el Llevant", paraules que deixen constància de la importància del partit en el Ciutat de València. El FC Barcelona, malgrat reservar a Ronaldinho i comptar amb nombroses baixes ofensives, busca seguir dalt de la classificació una jornada més i, de passada, traslladar la pressió de guanyar als seus perseguidors que juguen diumenge. Per a això, no haurà de jugar pensant en dimarts ni estalviar forces. Al camp del Llevant, el Barça ha de donar el màxim en atenció i concentració per a així intimidar també el conjunt alemany.

Ronaldinho no viatja: D'entre els 17 convocats de l'expedició blaugrana destaca l'absència de Ronaldinho , que s'ha quedat a Barcelona per arribar en un òptim estat de forma al vital partit davant el Werder Bremen. La baixa del brasiler obre les portes a un possible trio de jugadors tècnics (Xavi, Deco i Iniesta), jugant algun d'ells com mitjapunta, però tampoc és descartable l'entrada d'Ezquerro a l'onze titular, sempre amb Giuly i Gudjohnsen al davant. Motta és l'única novetat en la convocatòria, i es disputarà el lloc per davant de la defensa amb Edmílson.

Kapo, el gol del Llevant: L'estrella del Llevant , Olivier Kapo, és l'autèntic generador de perill de l'equip llevantí. L'ex de l'Auxerre és l'encarregat d'assistir a la davantera però aquesta, poc encertada en aquest inici de Lliga, no està responent com era esperat. El propi Kapo és, per tant, també el màxim artiller del Llevant amb tres dianes. Per darrere seu i escortant-lo al centre del camp, solen jugar Camacho i Berson, que tenen com a principal missió destruir el joc rival. Ja en defensa, destaquen Álvaro, Alexis i l'exblaugrana Dehú, una línia defensiva que compleix gràcies a la seva contundència.

• Recreativo2-0València CF
  • Llevant UD1-1FC Barcelona
  • Real Betis0-1At. Madrid
  • Deportivo0-0Racing
  • RCD Espanyol2-1Sevilla FC
  • RCD Mallorca2-2Celta
  • R.Societat0-0Getafe CF
  • Vila-real CF2-0Gimnàstic