1-2, Víctor, min. 70
1-3, Iniesta, min. 85
1-4, Ezquerro, min. 91

Més gols i més liderat (1-4)

El Barça segueix amb pas ferm al capdavant de la classificació després de vèncer amb contundència el Mallorca. Dos gols de Gudjohnsen han encarrilat un matx en què els de Frank Rijkaard han estat pràctics i efectius.

En un partit eminentment pràctic, el Barça ha guanyat a l'Ono Estadi de Mallorca amb gols de Gudjohnsen, -que ha marcat per partida doble- Iniesta i Ezquerro. Després d'una primera mitja hora de joc en què cap dels dos equips han creat perill, el primer gol de Gudjohsen han començat a trencar els esquemes del què, fins avui, era l'equip menys golejat del Campionat de Lliga. Ja a la represa, el segon gol de l'islandès ha sentenciat el partit, malgrat que els locals han retallat distàncies en una errada puntual, de fet l'única, de la defensa blaugrana. Poc després, Andrés Iniesta ha marcat el seu tercer gol de la temporada i Santi Ezquerro ha tancat la golejada. Les baixes de Messi i Eto'o no s'han notat i, el més important, jugadors amb menys presència com Oleguer o el mateix Ezquerro també entren en la dinàmica de l'equip i no desentonen.

Mitja hora de poc futbol

La primera mitja hora de partit ha estat més aviat ensopida. Cap dels dos equips ha generat perill i el matx s'ha jugat, bàsicament, en el mig camp. Andrés Iniesta i Rafa Márquez han estat els blaugrana més destacats en aquests primers trenta minuts de joc. El migcampista continua demostrant que és un dels futbolistes més en forma de la Lliga, mentre que el mexicà segueix jugant la pilota com pocs des del darrera. En l'equip de Gregorio Manzano, Varela, per banda dreta, ha estat força incisiu, encara que les seves centrades sempre han topat amb la bona col·locació de la defensa i del porter blaugrana. L'exblaugrana Maxi López, ara cedit a l'equip balear, ha treballat de valent, sobretot d'esquenes a porteria, però no ha tingut cap ocasió clara de gol.

Gol treballat

Si en els primers trenta minuts del matx entre mallorquins i catalans no hi ha hagut ocasions, aquestes sí que han començat a arribar quan Thiago Motta ha tingut, de cap, la millor oportunitat del partit fins el moment. En el minut 34, Deco ha servit un corner que l'italo-brasiler ha rematat a boca de gol. Prats ha estat molt encertat i ha rebutjat el perillós cop de cap de Motta.

El Mallorca, lluny d'acobardir-se, ha anat cap amunt i ha gaudit d'una bona oportunitat mitjançant el grec Basinas. Un xut enverinat des de la frontal del migcampista de l'equip balear ha estat rebutjat a corner per Víctor Valdés en una gran estirada del porter de l'Hospitalet. Set minuts després, en el minut 42, ha arribat el gol del Barça. Un gol molt treballat de l'equip barcelonista en què hi ha participat des de Thiago Motta fins a Deco, l'home que, de primeres, ha estat l'assistent de luxe per a un Gudjohnsen que no ha desaprofitat l'ocasió de superar Prats per primera vegada.

Empat a gols

Superats els primers 10 minuts de la represa, el Barça ha marcat el segon de la nit. Un altre cop Eidur Gudjohnsen ha estat l'autor del gol blaugrana en el minut 58. El gol de l'islandès ha estat molt bonic. Ha rebut entre línies una excel·lent passada a l'espai d'Iniesta, ha controlat perfectament i ha batut Prats amb tota la calma del món. Cinc minuts després, el Barça ha fet el primer canvi del partit: Zambrotta ha entrat per Carles Puyol. Així, Oleguer ha passat a formar l'eix de la defensa i ha format parella amb Márquez. Precisament, el central mexicà, fins llavors impecable, no ha estat molt fi en un cos a cos dins l'àrea amb Víctor. El davanter del Mallorca s'ha acabat emportant la pilota i ha batut Valdés amb un xut ras i ajustat a la base del pal dret.

Iniesta evita patiments

En l'últim quart d'hora de partit, el Mallorca s'ha crescut. Rijkaard ha donat entrada a Santi Ezquerro pel golejador Gudjohnsen, pensant en el partit de dimecres vinent a Sofia. Poc després ha estat Xavi Hernández el que ha entrat per Giuly. Enmig de tots aquests canvis, el Mallorca ha començat a creure en les seves possibilitats. Fins i tot Gregorio Manzano ha donat entrada a Diego Triastán per buscar l'empat, però una dura entrada de Varela sobre Deco ha complicat les coses per als locals. L'expulsió de l'exjugador del Betis ha sentenciat les esperances locals que, a més, s'han acabat d'enfonsar per complet amb el tercer gol del Barça, obra d'Andrés Iniesta. Poc després, Santi Ezquerro ha estat l'autor del quart i últim gol de la nit. El de La Rioja ha celebrat el gol amb molta alegria.

La prèvia

Precedents igualats

En 21 visites a Mallorca, el FC Barcelona ha sortit victoriós en nou d'elles, mentre que ha caigut en altres nou, per tres empats. No obstant això, els resultats més recents són molt favorables als interessos blaugranes, que han vençut en els seus quatre últims desplaçaments a l'illa (0-4, 1-3, 1-3 i 0-3).

El líder vol reafirmar-se a Mallorca

El FC Barcelona visita l'Ono Estadi de Mallorca amb la intenció de donar un nou cop d'autoritat a la Lliga, i demostrar així que l'equip pot sobreposar-se a les últimes lesions de Messi i Saviola.

El d'aquest vespre(19.00h , Barça TV) a Mallorca ha de ser el partit de la reafirmació. La reafirmació que el FC Barcelona, com han assegurat tant Giuly com Puyol aquesta setmana, pot mantenir-se a dalt de la classificació malgrat haver patit lesions dos jugadors més, Messi i Saviola. Si ho fa, el cop d'autoritat a la Lliga serà important, ja que es mantindrà una setmana més en el liderat havent demostrat que la plantilla és prou àmplia i competitiva.

Opcions en el mig: Si en alguna línia del camp Frank Rijkaard compta amb múltiples possibilitats, aquesta és la medul·lar. Després de la tornada de Xavi a la convocatòria i les altes mèdiques de Edmílson i Iniesta, el tècnic holandès gaudeix de diverses opcions: tant Motta, que podrà jugar després de rebre divendres la cautelar, com Edmílson i fins i tot Márquez són possibles peces per al pivot defensiu, encara que també seria factible no veure a cap dels tres a favor d'un trio més tècnic i tocador, Iniesta-Deco-Xavi.

Incògnita rival: Si el FC Barcelona jugarà, com sempre, amb una mentalitat d'atac i possessió de pilota, com ho farà el Mallorca segueix sent una incògnita. Els balears podrien renunciar al seu estil habitual, amb l'exblaugrana Maxi López com a punta més avançada, i plantejar un enfrontament més ofensiu i atrevit, pressionant al Barça des de la seva zona de creació, encara que el mateix Frank Rijkaard s'ha mostrat escèptic respecte a aquesta possibilitat. Arango i Jordi són fixos en els onzes del Mallorca, mentre que Ibagaza, Jankovic i Basinas es jugaran un lloc a l'onze balear.

Pocs gols del Mallorca: El conjunt dirigit per Gregorio Manzano no està acostumat als gols, tant a favor com en contra. El Mallorca lidera l'estadística de menys gols encaixats (sis), però també és últim en la de gols anotats (cinc), cosa que reflecteixen els seus resultats al llarg de la temporada, on mai ha marcat més d'un gol. En canvi, el FC Barcelona és l'equip més golejador, i sempre que ha vençut ho ha fet marcant tres gols.

• Reial Madrid3-1Racing
  • Sevilla FC3-0València CF
  • RCD Espanyol3-2Athletic Club
  • Llevant UD0-3At. Madrid
  • R.Societat0-0Real Betis
  • Recreativo2-0Osasuna
  • Vila-real CF1-0Getafe CF
  • Saragossa3-0Gimnàstic