1-1, Ronaldinho, min. 30
2-1, Ronaldinho, min. 85
3-1, Saviola, min. 95

Torna la màgia i el liderat (3-1)

Dos gols de Ronaldinho i un de Saviola han donat novament el liderat de la Lliga al Barça. L'equip de Rijkaard ha sabut plantar cara a les adversitats i ha capgirat el partit gràcies al talent del brasiler.

El Camp Nou ha presenciat un excel·lent partit de futbol. Dos estils molt similars que generen perill en atac i pateixen en defensa degut, en bona mesura, a l'enorme vocació ofensiva dels seus homes. Barça i Saragosa, els dos equips més golejadors del campionat de Lliga, han ofert un bon espectacle on hi ha hagut gairebé de tot: gols, expulsions, tanganes, lesions i espectacle. Al final s'ha demostrat que és molt difícil aturar el joc del campió si aquest compta amb la màgia del millor Ronaldinho, que amb dos gols ha donat la volta a un marcador (3-1) que retorna el Barça al liderat.

Domini incial

Els primers minuts han servit per comprovar la bona predisposició de l'equip de Frank Rijkaard, amb un mig camp sòlid en què Edmílson i Deco tractaven de llençar els atacs, i Messi, per banda dreta i sempre caient cap al mig, era l'home que creava més perill en els primers 10 minuts de joc. Però de res ha servit aquest domini inicial, amb Gudjohnsen generant perill.

Gabi Milito avança els visitants

Quan més i millor havia jugat a futbol el Barça ha arribat el primer gol del partit, obra del Saragossa a pilota aturada. Un còrner servit per D'Alessandro ha estat rematat de forma impecable, però completament sol, per Gabriel Milito. A partir d'aquest moment, els aragonesos s'han crescut i han creat molt perill amb les constants incorporacions per banda dreta del brasiler Ewerton.

Trio de lesions

Les males notícies, però, no han acabat aquí. Lionel Messi ha hagut d'abandonar el matx en el minut 21 lesionat. Giuly ha estat el substitut d'un Messi que, cap cot, ha hagut d'abandonar el terreny de joc amb signes de dolor en el seu peu esquerre. Cinc minuts després ha estat el Saragossa el que ha perdut a un dels seus jugadors titulars. Celades, en una acció fortuïta, ha caigut lesionat amb problemes musculars. Pel que fa al Barça, Edmílson, que en el minut 12 ha rebut una dura entrada de Zapater, també ha hagut d'acabar abandonant el camp i deixant el seu lloc a Thiago Motta.

Dinho fa el primer, de cap

Tots aquests problemes físics han fet decaure el ritme d'un partit que ja tenia gairebé de tot. Però encara faltava el gol del Barça. En una cita entre els dos equips que practiquen el millor futbol de la Lliga no podia faltar un gol del 'Pitxitxi' blaugrana. Ronaldinho, en una errada de marcatge de la defensa aragonesa en un còrner, ha marcat un gol molt similar al que ha fet l'equip de Víctor Fernández.

Davant l'absència de Messi, l'atac blaugrana ha quedat una mica orfe i ha estat llavors quan Ronaldinho ha pres el comandament de la nau blaugrana i la responsabilitat. L'astre brasiler ho ha intentat tot i ha demostrat que estava sempre que l'equip el necessitava.

Domini altern i Saviola, últim cartutx

La gran despesa física que han fet tots dos equips en la primera meitat havia de tenir un preu i aquest s'ha pagat en el primer quart d'hora de la represa. Amb un domini de la pilota altern i sense clares ocasions de gol per part de cap dels dos equips, el partit ha entrat en una dinàmica més ensopida que en la primera part. Ha estat quan, en el minut 66 de partit, Frank Rijkaard ha fet la seva última aposta ofensiva de la nit, donant entrada a Javier Saviola per Gudjohnsen.

Targetes per a tothom i bogeria final

L'últim quart d'hora de partit ha estat molt intens. No tant pel joc, sinó per les decisions arbitrals d'un col·legiat que, mal assessorat pel seu jutge de línia Rafa Guerrero, ha expulsat de forma injusta Thiago Motta, després que el brasiler colpegés Diego Milito amb una mà, quan protegia la pilota. El col·legiat Iturralde González, a més, també ha expulsat el segon tècnic blaugrana Johan Neeskens, així com al delegat de l'equip Carles Naval. Instants després d'aquestes expulsions, el Saragossa també s'ha quedat amb 10 homes per l'expulsió de Gabriel Milito. El central de l'equip aragonès ha tirat a terra Saviola, quan aquest encarava la porteria de César. Una acció que definitivament esperonava el Barça per buscar una victòria necessària.

Ronaldinho torna a decidir

Amb 10 contra 10, el partit ha entrat en una fase revolucionada, en què qualsevol podia haver donat un bon ensurt. Sense mig del camp, les defenses patien els contraatacs i ja quedaven pocs recursos. A manca de quatre minuts per arribar al final del temps reglamentari, Saviola ha estat objecte d'una clara falta a la frontal de l'àrea. Ronaldinho ha pres tota la responsabilitat, ha plantat l'esfèric, ha fet les tres passes enrere de rigor, i ha colpejat durament la bola posant-la a l'escaire esquerre de la porteria de l'exmadridista César. Un gol ple de ràbia, que ha fos banqueta, jugadors i afició en una gran abraçada.

Els tres punts estaven més a prop i el Barça recuperava momentàniament el liderat de la Lliga. Ja en el temps afegit, Javier Saviola ha estat molt murri marcant el tercer i últim gol del Barça després d'una altra falta magistral de Ronaldinho que ha picat al travesser. Al final, triomf merescut d'un Barça que ha fet un dels millors partits de la temporada malgrat les adversitats.

La prèvia

Iniesta, en una imatge de l'últim FCB-Saragossa de Lliga al Camp Nou
Tres "millonarios"

Javier Saviola es retrobarà al Camp Nou amb dos antics companys de River Plate: Pablo Aimar i Andrés D'Alessandro. Aquests tres argentins van coincidir a la plantilla dels "Millonarios" fa ja algunes temporades, abans que emigressin tots al futbol europeu. El jugador del FC Barcelona va estar a River Plate des de 1998 fins a 2001, amb el que va estar tres temporades al costat d'Aimar (a River de 1997-01) i dos al costat de D'Alessandro (1999-03).

Duel d'alta volada

El FC Barcelona rep aquest diumenge el Saragossa en un partit d'alta volada. Segon i tercer respectivament, els dos conjunts recuperen homes importants en un duel important per a la part alta de la classificació.

Aquesta nit (21.00/C ) es jugarà al Camp Nou un d'aquests partits atractius per a tot amant del bon futbol, amb el joc d'atac com aposta principal dels dos equips. Tant els de Frank Rijkaard com els de Víctor Fernández comptaran, a més, amb importants novetats en les seves files, com són Gudjohnsen, Puyol, o Aimar. Qui guanyi, sempre que falli el Sevilla, serà el nou líder.

Amb Puyol i Gudjohnsen: El FC Barcelona recupera a dues peces bàsiques del seu equip amb el retorn a la llista de convocats de Puyol , absent davant Deportivo i Badalona per la mort del seu pare, i Gudjohnsen, recuperat ja de la seva lesió. Frank Rijkaard tindrà així moltes opcions a l'hora de configurar l'onze titular: per a la confecció de les línies més endarrerides i avançades disposarà de tots els seus homes, llevat de les absències d'Eto'o, Belletti i el descartat Ezquerro. En canvi, al centre del camp, amb la baixa de Xavi, es perfilen com a titulars Iniesta i Deco, al costat d'Edmílson o Motta.

En el Saragossa, que porta quatre partits de lliga guanyant, Aimar és la principal novetat en la llista, a l'haver-se recuperat d'una lesió que li va impedir jugar les dues últimes jornades. En canvi, Víctor Fernández compta amb el dubte de Zapater en un centre del camp en què només D'Alessandro té un lloc assegurat des de l'inici.

Partit amb gols: Diego Milito, 'pitxitxi' de la Lliga al costat de Kanoute amb vuit dianes, i Ronaldinho, amb sis gols, garanteixen que en el matx del Camp Nou es vegin gols. Aquestes xifres revelen l'estil de joc que desitgen els dos tècnics per als seus conjunts, en què la creació ofensiva és prioritària. Jugadors com Ronaldinho, Iniesta o Deco, per part del FC Barcelona, o Aimar i D'Alessandro, incorporats al Saragossa aquest any, proposen un futbol de toc i d'atac que possibilita més ocasions de gol.

Precedents favorables: Els resultats de les últimes temporades certifiquen aquesta voluntat ofensiva dels dos equips, ja que no hi ha cap partit entre tots dos amb menys de dos gols des de fa més de sis anys. La història, a més, resulta molt favorable per als interessos blaugrana, ja que dels 53 partits disputats en Lliga contra el Saragossa al Camp Nou han aconseguit la victòria en 40 d'ells i l'empat en altres 11, per només dues derrotes.

• At. Madrid3-1Vila-real CF
  • València CF1-1Athletic Club
  • Real Betis2-1Llevant UD
  • Celta1-2Recreativo
  • Getafe CF1-0RCD Mallorca
  • Gimnàstic0-0Deportivo
  • Racing0-0Sevilla FC
  • R.Societat1-1RCD Espanyol