1-0, Ronaldinho (min.28, penal)
2-0, Ronaldinho (min.57)
3-0, Xavi (min. 61)

El Barça marca el ritme (3-0)

El campió de Lliga continua com a líder, ara en solitari, després d'una victòria contundent contra el Recreativo de Huelva (3-0). Ronaldinho, amb dos gols, i Xavi han sentenciat un partit tranquil.

El Barça ha tornat a demostrar que la derrota al Santiago Bernabéu va ser un incident puntual. Els gols han estat la millor medicina per refermar el liderat i afrontar el partit del Chelsea amb molta confiança. El Recreativo no ha amenaçat la supremacia del Barça a la Lliga, que novament ha demostrat que, malgrat algunes crítiques puntuals, continua rendint amb eficàcia. En aquesta ocasió, dos gols de Ronaldinho (el primer de penal) i un de Xavi han estat suficients per superar el rival i per deixar palesa la superioritat del vigent campió de Lliga, que ja és líder en solitari, després de la derrota del València a Santander (1-0).

Canvis a l'onze

Per afrontar aquest partit, Rijkaard, que durant la setmana havia anunciat el final de les rotacions, ha optat per introduir diversos canvis en l'onze, amb Belletti al lateral dret, Márquez de central i Edmílson com a pivot defensiu. La presència del lateral brasiler ha estat el canvi que més profunditat li ha donat a l'equip; conjuntament amb Giuly, tots dos han estat els homes que portaven el perill per la banda durant els primers minuts.

Penal i gol

Malgrat tot, el Barça no ha gaudit, en la primera part, de moltes oportunitats davant del Recre, que havia començat el partit, al minut 1, amb una clara opció de gol de Calle, que Valdés ha refusat. L'ensopiment de la primera mitja hora de joc s'ha trencat amb el primer gol de Ronaldinho. El brasiler ha marcat de penal després que l'exblaugrana Mario hagi agafat amb una mà Gudjohnsen a dins de l'àrea.

Ronaldinho, de cap

Amb el marcador a favor, el partit ha canviat de ritme i el Barça s'ha sentit més còmode, amb un Ronaldinho més alliberat que també ha liderat l'equip a la segona part. El '10' blaugrana ha estat l'encarregat de sentenciar el partit al minut 57, amb un cop de cap de davanter centre després d'una centrada mil·limètrica de Sylvinho.

Xavi, també marca

Sense gaire temps per relaxar-se i acabar de pair el doblet de Ronaldinho, ha arribat el tercer. Ha estat una acció gairebé idèntica a l'anterior gol, però per la banda contrària. En aquest cas, la centrada ha estat de Belletti i el remat, també de cap, de Xavi.

Amb el Chelsea al cap

Amb el 3-0 en el marcador, Rijkaard ha començat a pensar en el compromís de dimarts contra el Chelsea i ha donat descans a tres jugadors bàsics en el seu esquema: Gudjohnsen, que ha donat pas a Saviola (minut 63); Deco, que ha estat substituït per Iniesta (67); i Ronaldinho, que ha rebut l'ovació del públic i el recanvi d'Ezquerro (80). El públic, satisfet amb el seu equip campió, ha ovacionat els jugadors amb la mateixa intensitat que voldrà fer-ho dimarts.

La prèvia

Un equip que també té baixes importants

El Recreativo de Huelva arriba al partit davant el FC Barcelona amb les baixes importants del porter López Vallejo i del davanter Uché (màxim golejador de la temporada passada a la Segona Divisió), tots dos lesionats. Amb tot, els andalusos, que aquest divendres han entrenat a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, aspiren a aconseguir el primer gol al Camp Nou, on sempre han perdut.

Una de les revelacions de la Lliga, al Camp Nou

Aquest dissabte visita el Camp Nou un dels conjunts que ha demostrat un millor estat de forma en aquest inici de temporada, el Recreativo de Huelva, que lluita per mantenir-se a Primera.

Una de les revelacions d'aquest inici de lliga arriba al Camp Nou amb l'etiqueta de conjunt perillós. Tot i ser el degà del futbol espanyol (és el club més antic d'Espanya, ja que es va fundar l'any 1889), aquesta és la tercera vegada que juga a la màxima categoria. Per tant, l'objectiu del club andalús sembla clar, la permanència a la Primera Divisió, un fita que no ha pogut assolir mai.

Deu punts de 21 possibles

El 'Recre' és el novè a la classificació amb 10 punts i empatat a la desena posició amb el Celta de Vigo. L'equip andalús ha arrencat de forma brillant la temporada. Va encadenar dues victòries seguides, davant la Reial Societat i el Betis, que el van situar a la setena posició de la taula classificatòria. Però dues derrotes consecutives, contra l'Atlètic de Madrid i el Getafe a les últimes jornades de lliga, han deixat al conjunt andalús a la meitat de la taula.

Un sistema semblant al del Sevilla

El Recreativo de Huelva juga com un bloc que ataca i defensa alhora, sense deixar espais entre les línies. El 'Recre' juga un sistema basat en un forta defensa i un perillós contra atac. Salvant les distàncies, és un sistema de joc que s'assembla al del Sevilla, que tan bon resultat li ha donat. Amb un joc directe per sorprendre al rival abans no hagi tingut temps d'organitzar-se al darrera.