2-0, Ezquerro, min. 39
3-0, Saviola, min. 78
4-0, Saviola, min. 84

Nit de gols i debuts (4-0)

El FC Barcelona ha superat sense problemes l'eliminatòria dels setzens de final de la Copa del Rei. Els de Rijkaard han superat amb claredat el Badalona en un partit marcat també pels debuts dels joves Valiente, Crosas i Jeffren.

Dos gols de Javier Saviola, un de Santi Ezquerro i un de Gio han servit per superar un Badalona que tenia molt a guanyar i molt poc a perdre. Després de l'1-2 de l'anada, Frank Rijkaard ha fet un equip pensant en la Lliga. Moltes novetats i un director de joc en forma com és Andrés Iniesta han estat les notes destacades de l'inici del matx. El joc, a poc a poc, ha anat guanyant en intensitat i el FC Barcelona ha començat a trenar jugades ofensives interessants que han acabat doblegant finalment un Badalona que ha estat un digne rival en els setzens de final de la Copa del Rei. El debut dels joves del filial Marc Valiente, Marc Crosas i Jeffren han estat les altres notes positives, a banda de la classificació, d'aquest derbi català.

Arriben les ocasions

Superat el primer quart d'hora de joc han començat a arribar les ocasions de gol. Jorquera ha estat el primer en rebre un avís, en aquest cas de Blanco que, després d'una bona combinació de l'atac esquerre badaloní, ha xutat als núvols. Aquest avís de l'equip visitant ha servit al Barça per posar-se les piles i estar més alerta. No és que el conjunt que entrena l'exespanyolista Francisco estès creant perill, però aquesta acció de Blanco ha servit el Barça per començar a funcionar.

Andrés Iniesta i Thiago Motta han mogut bé l'equip juntament amb Gio, la principal novetat en aquesta demarcació. Precisament l'holandès ha estat l'autor del primer gol del Barça. En el minut 16, però, l'exjugador de l'Arsenal ja havia avisat després d'una deixada amb el cap de Saviola que el '12' blaugrana ha enviat, això sí amb la dreta, als núvols. El gol ha arribat set minuts després. Santi Ezquerro, una altra de les novetat en l'onze de Frank Rijkaard, ha fet una bona passada per Belletti que, de primeres, ha deixat la pilota morta perquè Gio superés Relaño (1-0).

Ezquerro, protagonista

El tram final del primer temps ha servit perquè un jugador de La Rioja, Santi Ezquerro, es reivindiqués una mica. El '18' blaugrana ha estat l'autor del 2-0 després d'una bona acció col·lectiva que s'ha iniciat des del darrera amb un bon desplaçament de Thuram cap a l'esquerra. Sylvinho ha estat qui ha rebut amb el pit, ha baixat l'esfèric a la gespa i ha centrat perquè Gio tornès a fer una centrada bombada lluny de l'abast de Relaño. Ezquerro, sol al segon pal, només ha hagut d'empènyer la pilota amb el cap al fons de la xarxa (2-0).

Debuten Valiente i Crosas

Frank Rijkaard ha fet debutar un nou jugador del filial blaugrana, Marc Valiente. El central del Barça B, ha ocupat la plaça de Juliano Belletti i ha format parella a l'eix de la defensa amb Lilian Thuram. Amb aquest moviment de peces, Rijkaard ha situat Oleguer en el lateral dret, mentre que Sylvinho s'ha mantingut a l'esquerra.

Amb el partit molt més baix de ritme, -només cal destacar un parell d'accions en què Ezquerro i Saviola han estat objecte d'un possible penal- el tècnic holandès del FC Barcelona ha decidit que el migcampista Marc Crosas podia debutar. Iniesta, ovacionat, ha estat l'home substituït. En la segona pilota que ha tocat el cosí segon d'Albert Jorquera ha arribat el tercer gol del Barça. Saviola n'ha estat l'autor (3-0, min. 78).

Saviola, gol i lesió

Cinc minuts més tard, Crosas ha tornat a ser protagonista amb una excel·lent passada a l'espai cap a Oleguer. El central de Sabadell ha deixat enrere l'esfrèric davant la sortida de Relaño i Saviola ha marcat a plaer en el minut 83 el 4-0. Saviola, que ha marcat els dos últims gols, ha rebut un fort cop al turmell i Rijkaard, per evitar riscos, ha decidit donar entrada a l'extrem Jeffren en el minut 84.

La prèvia

L'àrbitre

L'encarregat de xiular aquest partit del setzens del final de la Copa del Rei serà el col·legiat valencià Ayza Gómez.

La Copa s'estrena al Camp Nou

Aquesta nit el Camp Nou viurà la seva primera jornada de Copa del Rei d'aquesta temporada. El Barça intentarà rematar la feina començada a l'anada amb la victòria al camp del Badalona (1-2).

El Badalona, un equip de Segona B, serà el primer visitant que passar pel Camp Nou en aquesta Copa del Rei 2006-07 (22:00, Barça TV). Serà en la tornada dels setzens de final i d'aquesta manera l'estadi blaugrana viurà la seva quarta competició oficial de la temporada després que ja s'hi hagin jugat partits de la Supercopa d'Espanya, la Lliga i la Lliga de Campions. El Barça ha de demostrar que és un equip superior i aprofitar també la victòria de l'anada per fer-se un lloc en els vuitens.

El Barça: Per a aquest partit de tornada, Frank Rijkaard ha donat descans a alguns dels habituals en l'onze com Ronaldinho, Deco, Márquez, Edmílson, Puyol, Messi i Zambrotta. Menys l'italià, amb permís del club, la resta van fer un entrenament especial aquest dimarts al vespre a La Masia. Aquestes absències en la llista de convocats han permès que alguns jugadors del filial tinguin l'oportunitat de poder debutar amb el primer equip, al Camp Nou i en partit oficial. Aquests són els casos de Crosas, Valiente, Jeffren i Víctor Vázquez. Per la resta, el pes específic l'han de portar els 12 homes del primer equip que han d'acabar de sentenciar l'avantatge que van donar els dos gols de Gudjohnsen a l'anada.

El Badalona: L'equip que dirigeix l'exjugador de l'Espanyol i del Sevilla Francisco arriba al Camp Nou amb tota la il·lusió del món de deixar-hi una bona imatge. El Badalona, però, té quatre baixes importants com són Javier Lezaun, Alejandro Traversa, Alain González i Roberto Encinas. D'entre els jugadors que si podran participar en aquest partit de tornada hi ha homes formats al planter blaugrana com el davanter David Prats, o tot un veterà del futbol català com Monty que entre d'altres equips ha destacat en el Mataró i en el Terrassa.

Els precedents: El Badalona serà el sisè equip de Segona B que juga al Camp Nou en Copa en els últims deus anys. Abans d'ells ho havien fet el Benidorm (98-99), l'Almeria (99-00), l'Ourense (99-00), el Torrelavega (00-01) i el Zamora la temporada passada. D'aquests cinc partits anteriors, tres van acabar amb victòria blaugrana i dos en empat.