0-1, Gudjohnsen (min. 62)
0-2, Gudjohnsen (min. 76)
1-2, Tarradellas, de penal (min. 93)

Gudjohnsen encarrila els setzens (1-2)

El FC Barcelona ha guanyat a Badalona gràcies a dos gols de l'islandès Gudjohnsen en els minuts 62 i 76. Els setzens de la Copa del Rei estan ben encarrilats malgrat el penal en contra en el minut 93 que ha significat l'1-2 final.

El partit ha tingut un domini altern. En el primer temps els locals han mostrat la seva verticalitat i han gaudit de dues bones ocasions que han estat aturades pel millor blaugrana de la primera part, Albert Jorquera. A la represa, però, els gols d'Eidur Gudjohnsen han posat les coses al seu lloc i han acabat per desinflar un equip, el de l'exespanyolista Francisco, que ha plantat cara fins el primer gol. En el minut 93, el col·legiat del partit ha interpretat penal en una acció d'Oleguer sobre Isaías i Tarradellas ha reduït distàncies (1-2).

El Badalona, ben plantat

El primer quart d'hora de partit ha servit per demostrar el que sol passar sempre en aquests tipus de duels, és a dir, que el petit surt hiper motivat, mentre el gran les veu venir. L'equip de l'exespanyolista Francisco ha demostrat una gran verticalitat en el seu joc, malgrat que la possessió, superior al 60 percent, era blaugrana.

El Barça ha estat el primer en crear una bona ocasió de gol. En el minut 25, una passada a l'espai de Xavi cap a Gudjohnsen ha servit a l'islandès per plantar-se sol davant Relaño. La pilota, però, li ha quedat una mica endarrerida i el porter ha tingut temps de tapar forat.

Jorquera, el millor blaugrana

Per la seva banda, el Badalona ha gaudit d'una immillorable ocasió a les acaballes del mateix minut 25. Óscar Ramírez ha etzibat un bon xut des de la frontal de la gran que Jorquera ha rebutjat a còrner. El porter de Bescanó, malgrat la inactivitat, ha estat molt actiu sobre la mitja hora de joc. I és que el Badalona, deu minuts després, ha creat una altra ocasió molt clara. En aquesta ocasió ha estat David Prats el que ha rematat a boca de gol després de rebre una bona centrada des de la banda dreta. Jorquera ha estat, un cop més, molt atent.

Els gols de 'Guddy' desinflen el Badalona

A la represa, el partit ha perdut en intensitat, malgrat que el Club de Futbol Badalona ha continuat ben plantat sobre el terreny de joc. En el Barça, Rijkaard ha donat entrada a Edmílson per Motta i l'equip ha guanyat en consistència.

Sense mostrar-se tant vertical com el primer temps, els jugadors de Francisco s'han desinflat quan Gudjohnsen ha marcat el primer gol. Era el minut 62 i l'islandès ha sabut aprofitar una centrada des de l'esquerra de Saviola per batre de xut ras el porter local.

El segon ha arribat catorze minuts després. Eidur Gudjohnsen ha tornat a estar molt viu i ha batut Relaño després d'un gran xut llunyà de Santi Ezquerro. El porter del Badalona ha tingut molt problemes per rebutjar el potent xut de l'exjugador de l'Athletic Club i ha superat Relaño novament pujant el 0-2 en el marcador. A partir d'aquí els locals ha cedit per complet el domini al Barça, però en una acció a la desesperada ha arribat un penal d'Oleguer sobre Isaías. El col·legiat ha interpretat pena màxima i Tarradellas, que havia entrat a la represa per David Prats, ha estat l'encarregat de reduir distàncies.

La prèvia

Últims precedents desfavorables

El FC Barcelona és l'equip que més Copes del Rei guarda en el seu haver -24-, tot i que en les últimes temporades els números no han estat massa favorables. Des que es van proclamar campions a la campanya 1997-98, el Barça ha caigut eliminat dues vegades a semifinals, tres vegades a quarts, i tres als 1/32ens.

Tret de sortida al següent títol

El FC Barcelona afronta aquesta nit el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei contra el Badalona (22:00 hores, TV3). El següent títol de la temporada ja és en joc.

Aquesta temporada el Barça afrontava sis competicions oficials. Després de la disputa de la Supercopa d'Espanya i la d'Europa, de l'estrena a la Lliga i a la 'Champions', els de Rijkaard comencen aquesta nit (22:00 hores, TV3) la lluita pel cinquè títol, la Copa del Rei. Només quedarà el Mundial de Clubs que es juga el desembre.

El Barça de Frank Rijkaard visita aquesta nit l'estadi Avenida de Navarra del Badalona. L'equip de Segona B (grup III) rep el campió de Lliga en un duel que es presenta força interessant. Els equips modestos acostumen a afrontar amb molta motivació partits com aquests, amb la qual cosa els de Rijkaard no poden badar. A més, cal tenir present el handicap del terreny de joc, de gespa artificial, a la què ja estan acostumats els locals, mentre que caldrà veure com afecta al joc barcelonista.

Sense alguns cracs: Rijkaard ha convocat 16 jugadors per al partit contra el Badalona i ha deixat fora de la llista Thuram, Márquez, Deco, Ronaldinho i Iniesta, que descansaran aquesta jornada. Els quatre primers, a més, tal i com va explicar Rijkaard en roda de premsa , iniciaran aquest mateix dimecres un pla específic de treball per millorar la forma física.

Aquestes cinc absències s'han de sumar a les dels tres lesionats Eto'o, Belletti i Messi. Recordem que aquest últim va patir un esquinç del lligament del turmell dret en l'últim partit contra el Reial Madrid.

La presència del planter: Per contra, Rijkaard ha donat entrada a dos jugadors del Barça B. Es tracta de Jeffren i Olmo . Per al primer, és la seva primera convocatòria en partit oficial del primer equip, mentre que el segon ja hi va anar la temporada passada a San Mamés. Als dos els podria arribar el seu debut oficial aquesta campanya.

Amb la gespa en contra: Un dels handicaps a superar en aquest partit serà el terreny de joc. El Badalona juga en un camp més petit que el Camp Nou i que, a més, és de gespa artificial. L'equip badaloní ja hi està acostumat, però el Barça s'haurà d'adaptar sobre la marxa.

Per començar a habituar-s'hi, però, el primer equip es va entrenar dimarts a un camp annex al Minestadi , que són de gespa artificial.