3-3, Matellán (pp, 76’)
3-4, Ezquerro (93’)

Reacció de finalista (3-4)

Roger Bogunyà

El FC Barcelona s’ha classificat per a la final de la Copa Catalunya després de guanyar 3-4 al Nàstic de Tarragona al Nou Estadi. Els blaugranes, amb quatre gols a la segona part, han capgirat un resultat advers de 2-0.

Set gols, expulsions, debuts i una gran reacció del Barça a la segona meitat. Tot això és el que s’ha pogut veure aquest dijous al Nou Estadi de Tarragona, on els blaugranes han vençut per 3-4 amb una gran actuació a la segona meitat. Dos gols de Giovani, un de Matellán en pròpia porta i l’últim d’Ezquerro a les acaballes del partit han estat claus perquè el Barça donés la volta a un matx que anava perdent 2-0 a la mitja part i 3-2 quan quedaven 15 minuts per al final. Amb aquest triomf, els de Rijkaard disputaran dimarts vinent la final de la Copa Catalunya contra l’Espanyol.

Eficàcia local

Tot i la voluntat blaugrana de controlar el partit amb triangulacions curtes arran de gespa, el cop inicial l’ha donat el Nàstic de Tarragona. Una bona jugada de l’exblaugrana Óscar López des de l’esquerra, amb centrada inclosa, ha permès Ismael rematar creuat de cap per fer l’1-0 en el minut 8.

El Barça, lluny d'abaixar els braços, ha buscat l’empat amb les internades d’un Sylvinho molt actiu al seu costat esquerre. També ho intentaven els tres homes de davant –Giuly, Ezquerro i Giovani- que, tot i la seva mobilitat, no aconseguien rematar de forma clara a la porteria d’Álvaro.

El partit s’ha decantat una mica més cap al bàndol local quan Merino, després d’una bona jugada del seu equip per la dreta, ha rebut a l’interior de l’àrea i ha sortejat Oleguer per després batre Jorquera amb un xut potent (minut 34). Era el 2-0 i el Barça, tot i la posterior ocasió de Giovani en el 38, no ha pogut variar el marcador abans de la mitja part.

Minut d’or

Els primers quinze minuts de la represa han servit perquè el Barça experimentés canvis tàctics. Orlandi, que ha substituït Víctor Vázquez al descans, entrava amb perill per l’esquerre, mentre que Ezquerro endarreria la seva posició perquè Giovani jugués com a davanter centre. I precisament aquesta variació ha donat els seus fruits en el minut 59, quan Orlandi ha realitzat una talentosa jugada per la banda esquerra, des d’on ha centrat cap a Giovani que, lliure de marca, ha rematat de cap a l’escaire. El partit era viu.

I més quan, a la jugada següent, un Oleguer més ofensiu del que és habitual ha assistit cap a Giovani que, de nou, ha sabut aprofitar la seva ocasió per empatar el matx. El mexicà havia igualat el marcador en un minut.

Del 2-2 al 3-3

Poc li ha durat l’alegria al FC Barcelona. En el 63, Rubén Castro s’ha trobat sol davant Jorquera i l’ha superat amb una gran vaselina. El Nàstic deixava clar que s’havia refet ràpidament de les dues dianes blaugrana. Però l’expulsió de Morales, per doble targeta groga, ha condicionat els locals, que s’han tirat enrere. Aquesta actitud l’han aprofitat els de Rijkaard. En una jugada desafortunada de Serrano i Matellán el Nàstic s’ha fet el gol en pròpia porta. Era el 3-3 en un partit força vistós i entretingut.

Més canvis, una nova expulsió, i gol decisiu

El tècnic blaugrana ha donat entrada també a jugadors del Barça B com Toni Calvo, Lluís Sastre o Thaer en aquesta segona meitat, tots ells debutants amb el primer equip. Ja en els minuts finals, Pinilla ha vist la vermella directa per recriminar-li una jugada a l’àrbitre i, amb nou jugadors, el Nàstic no ha pogut evitar que el Barça fes el 3-4 en temps de descompte. Orlandi, de nou des de l’esquerra, ha executat una centrada mil•limètrica que ha rematat Ezquerro de cap a la xarxa. Amb aquest resultat, el Barça jugarà la final de la Copa Catalunya el proper dimarts contra l’Espanyol.

La prèvia

L’Espanyol ja és a la final

Aquest dimecres es va jugar a Lleida la primera semifinal. El guanyador va ser l’Espanyol, que es va imposar a l’equip local (la Unió Esportiva Lleida) a la tanda de penals després que el partit acabés en empat (0-0). Ara els blanc-i-blaus esperen rival per a la final que es jugarà el proper dimarts a Sabadell.

La semifinal dels joves

Sergi Nogueras

Aquesta nit el Barça juga la semifinal de la Copa Catalunya amb el Nàstic amb un equip ple de joves talents que volen demostrar la seva qualitat en un partit amb el primer equip.

A partir de les 22:00 h, i en directe per Barça TV i Barça TV Online , el Barça jugarà la segona semifinal de la Copa Catalunya davant el Nàstic. El Nou Estadi de Tarragona serà l’escenari d’un partit en què Frank Rijkaard comptarà amb moltes de les noves promeses del planter. La seva qualitat i il•lusió serà un dels millors arguments de l’equip blaugrana per aconseguir la classificació per a la final.

10 del futbol base: Entre els 9 jugadors del filial i un del juvenil, més de mitja convocatòria per a aquest partit la formen jugadors del futbol base . En aquest cas són Giovani Dos Santos, Crosas, Sastre, Olmo, Orlandi, Toni Calvo, Valiente, Thaer, Víctor Vázquez i Sergio Busquets. De la primera plantilla, doncs, només hi han entrat els 8 jugadors disponibles que són Belletti, Oleguer, Jorquera, Sylvinho, Motta, Ezquerro, Giuly i Valdés.

Sense els internacionals: Per a aquest partit, però, hi ha 14 jugadors de la primera plantilla que no han pogut ser convocats per diferents motius. Tretze d’aquests tenen compromisos internacionals amb les seleccions durant aquesta setmana i la vinent, i Rafa Márquez és baixa per lesió. A tots aquests caldria afegir-hi Bojan Krkic. El davanter del B està concentrat amb la selecció espanyola sub-21 i no ha pogut reforçar el primer equip com han fet molts dels seus companys del filial.

QM3D0818.jpgPrèvia de l’última jornada: Nàstic i Barça es tornaran a enfrontar en l’última jornada de Lliga que pot acabar sent decisiva. Aquell partit també es jugarà en el Nou Estadi de Tarragona, però en aquell cas Frank Rijkaard sí que podrà comptar amb tota la plantilla per intentar fer el pas definitiu cap a la tercera Lliga.

Revàlida del Nàstic: Després d’haver-se confirmat el seu descens a Segona A, el Nàstic de Tarragona afronta aquesta Copa Catalunya com un revàlida. L’equip de Paco Flores intentarà aconseguir una victòria contra el Barça davant la seva afició per seguir lluitant per la Copa Catalunya. L’entrenador català, però, aprofitarà aquest partit per donar minuts a jugadors poc habituals com el porter Alvaro, els defenses Marco i Serrano, el davanter Makukula o l’ex del Barça Óscar López, que aquesta nit podria reaparèixer després d’estar gairebé tota la temporada de baixa per lesió.