Els gols

1-0, Ronaldinho, min. 13
2-0, Gudjohnsen, min. 18

Resposta de campió (2-0)

El Barça manté la candidatura per renovar el títol de la Lliga de Campions després de superar el Werder Bremen amb gols de Ronaldinho i Gudjhonsen. Una vegada més, el Barça ha respost davant la pressió.

El campió d'Europa no es podia perdre la cita de vuitens de final. I malgrat l'angoixa que suposava haver d'esperar fins a l'última jornada, ho ha aconseguit per la porta gran, després d'una primera part estel·lar. La màgia d'una falta llençada amb mestria per Ronaldinho i l'olfacte de gol de Gudjohnsen han permès posar els dos peus a la següent fase de la Lliga de Campions. I és que hagués estat molt injust que l'equip que fa el millor futbol d'Europa s'hagués quedat fora de la màxima competició continental.

Pressió i intensitat

L'èxit del conjunt de Frank Rijkaard s'ha fonamentat en una primera part de manual, on el Barça ha sortit a per totes. Amb un Ronaldinho motivadíssim, el Werder Bremen s'ha vist sorprès per un conjunt que jugava al primer toc, que pressionava sense descans, que no cometia errades en defensa i que creava sensació de perill en cada acció d'atac.

Ronaldinho, una vegada més

Fruit d'aquesta intensitat, el brasiler ha forçat una falta a la frontal de l'àrea. I això sempre preocupa al rival del Barça, que sap que Ronaldinho és un dels millors especialistes en aquest tipus de jugades. I Ronaldinho no ha decebut ningú. Era el minut 13 i el '10' del Barça s'ha inventat una nova modalitat de falta: quan tothom esperava el xut per sobre de la tanca, el brasiler ha xutat per sota de les cames dels defenses alemanys, que saltaven per evitar un llançament per alt. La pilota, ajustada al pal, entrava a la porteria del Bremen mentre el porter Wiese escridassava la seva defensa. Novament, Ronaldinho es posava el Camp Nou a la butxaca fent el que millor sap fer: decidir en les gran ocasions, quan més ho necessita l'equip.

Gudjohnsen, al seu lloc

Aquest gol en el primer quart d'hora posava el partit de cara per al Barça, que demostrava que no li fan por les grans cites. Amb l'1-0 en el marcador, les ocasions continuaven del costat blaugrana i en una jugada al contracop ha fet el segon. Ronaldinho ha donat una passada a l'espai cap a Giuly, que ha trencat el fora de joc i ha fet una passada al punt de penal cap a Gudjhonsen que marcava el segon sense gaire oposició. Era el minut 18 i l'exhibició blaugrana repartia optimisme entre l'afició culer.

Espectacle sense gol

El Barça no ha aixecat el peu de l'accelerador i ha buscat un 3-0 que s'ha resistit, però que podia haver deixat el partit sentenciat abans del descans. L'oportunitat més clara per aconseguir-ho l'ha tingut Giuly, però Deco i Gudjohnsen han estat els principals protagonistes. El portuguès ha recuperat la pilota a l'àrea del Barça i l'ha conduït gairebé fins a la frontal dels alemanys, on l'islandès ha rebut la passada de Deco i ha driblat quatre defenses rivals, en una acció més pròpia de Ronaldinho. El seu xut, però, s'ha estavellat al pal i Giuly, sol davant de la porteria, no ha sabut aprofitar el rebuig i ha enviat la pilota fora.

Un ritme més pausat

A la segona part, el partit ha tingut un altre estil, amb un Barça més conservador, que s'ha dedicat a mantenir un marcador favorable davant un rival que li ha faltat més convicció i empenta. L'equip de Frank Rijkaard ha cedit la pilota al rival, però també ha gaudit d'algunes oportunitats puntuals, especialment en una acció d'un contra un de Gudjohnsen. El ritme ha estat més lent, però els alemanys no han sabut treure profit.

Una defensa sòlida

L'entrada de Thuram per Motta i de Xavi per un lesionat Iniesta ha aportat una mica més d'aire al Barça que esperava l'arribada del final del partit convençut de l'eficàcia de la seva defensa, amb Puyol com a líder, i de l'encert de Valdés. Val a dir que els alemanys tampoc han generat perill, malgrat la pilota al travesser que han enviat al minut 61. El Camp Nou, amb 95.824 espectadors, ha tornat a viure una nova nit màgica per a la història. I el campió d'Europa ha demostrat que en vol viure més aquesta mateixa temporada.

La prèvia

Festa prèvia al Camp Nou

Una nit màgica com aquesta requereix d'uns instants previs màgics també. Per això, el FC Barcelona ha preparat una sèrie d'activitats que començaran a partir de les 19:15 hores de la tarda. Maquillar-se la cara de blaugrana o animar-se a cantar l'himne del Barça seran algunes de les activitats que es podran fer per començar a animar la festa. Instants abans que comenci el partit, a més, el Camp Nou es tornarà a vestir de gala amb un gran mosaic a les zones dels laterals.

Ser o no ser

El Barça s'enfronta al Werder Bremen (20:45 hores, A3) en el partit que decidirà quin dels dos equips accedeix als vuitens de final de la 'Champions'. Hi haurà màxima expectació al Camp Nou per aquesta 'final'.

Ha arribat l'hora de la veritat. El Campió se la juga. Aquest vespre el Barça se les veurà amb el Werder Bremen en el partit més decisiu en el que portem de temporada (20:45 hores, A3). Els de Rijkaard han de guanyar sí o sí al conjunt alemany per accedir als vuitens de final de la Lliga de Campions. Les sensacions en el vestidor blaugrana són bones, tot i que es reconeix la dificultat del rival. Rijkaard compta amb tots els seus jugadors disponibles, inclòs Ronaldinho. Amb l'aval del crac brasiler, que espera poder marcar la diferència com acostuma a fer en partits d'aquesta índole, el Barça ha de classificar-se.

Amb tota l'artilleria: Frank Rijkaard recupera per a aquest partit Rafa Márquez, que ja s'ha recuperat del cop al turmell que va patir en l'últim partit de 'Champions' contra el Levski. Així, el tècnic holandès podrà comptar amb tots els seus jugadors disponibles, incloent Ronaldinho, que va descansar en l'última jornada de Lliga. Qui no s'ha recuperat a temps ha estat Javier Saviola. Malgrat tot, el davanter argentí està en el tram final de la seva recuperació.

Duel de 'pitxitxis': El crac brasiler es creix en partits d'alt voltatge com aquests, i més si arriba en un excel·lent estat de forma com el d'ara i sent pitxitxi de la Lliga, amb 10 dianes. Però no serà l'únic en el partit d'aquesta nit. El Werder Bremen també té el seu particular 'Ronaldinho'. No té la màgia del brasiler, però en qüestió de gols, de moment, porta els mateixos. Miroslav Klose és el pitxitxi de la seva lliga i arriba a l'estadi barcelonista amb l'aval d'haver estat, a més, màxim golejador del Mundial.

Els alemanys, sense por: Els de Thomas Schaaf arriben al Camp Nou amb l'ambició de donar la sorpresa a l'estadi barcelonista. El tòpic 'molt a guanyar i molt poc a perdre' és aplicable a l'expedició alemanya. Si abans de començar aquesta primera lligueta de la Lliga de Campions, a l'equip alemany li haguessin dit que arribaria a l'última jornada amb opcions de classificar-se ho haguessis signat en un full en blanc. El gol de Didier Drogba en l'últim sospir del Barça-Chelsea ha donat vida a un equip, el líder de la Bundesliga, que creu en les seves possibilitats. Amb un estil de futbol ofensiu, com el que practica l'equip de Frank Rijkaard, el Werder no té res a perdre.

Precedents esperançadors: El Werder Bremen no ha guanyat mai al Camp Nou. El primer cop que tots dos equips es van veure les cares en partit oficial a l'estadi va ser en la temporada 1992-93, quan es va disputar la tornada de la final de la Supercopa d'Europa. El barça va guanyar 2-1. La temporada passada, Barça i Bremen ja es van veure les cares. Els homes de Frank Rijkaard van vèncer el seu partit jugat al Camp Nou per 3-1 amb gols de Gabri, Ronaldinho i Larsson. El gol alemany el va marcar Borowski.

• FC Barcelona2-0Werder B.
  • Chelsea2-0Levski S.