Els gols

1-0, Puyol p. p. (min. 56)
1-1, Messi (min. 89)

Messi arregla una nit desafortunada (1-1)

Un gol de Lionel Messi en l'últim minut ha permès empatar un partit molt important en aquesta Lliga de Campions. Fins aquell moment l'enfrontament havia estat marcat per la mala sort blaugrana amb l'autogol de Puyol i la lesió d'Eto'o.

Ha fet falta esperar fins l'últim minut, però ha estat per una bona causa. El Barça ha empatat un partit que el permet no allunyar-se massa del Chelsea just abans del doble enfrontament amb els 'blues'. El Werder Bremen s'ha mostrat com un rival perillós com ja havia avisat Rijkaard en la prèvia i ha portat força problemes als blaugrana en algunes fases del partit. Els alemanys han imposat la seva empenta i la velocitat per crear ocasions però el seu gol ha arribat en una jugada desgraciada quan Puyol ha marcat en pròpia porteria intentant evitar una rematada de Borowski. La mala sort ha seguit amb la lesió d'Eto'o, però ha canviat en l'últim minut quan Messi ha empatat després d'una combinació amb Deco. El Barça ha sumat un punt molt important que pot acabar sent decisiu en la classificació del grup a la Lliga de Campions.

El Werder comença fort

El partit ha començat ja abans de que l'arbitre xiulés l'inici. Schaaf i Rijkaard han intentat sorprendre el seu rival presentant onze amb força canvis. L'alemany ha fet entrar Mertesacker i Hunt mentre que l'holandès ha posat com a titulars Oleguer, Thuram, Sylvinho, Motta, Iniesta i Giuly. Ja amb la pilota en joc, el primers minuts han recordat força als del partit de l'any passat. Un Werder amb molta empenta i molt desgast físic sorprenia un Barça que encara estava intentant buscar un lloc sobre la gespa. El perill que llavors portaven Klasnic i Valdés, en aquesta ocasió venia de Hunt i Klose. El primer avís l'ha fet Hunt en el minut 2 i ha aturat Valdés i poc després ha estat Klose qui ha trepitjat àrea amb perill. Frings, en el 9, ha tornat a posar l'ai al cor als aficionats blaugrana. El Barça controlava com podia la pressió alemanya.

Tornada a la normalitat

El Barça ha començat a tocar i tocar i el partit ha canviat força. Iniesta i Deco participaven més a la medul·lar i d'aquesta manera Eto'o i Ronaldinho també tenien més presència. El brasiler i el camerunès han protagonitzat dos u contra u amb el porter Wiese però en els dos casos la defensa se'ls ha avançat quan estaven a punt de fer la rematada. Aquelles accions, però, demostraven que el Barça estava ben viu.

De fet a partir d'aquell moment el control ha estat més dels blaugrana encara que algunes vegades havien de topar amb la superioritat física del Werder. Thuram i Puyol controlaven més la davantera alemanya i qui xutava ara a porteria era el Barça. Eto'o en el 22 i Giuly en el 33 han fet intervenir Wiese amb xuts de perill des de fora de l'àrea. El Werder anava perdent empenta i el Barça s'anava ficant el joc a la seva butxaca. Gairebé tot ja passava a camp del alemanys i la possessió a la mitja part era del 56percent dels blaugrana.

Dues jugades desgraciades

La segona part ha començat tal i com ha acabat la primera. El Barça controlava el joc i feia que el ritme fos més pausat, més de combinacions a la medul·lar i menys del joc vertical que volia el Werder. Això si, no hi havia gaire perill en cap de les dues porteries. Però la mala fortuna s'ha posat del costat del Barça dues vegades en poc més de cinc minuts de diferència.

En la primera ha estat quan Puyol, en intentar evitar una rematada de Borowski, ha introduït la pilota en la seva pròpia porteria sense que Valdés no hi pogués fer res (1-0). Però encara més desgraciada ha estat la jugada del minut 62. Eto'o controlava tranquil·lament la pilota a la línia de mitjos i en fer una passada ha fet un gest estrany amb el genoll i ha caigut a terra. El camerunès s'ha quedat estès i tot seguit ha demanat el canvi i se l'han emportat amb llitera. Aquest fet ha commocionat força als jugadors blaugrana que en els següent minuts se'ls veia desconcertats.

Emoció fins el final

L'entrada de Gudjohnsen i Messi pel lesionat Eto'o i Giuly intentava donar un nou aire al Barça i en part s'ha aconseguit. Sobretot per la participació de l'argentí amb la seva velocitat i moviment entre línies i la posició de l'islandès creant forats en el centre de la defensa. El partit s'havia obert més que res perquè els blaugrana sabien que una derrota els posaria molt coll amunt la primera posició del grup. Això feia, evidentment que cada atac del Werder portés perill.

Però els blaugrana tenien un Messi que amb la seva entrada també havia revitalitzat el joc d'altres homes com Deco o Iniesta. L'argentí ha avisat en el 75 quan s'ha regatejat tot el que se li posat per davant i ha fet un xut des de dins l'àrea que ha desviat Wiese. Però els minuts passaven i l'empat no arribava. Ha fet falta patir fins el 89. En aquell moment Messi ha fet una de les seves entrades des de la banda esquerra en paral·lela a la frontal de l'àrea i l'ha deixat per Deco. El '20' del Barça ha vist un forat entre els dos centrals i l'ha deixat per Messi que ha rematat amb l'esquerra ras i col·locat (1-1). Aquell era un empat in extremis però la veritat és que el Barça no havia merescut perdre aquest partit.

La prèvia

Estrena oficial de la samarreta taronja

Igual que ja va passar la temporada passada, el Barça estrenarà de manera oficial la seva segona equipació en el camp del Werder. L'any passat va ser la de color groc i enguany toca la de color taronja. En aquesta nova equipació hi destaca, a més, que el símbol de l'UNICEF hi està escrit de color blau. La samarreta taronja s'havia fet servir en algun dels partits de pretemporada disputats als EUA.

Primer gran partit de 'Champions'

Després de superar el Levski, el Barça es troba el primer gran partit a la Lliga de Campions. El 'matx' amb el Werder ha de servir per confirmar que els blaugrana, com ja van fer la temporada passada, volen anar per feina.

Es podria dir que l'autèntica Lliga de Campions comença aquest dimecres. El partit de la primera jornada davant el Levski va servir per veure que aquest Barça vol anar a totes i que els búlgars segurament seran l'últim classificat d'aquest grup. Però això cal confirmar-ho aquest vespre (20:45, C ) davant un Werder que, tot i que els últims resultats no l'hagin acompanyat massa, sempre és un rival a tenir en compte. Per a aquest partit Rijkaard podria fer tornar a l'onze Thuram i Motta (que van quedar-se fora de la llista contra el València) mentre que Schaaf sembla que comptarà de nou amb el seu referent en atac, el davanter internacional Miroslav Klose.

A Bremen, sense Gio: La principal sorpresa de la llista de convocats va ser l'absència de Gio Van Bronckhorst. El lateral holandès ha jugat tots els partits de Lliga de Campions des què és jugador del FC Barcelona. La temporada passada, a més, va ser titular en els 13 enfrontaments disputats. Ara, però, s'ha quedat a Barcelona i ha cedit la seva posició a Sylvinho. Seguint amb les rotacions, Rijkaard tampoc s'emporta a Alemanya Márquez, Saviola i Santi Ezquerro, que continua recuperant-se d'una contractura a la cama i que dimarts es va entrenar en solitari .

Els que podrien tornar a l'onze són Lilian Thuram i Thiago Motta. Cap dels dos jugadors ha entrat en els dues convocatòries de Lliga i el seu perfil, que destaca per una gran capacitat física, sembla ideal per enfrontar-se a un equip alemany. Per la resta de l'onze, quedarà el dubte de si Rijkaard aposta per Giuly o per Messi per cobrir l'extrem dret. Cal recordar que l'argentí va debutar en competició europea amb el Barça la temporada passada al camp del Werder.

Klose, la principal amenaça: El Werder Bremen encara aquest enfrontament després d'haver encadenat cinc partits sense conèixer la victòria. Dues derrotes i un empat a la Lliga, una derrota a la Lliga de Campions i una altra a la Copa d'Alemanya fan que l'equip dirigit per Thomas Schaaf rebi el Barça amb ànims de trencar aquesta mala ratxa. Per això és vital la recuperació de Miroslav Klose, 'pitxitxi' del Mundial d'Alemanya. El davanter alemany ha entrat finalment a la llista de convocats, ja recuperat de les molèsties al turmell que no el van permetre participar en l'últim partit contra l'Hamburg. A banda d'ell el Barça haurà d'estar molt pendent del fitxatge estrella del Werder aquesta temporada, el brasiler Diego, i d'homes de solvència contrastada en el futbol internacional com els migcampistes alemanys Torsten Frings i Tim Borowski, titulars tant en el seu equip com a la selecció del seu país.

Precedents favorables: El FC Barcelona i el Werder Bremen s'han enfrontat en quatre ocasions, amb un balanç de tres victòries per al Barça i un empat. Els dos primers partit van ser a la final de la Supercopa d'Europa de l'any 92. Els blaugrana hi arribaven com a campions d'Europa i els alemanys com a guanyadors de la Recopa. En aquella ocasió els blaugrana van aconseguir empatar al camp del Werder i van sentenciar la final al Camp Nou amb un ajustat 2-1. Els partits de la temporada passada, també a la lligueta de la Lliga de Campions, van caure també del costat del Barça. Primer va ser el 0-2 a l'estadi del Werder i després el 3-1 al Camp Nou. Tots i aquests resultats Rijkaard ja ha recordat que no cal refiar-se en el partit d'aquesta nit.