1-0, Deco, min. 14
1-1, Bellamy, min 43
1-2, Riise, min 74

Cop dur (1-2)

El Barça s'ha emportat un càstig excessiu en el partit d'anada dels vuitens de finals. El Liverpool ha sabut aprofitar dues indecisions blaugranes per avançar-se en aquests vuitens.

Ningú s'esperava una derrota així i encara menys tal com ha començat jugant el Barça. La gran primera part dels de Rijkaard ha portat el gol de Deco i força ocasions i només s'ha vist enfosquida pel gol de Bellamy just abans d'arribar al descans. A la segona, la desgràcia s'ha tornat a posar del costat dels blaugranes, que han vist com el Liverpool treia massa premi pel joc ofensiu que ha ofert. Ara toca oblidar aquest partit, mirar endavant i pensar que aquest equip, vigent campió d'Europa, és capaç de guanyar a Anfield i on faci falta.

Estudiant el rival

Rijkaard havia apostat de sortida amb un equip força ofensiu, amb la presència de Belletti i de Messi i Saviola. El paper dels dos davanters estava clar: trencar, amb la seva habilitat i velocitat, una defensa del Liverpool que domina el joc aeri. Els 'reds' demostraven la seva solidesa des del primer minut i el Barça s'ho prenia amb paciència tocant i esperant el seu moment. La velocitat en l'equip de Rijkaard la posava Messi, que era qui feia que la defensa dels 'reds' es desequilibrés; per la seva banda, Ronaldinho rebia un marcatge enganxós i a vegades dur de Finnan.

Un gran Barça

Calia trencar el ritme del partit si el Barça volia anar amb avantatge a Anfield. I abans d'arribar al primer quart Messi i Saviola ja han portat el perill a l'àrea de Reina, i Belletti ha rematat desviat en un minut més tard. Era l'avís del gol, que ha arribat just després quan Deco ha rematat sol en el segon pal una excel·lent centrada de Zambrotta des de la banda esquerra. El '20' del Barça i Messi feien anar de corcoll Riise i Agger i es colaven una vegada i una altra vegada per la seva banda. Ells dos i Saviola buscaven el segon sense gaire sort. Eren els millors minuts ofensius del Barça.

Pausa i disgust

El conjunt de Rijkaard ha decidit posar un punt de pausa i seguir controlant el partit sense anar tan descaradament a l'atac. Els blaugranes tocaven i feien circular la pilota per tot el camp i si calia feien que Valdés participés també en aquest rondo gegant. El Liverpool, per la seva banda, seguia amb la seva pressió i força física a la medul·lar. Els 'reds' han fet el seu primer avís en una centrada de Bellamy al segon pal que ha anat a parar al lateral de la xarxa. En la segona rematada amb perill el gal·lès ha tornat a rematar i aquest cop sí que ha marcat (1-1), en una acció que Valdés no ha pogut aturar abans que la pilota superés la línia de gol. L'empat no reflectia tot el que s'havia vist a la primera part, però a la Lliga de Campions qualsevol detall és decisiu.

Molt mig del camp

El Barça ha sortit molt seriós i concentrat, tot i el cop psicològic de les acaballes de la primera part. En el Liverpool Bellamy i Kuyt eren més incisius en atac però entre Puyol i Márquez controlaven els jugadors del Liverpool. La pilota es movia majoritàriament en el mig del camp. Buscant que la circulació fos més fluida, Iniesta ha entrat per Motta, que d'aquesta manera es salvava de veure una targeta groga que l'hauria impedit jugar a Anfield. L'únic que faltava era rematar a porteria. Només Ronaldinho ho ha pogut provar i de falta. En un nou gir ofensiu Rijkaard ha fet entrar Giuly per Xavi en el 64. El Barça anava a buscar el partit.

El pitjor final

Però no valia a badar i el Liverpool arribava amb perill. Com en el 66, quan Valdés s'ha hagut de lluir aturant un xut de Gerrard després d'una falta indirecta dins de l'àrea i just després Kuyt ha enviat una rematada de cap fregant el travesser. El Barça ha reaccionat amb una doble i clara ocasió de Saviola i Messi. Però el més dolorós encara havia d'arribar. I en el 73 Riise ha aprofitat una jugada desgraciada i una sèrie de pilotes rebutjades per marcar des de dins l'àrea. El gol ha deixat fred el Camp Nou i suposava massa premi per als mèrits que havia fet el Liverpool en atac fins aquells moments.

Per acabar-ho d'adobar Belletti, ja amb els tres canvis fets -Gudjohnsen havia substituït Saviola poc abans-, s'ha lesionat sol i ha acabat jugant força coix. Ja més amb el cor que amb el cap el Barça ha fet un últim intent i el més perillós ha estat un xut de falta de Deco que ha anat a parar al pal. Amb l'1-2, els blaugranes hauran de remuntar a Anfield si volen seguir a la Lliga de Campions. I tenen un precedent (1-3), el 20 de novembre de 2001, que els ha de servir de referència.