FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: Entrenador

Imatge del reportatge titulat: Xavi Pascual

Xavi Pascual

Xavi Pascual va assumir la direcció tècnica del Barça des del 14 de febrer de 2008, quan el club va rescindir el contracte de l'anterior entrenador, Dusko Ivanovic.

Després de dos anys i mig com a ajudant del tècnic montenegrí, Pascual es va fer càrrec del primer equip del FC Barcelona.

Nascut el 9 de setembre del 1972, Xavi Pascual s'havia incorporat al FC Barcelona, força temporades abans, a l'exercici 2004/05, com a entrenador del Barça B, a la Lliga EBA, i coordinador del bàsquet base. Anteriorment havia desenvolupat la seva trajectòria a diversos equips catalans, amb els quals havia sumat tres ascensos de categoria, a la Lliga EBA, a la LEB-2 i a la LEB.

Xavi Pascual va iniciar l’etapa d’entrenador a la categoria de minibàsquet del CB Gavà (1990-91), club al qual estaria vinculat fins a l’any 1994. Posteriorment, va fitxar pel CB Cornellà, en què va ser primer entrenador de l’equip sub 20 i del sènior B. Des de l'any 1995 fins al 1997 va ser ajudant d’Agustí Cuesta al capdavant del Cornellà. Aquelles dues temporades va aconseguir un subcampionat i un tercer lloc a la Lliga, i va guanyar el primer any la Lliga Catalana d’EBA.

Del Cornellà, Xavi Pascual va passar a entrenar el CB Santfeliuenc de la Segona Nacional (l’actual Copa Catalunya). De la temporada 1999 a la 2001, l’entrenador va fitxar pel CB Olesa, equip amb què va aconseguir l’ascens a la Lliga EBA, en la primera temporada, i va ser segon en el debut a la nova categoria.

Abans d’arribar al Barça, Pascual va entrenar l'Aracena, conjunt amb el qual va guanyar la Lliga Catalana d’EBA i va aconseguir l’ascens a la LEB-2. La temporada 2002-03 va revalidar el títol de Lliga, en una categoria superior, i va aconseguir l’ascens a la LEB. La campanya següent, tot i guanyar el títol de Lliga Catalana a la categoria, l’equip va descendir a la LEB-2.

La temporada 2004/05, Xavi Pascual va arribar al FC Barcelona com a entrenador de l’equip de la Lliga EBA i coordinador dels equips base. Des de la temporada 2005-06, Pascual va ser el segon entrenador del primer equip del Barça com a ajudant de Dusko Ivanovic.

Com a primer, des del 14 de febrer del 2008, Xavi Pascual va escriure amb lletres d'or el seu nom en la llista dels tècnics que han passat per aquesta casa. I és que Pascual, després d'una temporada i mitja al capdavant de la banqueta blaugrana i als seus 36 anys, es va convertir en el tècnic més jove de la història de l'ACB en aixecar un títol de Lliga, en aquest cas la de la temporada 2008/09. La sèrie final contra el TAU Cerámica de Dusko Ivanovic va ser realment espectacular i es va acabar decidint en un Palau entregat que feia cinc temporades que no celebrava un títol.   

Abans d'arribar al Barça, Xavier Pascual compaginava la seva tasca com a tècnic amb la responsabilitat d'enginyer, entre l’any 2001 i el 2005 a l’Ajuntament de Viladecans. Quan va incorporar-se al Barça, va dedicar-se de forma exclusiva al bàsquet.

Palmarès

FC Barcelona
2008-09 Lliga ACB

Temporada 2011/12

Detall de la opció seleccionada

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana