La falta d’encert passa factura (4-3)

Hoquei patins

16.11.2010 22:31

El Barça Sorli Discau perd a la pista del Moritz Vendrell un partit en què havia començat marcant però en el qual també s’ha vist amb un 3-1 en contra. Tot i els mil intents per avançar-se els locals han estat hàbils i més encertats.

No sempre la falta d’experiència significa un joc pobre i sense recursos. El Moritz Vendrell, recent ascendit a l’OK Lliga, ha posat contra les cordes al Barça Sorli Discau. Els tarragonins han imprès un ritme ràpid i han tractat de tu a tu al campió de Lliga que ha estat sotmès durant molts minuts al joc dels de Guillem Cabestany. Però si per alguna cosa s’identifiquen els jugadors del Barça Sorli Discau és per tenir caràcter. Ara bé, la falta d’encert ha tornat a ser un llast molt important.

El Vendrell mana al descans

Els blaugranes han pres la iniciativa del joc. Amb ganes i concentració, els de Pujalte han buscat la porteria del Vendrell. Fins al minut nou de partit el Barça no ha pogut obrir el seu compte particular. Ho ha fet mitjançant Alberto Borregán.

El gol del capità ha estat un bàlsam per intentar desplegar un joc més tranquil i més elaborat. Justament el contrari que pretenia el Vendrell. Així Guillem Cabestany ha començat a moure la banqueta. I les rotacions han dinamitzat el ritme a la pista. Un contracop entre Lluís Ferrer i Cristian Rodríguez (dos nois formats al planter blaugrana) ha suposat l’empat. Egurrola poc a pogut fer per evitar l’1-1.

Però més dolorós ha estat el 2-1. En la darrera possessió de la primera part, amb Jordi García contemporitzant el joc els locals han provat fortuna. I l’han aconseguida. Ferrer ha rematat a dos segons i cinc dècimes abans del descans.

Caure per aixecar-se

Els cinc jugadors blaugranes que han sortit al segon temps ho han fet amb ràbia però la tensió ha estat contraproduent. En una acció innocent i sense perill perquè ja estava adormida, la bola ha quedat morta entre Panadero i Egurrola i, sense voler, Pana l’ha fet rodar al fons de la xarxa. El tercer gol en contra ha fet engegar els llums d’alerta en un Barça poc acostumat a ensurts d’aquest tipus. El dorsal 9 del Barça ha pogut esmenar l’error ràpidament i posar el 3-2 en l’electrònic per pressionar més el rival.

Jordi García ha ‘facilitat’ la tasca blaugrana en cometre falta sancionada amb targeta blava. Però la directa no ha servit per empatar el matx. Ni Torra ha marcat amb el xut ni David Páez en la segona rematada.

Aquest mateix tàndem ha estat el que ha validat el 3-3 un minut després. Amb tots els blaugranes ficats (i capficats) en el gol, Torra s’ha inventat un passi entre les cames perquè Cachi, ara sí, rematés amb un moviment de canell contundent.

El rellotge, contra el Barça

El Vendrell no s’ha deixat anar. Julivert ha pres les regnes de l’equip en els minuts següents. Un pal ha estat un toc d’atenció important per al Barça que s’ha tornat a veure per darrera al marcador. La desena falta d’equip dels de Pujalte ha donat el quart gol als locals. Eloi Albesa ha enganyat Egurrola i ha donat esperances de triomf a la seva afició, incansable durant els 50 minuts.

Les revolucions han anat al límit. El Barça hi ha posat de tot però ha tornat a faltar la fortuna. El millor exemple, un robatori de Marc Torra amb què podria ha ver posat l’empat però la pilota ha tocat el pal i ha sortit fora, quan semblava que el més fàcil fos que hi entrés.

El temps ha passat molt ràpidament per a un Barça Sorli Discau incapaç de superar Grau. Ni de falta directa per la desena del Vendrell. Amb menys de tres minuts de partit, l’empat hauria estat un mal molt menor. Però ni això.

MORITZ VENDRELL, 4
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3

Moritz Vendrell (2+2):
Grau, Ruiz, Rodríguez (1), Esteva, Julivert (1) – cinc inicial – García, Albesa (1), Ferrer (1),

FC Barcelona Sorli Discau (1+2): Egurrola, Páez (1), Panadero (1), Borregán (1), Reinaldo –cinc inicial – Torra, Ordeig,

Gols: 0-1, Borregán, min. 9; 1-1, Rodríguez, min. 22; 2-1, Ferrer, min. 25; 3-1, Julivert, min. 27; 3-2, Panadero, min. 30; 3-3, Páez, min., 34; 4-3, Albesa, min. 39;

Targetes blaves: García (VEN), Julivert (VEN), Panadero (FCB)

Àrbitres: Gómez i Delfa