La selecció espanyola fa història (8-2)

Hoquei patins - Europeu

11.09.2010 22:55

Amb un 8-2, Espanya ha derrotat Portugal a la final de l’Europeu, títol que guanya per sisè cop consecutiu. Els blaugranes Mia Ordeig, Marc Torra i Jordi Adroher s’han afegit a la golejada i Sergi Fernández ha avortat els xuts portuguesos.

El combinat espanyol no té cap mena d’oposició. I ho ha tornat a demostrar guanyant l’Europeu de Wuppertal de manera impecable. La selecció dirigida per Carlos Feriche,  formada tota per jugadors catalans, quatre dels quals són del Barça Sorli Discau, ha imposat el seu joc des del començament i ha aconseguit amb tot el dret el títol, guardó continental que aixeca per sisena vegada de manera consecutiva.

Celebracio_Espanya_hoquei_FEP.JPGAmb Sergi Fernández a la porteria, el joc letal en atac dels jugadors de pista ha començat a ser gairebé perfecte des del primer minut de partit. Així, Pedrito Gil ha inaugurat l’electrònic amb una acció mil·limètrica en combinació amb Jordi Bargalló. Un cop oberta l’aixeta, els gols han continuat rajant. Mia Ordeig i Gil han posat el 3-0 en menys de 10 minuts. La final estava encarrilada.

Els únics moments de dubte

Aleshores, han arribat els gols portuguesos. Han estat els únics tres minuts que es poden retreure a un equip que juga com els àngels. Barreiros i Azevedo han superat el nou fitxatge blaugrana. Sergi Fernández ha pogut fer ben poca cosa i el 3-2 ha resituat tothom sobre la pista.

Però, abans d’arribar al descans, Mia Ordeig ha tornat a ampliar les diferències. I a la represa, dos gols més de Jordi Bargalló han deixat sense ànims de resposta Portugal.

Per rubricar el festival, Marc Torra i Jordi Adroher han posat la cirereta final a un Europeu magnífic, amb la qual cosa s'ha confirmat, un campionat més, que la selecció espanyola està a anys llum de la resta.
ESPANYA, 8
PORTUGAL, 2

Espanya (4+4):
Fernández, Gil (2), Gual, Bargalló (2), Ordeig (2) –cinc inicial– Titi Roca, Torra (1), Adroher (1).

Portugal (2+0): Ricardo Silva, Neves, Reinaldo Ventura, Luis Viana, Barreiros (1) –cinc inicial– Oliveira, Azevedo (1), Moreira.

Gols: 1-0, Gil, min 3; 2-0, Ordeig, min 8; 3-0, Gil, min 10; 3-1, Barreiros, min 15; 3-2, Azevedo, min 18; 4-2, Ordeig, min 20; 5-2, Bargalló, min 23; 6-2, Bargalló, min 35; 7-2, Torra, min 37 i 8-2, Adroher, min 38.

Àrbitres: Fermi i Corponi (ITA).