Eliminats (4-3)

Hoquei patins

19.05.2011 22:22

Un gol de Pedro Gil de falta directa al minut de la pròrroga classifica el Porto per a la semifinal. El Barça Sorli Discau cau a la primera ronda de la F8 i acomiada la temporada.

El Barça Sorli Discau no ha pogut superar el Porto. Foto:RFEP

FC PORTO, 4
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3

FC Porto (0+3+1): Bosch, Moreira, Gil (1), Azevedo, Ventura (1) –cinc inicial– Emanuel García (1), Santos, Magalhaes.

FC Barcelona Sorli Discau (1+2+0): Egurrola, Ordeig, Panadero, Borregán, Reinaldo (1) –cinc inicial– Páez, Torra (1), Adroher, López (1).

Gols: 0-1, López, min 21; 0-2, Torra, min 26; 1-2, Ventura, min 38; 2-2, Emanuel García, min 42; 2-3, Reinaldo, min 45; 3-3, Gil, min 49 i 4-3, Gil, min 51.

Targetes blaves: David Páez (FCB), Ordeig (FCB), Panadero (FCB), Bosch (POR).

Àrbitres: Da Prato i Fermi.

Una falta rigorosa de Sergi Panadero ha estat el detonant de l’eliminació blaugrana. I és que el Barça Sorli Discau ha arribat a la pròrroga amb nou faltes acumulades. La desena ha servit perquè Pedro Gil marqués el 4-3 definitiu, ja que la diana ha estat gol d’or.

El primer equip d’hoquei patins tanca la temporada amb el regust agre de no poder revalidar la Copa d’Europa.

Esperen el seu moment

La sortida frenètica del Porto no ha preocupat gens els blaugranes, que, això sí, han hagut d’estar en màxima alerta als obusos que llançaven els portuguesos. Egurrola, en la línia de perfecció de sempre, ha sabut llegir les direccions dels llançaments per controlar des del darrere i obrir les sortides en atac.

barpor3.jpgSabent que la calma i la concentració són bàsiques en eliminatòries com aquesta, l’equip ha continuat fidel al seu plantejament de partit. La banqueta s’ha mogut amb criteri per mantenir el cinc més en forma dins de la pista. L’única cosa que faltava ha estat marcar..., i el gol ha arribat quan faltaven quatre minuts per al descans, quan el Barça ha insistit més sobre la porteria d’Edo Bosch. El premi l’ha recollit Carlos López, que ha sabut aprofitar una passada de luxe i que ell, amb mestratge, ha rematat amb un bon moviment de canell.

Més intensos

El Porto no ha acabat de pair el gol inaugural del Barça, tot i tenir el temps de descans per ajustar aspectes del seu joc. I als 34 segons de la represa Marc Torra ha arribat còmodament fins a la porteria lusitana i ha marcat sense gaire oposició el segon blaugrana.

El Barça ha augmentat una mica més la intensitat del seu joc i el Porto ha hagut de córrer encara més cap al darrere.

Un dels moments més complicats que ha viscut l’equip culer ha estat quan David Páez ha vist la blava i, per tant, el Porto ha tingut un llançament de falta directa. Aleshores, amb Egurrola oferint el seu millor repertori el quadre portuguès no ha pogut fer-hi res.

Pocs minuts després Panadero ha estat empentat dins de l’àrea. El penal l’ha llançat Mia Ordeig. Però Bosch s’ha mogut abans que el llancés, després del corresponent avís, i els àrbitres li han mostrat la blava. El seu lloc l’ha ocupat Magalhaes, que ha desviat el tir de Mia.

barpor7.jpgI la llei no escrita de la compensació ha fet que el Porto s’aprofités d’un penal, per falta d’Ordeig (blava). Reinaldo Ventura ara sí que ha pogut batre Egurrola.

Els de Franklim s’han motivat, i esperonats pel nombrós públic a la graderia – Andorra té una important colònia portuguesa- han forçat més la màquina. Després d’un temps mort, i d’una falta llançada pels blaugranes, Emanuel García ha recollit el refús i ha marcat en l’un contra un davant d’Egurrola l’empat a dos.

La càrrega de faltes ha començat a passar factura. El Porto ha comès la desena dos minuts després del 2-2. I Reinaldo ha mogut amb tranquil·litat per colar el 2- 3 quan faltaven cinc minuts per a la conclusió. Aleshores ha aparegut l’esperit col·lectiu blaugrana. El públic ha esperonat l’equip, però no ha pogut evitar un golàs de Pedro Gil, amb què ha arribat l’empat a tres.

El gol d’or de Gil

I 'Pedrito' ha estat l’encarregat de llançar la falta directa per la desena falta d’equip del Barça Sorli Discau. Tot just començar la pròrroga, Sergi Panadero s’ha posat les mans al cap quan Gianni Fermi li ha assenyalat falta per empentar el seu defensor. El davanter del Porto ha estat letal en el llançament i el 4- 3 ha estat el gol definitiu.