Un punt insuficient contra el Reus (2-2)

Hoquei patins

28.04.2011 23:10

L’empat a dos final no serveix a un Barça Sorli Discau que diu adéu al títol de l’OK Lliga. Els blaugranes han lluitat de tu a tu amb un Reus que no ha pogut guanyar al Barça però que fa un petit pas endavant cap al trofeu.

TECNOL REUS DEPORTIU, 2
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2

Tecnol Reus Deportiu (1+1):
Trabal, Gual, Caldú, Casanovas, Molet –cinc inicial– Marín (2), Negro Páez.

FC Barcelona Sorli Discau (1+1): Fernández, Ordeig, Panadero, Borregán (1), Reinaldo –cinc inicial– Páez, Adroher (1), López.

Gols: 1-0, Marín, min 15; 1-1, Adroher, min 21; 1-2, Borregán, min 37 i 2-2, Marín, min 38.

Targetes blaves: Reinaldo (FCB), Molet (REU).

Àrbitres: Galán i Gómez.

El Barça Sorli Discau visitava el pavelló del Reus amb un objectiu clar: guanyar. La victòria els donava l’oportunitat de continuar tenint opcions de guanyar l’OK Lliga i, d’altra banda, evitava que el Reus el tingués a tocar.

Però ha estat l’equip local el primer en veure porteria. Raül Marín ha obert el marcador, i s'ha arribat al descans amb empat a un després del gol de Jordi Adroher. En el segon temps ha continuat la igualtat. Borregán ha afusellat un brillant Trabal. Però novament Marín ha pogut marcar. Ha estat l’empat a dos. I amb aquest resultat s’ha arribat al final. Un resultat insuficient per al Barça Sorli Discau, que s'acomiada de l'OK Lliga 13 temporades després de guanyar-la consecutivament.

Ritme frenètic

reusbar3.jpgEls dos equips han sortit revolucionats, amb ganes de sorprendre. Així, des de la primera possessió a banda i banda, els porters s’han lluït. Aquestes transicions tan ràpides han obligat els dos tècnics a moure ràpidament les banquetes. I aquesta podria haver estat una arma letal per als blaugranes, amb un nombre més elevat d’efectius.

Però si alguna cosa ha fet molt bé Alejandro Domínguez és gestionar un equip de rotacions mínimes i compensar el desgast amb el desig de jugar. Així, Raül Marín, fitxatge del qual s’està obtenint un grandiós rendiment, ha obert la veda del gol. El davanter ha trobat un bon flanc per superar Sergi Fernández, impecable fins aleshores.

El gol ha generat més tensió a la pista, i Reinaldo García i Jordi Molet han vist targeta blava per una picabaralla. A la graderia, amb un ple absolut, s’ha esperonat als de casa i s’ha criticat, com és costum, els blaugranes.

Després d’un minut –demanat providencialment per evitar mals majors–, el Barça Sorli Discau ha començat a trenar amb més fluïdesa. Un llançament de Mia Ordeig ha acabat desviat per la punta del patí de Trabal. Ordeig ha provat, a continuació, de penjar una pilota que Adroher no ha pogut recollir per ben poc.

I s’ha enfilat la recta final de la primera part amb l’avantatge mínim per al Reus. Domínguez, llavors, ha decidit donar minuts al Negro Paéz, que està recuperant el ritme de joc després de la greu lesió que va tenir a començaments de temporada.

I això ha estat després d’un altre temps mort en què Adroher, ara sí, ha superat Guillem Trabal. Amb l’un a un s’ha arribat al descans.

Més possessió blaugrana

Tot i que els primers segons de la represa han fet pensar en una segona part calcada a la primera, el Reus ha preferit esperar a veure què feia el Barça. Els blaugrana han pres la iniciativa i, sense pressa, han buscat confeccionar la millor acció. En aquest moment ha entrat Carlos López, que encara no havia jugat.

Amb un contingent com l’argentí, els visitants han generat perill, tot i que els ha costat desequilibrar el marcador.

Però el camí cap al premi també s’ha de construir, i el Reus ha acumulat faltes, fins arribar a la desena. Aleshores, Reinaldo García, Pitxitxi de l’equip, ha tingut una gran oportunitat per avançar el Barça. Però en aquesta ocasióTrabal s’ha avançat al moviment de Nalo per desviar la pilota.

Amb aquest esperit, però, han continuat treballant. I Alberto Borregán ha aparegut per marcar l’1-2. Beto, des de fora de l’àrea i amb un llançament creuat a la mitja volta, ha enfonsat la pilota al fons de la xarxa. Però l’alegria culer ha durat ben poc perquè Marín, insistent, ha acabat endinsant una pilota gairebé a càmera lenta i amb els blaugranes descol·locats i demanant falta prèvia a l'altra banda del camp sobre Reinaldo.

El tram final de partit ha estat d’infart, amb els dos porters enormes i els jugadors de pista més erràtics, que han tingut ocasions a dojo per augmentar les rendes. TAmbñe cal destacar que el Barça ha estat superb en defensa, ja que ha arribat al darrer minut amb només nou faltes.

En el tram final de partit, el temps ha corregut, les pilotes han cremat i el resultat s’ha mantingut amb el 2-2. Repartiment de punts, doncs, per a un Reus que encara conserva el lideratge amb set punts més que el Barça Sorli Discau, que, ara ja sí, s'acomiada de la lluita per l'OK Lliga.