El segon plat de Copa, en joc

Hoquei patins

26.02.2011 10:16

El Barça Sorli Discau obre la jornada de semifinals contra el Coinasa Liceo. Dos dels equips que millor hoquei practiquen es trobaran en un partit que promet ser elèctric. En joc, l’accés a la gran final.

El Barça Sorli Discau s'enfronta amb el Liceo per una plaça a la gran final de Copa (Foto: www.fep.es)

A les 22 h, el Reus-Vic
Després de conèixer el primer finalista començarà la segona semifinal, la que enfrontarà el Tecnol Reus Deportiu amb el Roncato Patí Vic. Tots dos equips saltaran a la pista intentant minimitzar l’esforç realitzat en la jornada de quarts en la qual van jugar dos partits molt intensos i que no es van decidir fins als darrers segons.
A partir de les 20 h, a la Ciutat Esportiva de Blanes arrencarà la tercera jornada de la Copa del Rei d’hoquei patins. Ho farà amb la primera semifinal, la que enfronta el Barça Sorli Discau i el Coinasa Liceo. Tots dos equips volen accedir a la gran final. El Barça va jugar la darrera la temporada 2008/09, la qual va perdre a la Corunya contra el Vic, i el quadre gallec ho va fer la temporada 2003/04, guanyant el seu darrer títol davant de l’Igualada a Jérez de la Frontera.

La final, però, encara queda lluny. Abans s’ha de superar una final entre dos equips que prometen un hoquei vibrant i dinàmic. Així ha estat en els últims anys. I, en partits de gran nivell, el Barça Sorli Discau ha pogut aconseguir la victòria. El darrer precedent és el d’aquesta temporada en l’OK Lliga ( 2-4 ).

Com arriba el Barça Sorli Discau

Els homes de Ferran Pujalte afronten la semifinal amb confiança. I no només per la golejada contra el Vilanova, perquè, si més no, l’equip va treballar en un partit seriós i en què el rival va poder fer ben poca cosa.

L’optimisme és una de les sensacions que buscava el Barça Sorli Discau de cara a la Copa. Així doncs, l’equip va disposar, divendres, de jornada de descans i els jugadors la van aprofitar per relaxar-se i treballar fora de la pista el partit contra el Liceo. Els blaugranes es van estar a l'hotel de concentració, i a la tarda van tornar al pavelló blanenc, ara com a espectadors, per veure els altres dos partits de quarts.

El rival

El Coinasa Liceo va disputar un quart de final més igualat que no pas el del Barça, sobretot respecte del marcador. Però l’equip de Carlos Gil va saber endur-se’l al seu terreny i remuntar en la primera part el 0-1, arribar al descans amb un 2-1 i, en el segon temps, tornar a capgirar el resultat amb consistència.

Els gallecs saben que tenen una gran oportunitat per tornar a ser en una final de Copa, ja que fa set anys que no hi arriben. El cop més dur va ser ara fa dues temporades, en què, sent els amfitrions, el Vic els va deixar fora.

Ara bé, els Bargalló, Pablo Álvarez, Lamas... tenen pendent derrotar els blaugranes, que en els últims anys se’ls han ennuegat.

Les frases dels protagonistes

Ferran Pujalte, entrenador del FC Barcelona Sorli Discau

“Les sensacions són bones. Venim reforçats després d’haver fet un bon partit. El Liceo també va tenir un partit dur i el va tirar endavant amb qualitat i bon ofici. Serà un partit anivellat i un bon partit entre dos grans equips”.

“Venim a lluitar pel títol, i tenim il•lusió per fer-ho. El Liceo també té potencial per guanyar-lo. Per tant, es veurà un partit intents i molt bonic”.

Sergio Miras, jugador del Coinasa Liceo

“El partit contra el Barça serà molt dur. La gent diu que no està bé a l’OK Lliga però té una plantilla molt àmplia. Haurem de córrer molt per guanyar i estar fins de cara a porteria”.