Tres punts més que es queden pel camí (4-3)

Hoquei patins

15.02.2011 20:38

El Barça Sorli Discau ha caigut a Blanes per 4-3 en un partit en què els locals han lluitat per guanyar amb el cor i els patins. Tot i que els blaugranes han estat els primer a marcar, els blanencs han incrementat el seu joc de seguida.

SATHER BLANES, 4
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3

Sather Blanes (2+2): Fernández, Kimi Ridaura (1), Armengol (1), Selva, Teixidó –cinc inicial– Cassolar, Alex Ridaura (1), Teixidó (1).

FC Barcelona Sorli Discau (2+1): Fernández, Ordeig, Panadero, Torra, García (1) –cinc inicial– Páez, Adroher, López, Borregán (2).

Gols: 0-1, García (p), min 2; 1-1; Àlex Ridaura, min 11; 2-1, Teixidó, min 13; 2-2, Borregán, min 14; 2-3, Borregán, min 33; 3-3, Kimi Ridaura, min 36 i 4-3, Armengol, min 37.

Àrbitres: Ribó i López.
Quan Ferran Pujalte va avisar que el partit a Blanes seria ben diferent dels dos que ja s’han jugat al Palau (i que l Barça Sorli Discau va guanyar per 7-1 i 5-1), no ho va dir de casualitat. El Sather Blanes ha anat millorant conforme ha avançat la temporada i, una bona prova d’això, ha estat el que s’ha vist al pavelló gironí. A les ordres de Ramon Benito, el Blanes ha volgut oferir a la seva afició un bon partit d’hoquei i ho ha aconseguit.

De menys a més

Reinaldo García ha estat l’encarregat de xutar un penal quan no s’havien jugat ni tres minuts de partit. Pràcticament ha estat la primera acció de partit d’atac dels blaugranes. I Nalo ha batut amb un xut sec i directe Roger Fernández.

Després del 0-1 el partit ha viscut un període de tempteig en què els gironins s’han aplicat en la defensa i el Barça Sorli Discau no trobava per on fer-los més mal.

I el dubte ha servit un contraatac en safata al Blanes quan Marc Torra ha relliscat i ha perdut la pilota. Jepi Selva i Petxi Armengol, però, no s’han entès en la darrera passada i no han pogut completar-lo amb gol.

També ha posat l’ai al cor un xut al pal d’Armengol, tres minuts després. I, com que a la tercera va la vençuda, un contraatac –precedit d’una possible falta– ha servit perquè Àlex Ridaura s’inventés un xut de dreta a esquerra que ha anat a parar a l’escaire de la porteria de Sergi Fernández.

L’1-1 ha descentrat un pèl els blaugranes, moment que no ha desaprofitat Lluís Teixidó, que els coneix molt bé, per avançar els locals en una acció de caire personal.

Ferran Pujalte ha hagut de recórrer a la banqueta per reaccionar. Així, el capità, Alberto Borregán, ha estat ràpid i letal. Un minut després, Beto colava la pilota a la porteria del Blanes i deixava el 2-2 amb què s’ha arribat al descans.

Encara hi ha hagut la possibilitat d’augmentar més la renda, pels uns i pels altres. Borregán ha fallat la directa per la desena falta d’equip del Blanes i Cassolar ha vist com Sergi Fernández ha avortat el seu primer xut.

Un Blanes descarat

La iniciativa blanenca ha continuat en els primers minuts de la represa. Buscant el contraatac per treure profit, després d’una dura i compacta defensa, el Sather Blanes ha tingut tres accions pràcticament consecutives en què s’ha ensumat el gol. Sergi Fernández ha estat a l’altura de les circumstàncies evitant el tercer local.

El Barça ha necessitat paciència, i instint, per superar el mur del Blanes. Borregán ho ha aconseguit als vuit minuts de la represa, treballant la jugada fins a trobar l’espai per llançar.

Però el respir blaugrana ha durat poca estona. Una falta molt a prop del límit de l’àrea l’ha convertit el conjunt de casa en un joc de toc que ha acabat amb l’empat a tres.

I l’afició del Sather encara s'ha vist amb la victòria a tocar quan Petxi Armengol ha marcat de penal el quart trenta segons després.

Els blaugranes han anat a la desesperada a buscar l'empat... però el temps corria i ells no trobaven el quart gol. Sí que hi ha hagut una pilota que ha acabat entrant a la porteria de Roger Fernández, però Carlos López ha aixecat massa el pal i l’han invalidat.

El compte enrere ha estat intens. Sergi Fernández ha estat fred sobre el llançament de directa d’Armengol per la desena falta blaugrana, i també Roger Fernández, que ha desviat el llançament de Reinaldo García pel segon cicle local. I en una darrera falta directa que ha provat Panadero, no ha pogut llançar perquè li ha relliscat la pilota.