No ha estat suficient (4-3)

Hoquei patins

19.09.2009 21:15

La 6a Supercopa d’Espanya ha estat pel Vic. Tot i que el Barça s’ha endut el partit per 4-3, els vigatans han fet bo el resultat de l’anada per alçar el seu primer títol.

El Barça s’ha estrenat al Palau i no ho ha pogut fer plenament. El Roncato Patí Vic arribava amb un coixí massa gran (el 4-1 de l’anada) que ha fet valer molt bé quan els blaugranes han apretat. Malgrat vèncer el matx (4-3), Ferran Pujalte, Jordi Adroher i Reinaldo García, que debutaven a casa seva, i la resta de l’equip han hagut de conformar-se amb el subcampionat. És el segon cop en les sis edicions disputades que el Barça perd una final (la primera va ser contra el Reus la 2006/07). Les altres quatre Supercopes se les havien adjudicat els blaugranes, però.

L’afició barcelonista ha sabut respondre a les necessitats de l’equip. I la imatge del Palau ha estat envejable. També ha fet costat la gent del Vic que s’ha desplaçat a Barcelona en massa. El primer títol de Supercopa dels de la Plana era molt esperat i més aconseguir-ho contra el Barça, contra el qual van guanyar-se el dret de disputar-la (en guanyar la Copa del Rei a la Corunya davant els blaugranes).

Amb les idees clares

2009-09-19_HOCKEY_05.JPGEls blaugranes han començat amb el cap ben fred el partit, premissa més que obligada per intentar la gesta. Un penal xiulat sobre Marc Torra als tres minuts de joc, l’ha xutat Miquel Masoliver. L’ex del Barça, autor del hat-trick demolidor a l’anada, no ha trobat ara la mateixa sintonia que ha Vic. O dit d’una altra manera, s’ha trobat amb Aitor Egurrola.

El Barça, en canvi, ja ha vist com la diferència s’escurçava al minut sis. Carlos López ha superat Sergi Fernández des del punt de penal, una falta que ha sabut forçar Jordi Adroher. L’1-0 no ha alterat la concentració local que ha continuat treballant.

Cinc minuts més tard, Adro ha tornat a lluitar i a forçar un nou penal. En aquesta ocasió, Carlitos s’ha topat amb un millor col•locat Fernández.

In crescendo

Les rotacions a les dues banquetes han mantingut molt viu el joc. El Barça ha buscat cansar el Vic però els vigatans també han provat a desgastar els blaugranes. Això s’ha traduït en un apassionant joc d’estratègia i velocitat que ha provocat un 2 contra un entre Beto Borregán i Mia Ordeig bloquejat per la defensa visitant i culminat amb un xut al pal de Masoliver que ha fet tremolar el Palau.

També David Páez ha tingut la seva oportunitat però el xut ha sortit per sobre la porteria del Vic.

Però ha estat el Vic en un dels moments més innocents que ha aconseguit l’empat. En el servei d’una falta, Borja López ha introduït la pilota gairebé sense saber-ho. Ni el defensa del Vic ni Egurrola s’han adonat fins que tots han parat atenció per veure on era la bola.

Hi ha molt en joc

2009-09-19_HOCKEY_02.JPGMalgrat que l’empat a un ha complicat una mica més la situació als de Pujalte, el Barça ha continuat amb el mateix objectiu. El cúmul de 10 faltes del Roncato Patí Vic ha ofert el tir de falta directa als blaugranes. Borregán l’ha clavada amb un xut directe i recte. Això ha estat al minut 2 de la represa. Segons després Beto ha vist la targeta blava i Masoliver ha posat a prova Egurrola de nou. No hi ha hagut moviment en el marcador... de moment. Perquè en una acció poc clara l’afició i banqueta vigatana han esclatat per celebrar el 2-2 però els àrbitres no l’han donat per vàlid.

També s’ha queixat el públic visitant quan s’ha assenyalat una falta directa a favor del Barça que Fernández ha refusat amb les cames. El xut era de Panadero. I Panadero també s’ha sentit perjudicat quan li han sancionat per una falta en atac. Tit Roca no ha fallat el tir de falta i ha posat el 2-2.

Remar, remar, remar

El matx no ha afluixat ni un segon. La normativa ha estat aplicada fil per randa. I Romà Bancells s’ha trobat cometent falta sobre Panadero dins de l’àrea, cosa que ha suposat el xut de penal del Barça. Borregán, molt segur, ha convertit el 3-2.

També han provat sort Carlitos i Adroher, amb una tècnica colossal. El capità blaugrana ha disposat d’una altra falta directa. Les accions, però, han acabat avortades per la defensa o per un cada cop més madur Sergi Fernández.

Però el porter del Vic no ha pogut evitar l’obús de López de penal. A falta de cinc minuts pel final encara estava tot obert.

Tant, que les forces han ajudat els blaugranes a crear perill en qualsevol mínima acció. La mala sort ha tallat d’arrel tot l’esforç quan Borja López ha marcat el 4-3. Una mort massa cruel per un gran espectacle d’hoquei entre dos dels millors equips del continent.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 4
RONCATO PATÍ VIC, 3

FC Barcelona Sorli Discau (1+3): Egurrola, Ordeig, Panadero, Adroher, López (1) – cinc inicial – Páez, Teixidó, Borregán (2), Reinaldo

Roncato Patí Vic (1+2): Fernández, Masoliver, Roca (1), Bancells, Torra – cinc inicial – López (1), Carbó, Pla, Melero

Gols: 1-0, Carlos López (p), m. 6; 1-1, Borja López, m. 21; 2-1, Borregán, m. 27; 2-2, Roca, m. 30; 3-2, Borregán, m. 32; 4-2, Carlos López, m. 45; 4-3, Borja López, m. 48

Àrbitres: García i Gómez