Masoliver encarrila la Supercopa per al Vic (4-1)

Hoquei patins

12.09.2009 21:02

El Barça Sorli Discau ha perdut a Vic per 4-1, un resultat que s’ha d’intentar aixecar a la tornada de la Supercopa d’Espanya que es jugarà al Palau el pròxim cap de setmana.

Tres gols de Miquel Masoliver han capgirat definitivament el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya d’hoquei patins. Amb un 1-1 al descans, el gol providencial de l’exblaugrana ha donat ales al seu nou equip, que ha acabat guanyant per 4-1.

Malgrat el desconcert que han provocat les noves regles, sobretot per al públic, la càlida rebuda a Ferran Pujalte i a Jordi Adroher, i el suport del públic vigatà a Miquel Masoliver, amb aplaudiments intensos quan ha sortit a jugar, han estat les notes emotives a un bon partit d’hoquei que, de fet, és un títol en joc.

El Barça ha estat acompanyat pel vicepresident Jaume Ferrer, que ha assistit a l’Olímpic de Vic juntament amb el directiu responsable de la secció, Jordi Torrent, i els membres de la comissió esportiva i social. El lloc de presidència ha estat per a Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge.

Adroher inaugura la temporada

Vic-FCB_4.JPGLes ànsies per començar s’han notat des del xiulet inicial. Mia Ordeig ha disposat d’un primer xut pràcticament en el primer atac però la pilota ha estat desviada. També el Vic ha estat incisiu. Un contracop, molt ben portat per Marc Torra i Titi Roca, ha estat infructuós però per ben poc.

I la insistència de cara a porta ha tingut la recompensa en una acció de Jordi Adroher. L’exdavanter del Vic ha marcat el primer gol oficial de la temporada en un xut a prop de l’àrea que ha superat Sergi Fernández.

Minut i mig després del gol blaugrana, Jordi Carbó ha tingut l’empat a l’abast. Però, amb una bona defensa, el Barça ha anat controlant el domini del joc. Així, Mia Ordeig i Jordi Adroher han tornat a combinar a la recerca del segon gol.

Comencen les rotacions

Coincidint amb un temps mort sol•licitat pel Vic, Ferran Pujalte ha fet entrar Reinaldo García que ha ajudat a generar més consistència al darrere. Pissarra en mà, un Pujalte molt concentrat ha buscat Alberto Borregán perquè el capità també fes acte de presència.

Quim López, el nou entrenador del Vic, també s’ha decidit per un defensa. En aquest cas, Miquel Masoliver ha redebutat amb el Vic i ha sortit a la pista amb crits d’ànim per part de l’afició. I quatre minuts després de l’entrada de Maso ha arribat el gol de l’empat. Titi Roca ha sorprès Egurrola amb una pilota bombejada que s’ha colat al fons de la xarxa blaugrana.

Alta tensió

Vic-FCB_2.JPGEl tram final de primera part ha estat de màxima intensitat. Tallant boles i sortint al contracop, les accions de perill s’han repartit demostrant que tant Egurrola com Fernández són dos dels millors porters d’Europa. Per tant, l’1-1 ha estat vàlid al descans.

A la represa, amb una miqueta menys d’energia que a les acaballes dels primers 25 minuts, però més seny, el partit ha tornat a començar. Adroher s’ha convertit en un dels més efectius referents de l’atac blaugrana.

I el dorsal 14 del Barça ha estat l’encarregat de xutar el penal per acumulació de faltes del Vic. Aquesta ha estat una de les novetats de la normativa. Però Fernández ha desviat amb la guarda la trajectòria de la pilota.

L’encert del Vic

El matx ha tornat a recuperar l’ímpetu en la recta final del partit. D’accions a la contra a banda i banda, Miquel Masoliver s’ha trobat amb la pilota al seu estic i només li ha calgut empènyer-la mínimament per desequilibrar el marcador. El jugador del Vic no ha volgut celebrar el gol.

Ni tampoc el 3-1 que ha fet 60 segons després. En una altra contra, el defensa vigatà ha obligat Pujalte a demanar temps mort per exhaurir les opcions de refer-se amb sis minuts encara per endavant.

Maso sentencia

L’acumulació de faltes ha afavorit ara el Vic. I Masoliver ha estat l’encarregat de xutar la pena i de convertir el 4-1 definitiu.

Dissabte que ve al Palau, segon partit de la final de la Supercopa. Aleshores, el Barça Sorli Discau haurà d’afanyar-se per remuntar l’eliminatòria i impedir que el Vic aixequi la primera Supercopa de la seva història.

RONCATO PATÍ VIC, 4
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 1

Roncato Patí Vic (1+3): Fernández, Carbó, Roca (1), Bancells, Torra –cinc inicial– Masoliver (3), Borja

FC Barcelona Sorli Discau (1+0): Egurrola, Ordeig, Panadero, Adroher (1), López –cinc inicial– Teixidó, Borregán, Reinaldo

Gols: 0-1, Adroher, m. 5; 1-1, Roca, m. 18; 2-1, Masoliver, m.43; 3-1, Masoliver, m. 44; 4-1, Masoliver, m. 46

Àrbitres: Vidal i Valverde