Campions! (4-1)

Hoquei patins

30.05.2010 17:59

Carles Cascante

El FC Barcelona Sorli Discau continua escrivint el seu nom amb lletres d’or a la història de l’hoquei patins. Els jugadors de Ferran Pujalte s’han proclamat campions d’Europa després de superar el Vic per 4-1.

Els blaugranes han aixecat la seva dinovena Copa d’Europa , ara Lliga Europea, després d’un partit molt seriós que han dominat de principi a fi. Els gols d’Adroher i David Páez han tancat un primer temps esperançador que s’ha acabat amb una segona meitat amb molt de control i que ha tornat a demostrar el perquè el Barça és el millor equip de la història d'aquest esport sobre rodes. En la segona part, dos grans gols de Panadero i Reinaldo han acabat amb qualsevol esperança vigatana.

El guió esperat

La final de la Lliga Europea entre el FC Barcelona Sorli Discau i el Roncato Patí Vic ha començat amb el guió previst: màxim respecte entre dos equips, que es coneixen d’allò més bé. Malgrat això, les primeres aproximacions amb perill les ha dut el Barça, que amb dues accions de Reinaldo i Borregán han fet lluir el porter vigatà.

Superats els primers minuts de domini altern, en què l’equip de Pujalte mirava d’imposar el seu ritme i els de Quim López sortir al contraatac, ha arribat la millor ocasió fins al moment. Una internada per la banda dreta del capità Borregán ha acabat amb un llançament de cullera que ha aturat Fernández amb el casc. Era gairebé el minut 10 de partit i els blaugranes començaven a deixar clares les seves intencions. Gairebé dos minuts més tard ha arribat un pal de Mia Ordeig.

Adroher i Carlitos, claus

2010-05-30_PARTIDO_07.JPGSuperats els primers 14 minuts, Ferran Pujalte ha començat a fer rotacions a la banqueta. El primer canvi ha estat el d’Adroher per Borregán. Un minut abans, però, els vigatans havien fet lluir Egurrola amb una bona acció de Jordi Carbó. Tornant al canvi, la presència de l’exjugador del Roncato Vic, combinat amb la presència també de Carlitos López a partir del minut 18, ha canviat la cara al partit. La mobilitat d’ambdós jugadors, afegit a la consistència que han donat al darrere David Páez i Lluís Teixidó, ha creat molts problemes a la defensa del Vic.

El primer gol ha arribat al minut 21. Una gran passada de López des del darrere de la porteria –acció marca de la casa- ha deixat en safata el tir de primeres -amb arrossegada inclosa- de Jordi Adroher. Dos minuts després, un bon contracop conduït pel mateix Adroher ha acabat amb un gran llançament de David Páez, que ha posat el 2-0 i ha silenciat el centenar d’aficionats vigatans que s’han desplaçat fins a Valdagno. A partir d’aquí, els darrers minuts han estat marcats per un domini més contemplatiu del Barça, mentre que el Vic ja semblava que estava pensant com podia solucionar la situació en la segona meitat.

Control i dos grans gols

2010-05-30_PARTIDO_08.JPGA la represa, els primers minuts han servit per comprovar el control total del Barça. El Vic, amb més cor que cap, mirava d’acostar-se a un Egurrola que ha tingut una de les finals més plàcides de la seva vida. Pujalte ha apostat pel mateix cinc que ha acabat la primera meitat: Egurrola, Teixidó, Adroher, Carlitos i David Páez i, a poc a poc, ha anat introduint canvis. Ja amb la presència d’Ordeig a la pista, un llançament llunyà de l’ex del Vic ha tornat a fer lluir Sergi Fernández. Era el minut 32 i mig i dos minuts després ha arribat un penal en contra del Barça.

L’especialista vigatà Titi Roca, però, no ha pogut superar Aitor Egurrola. El Pulpo ha aturat l’acció del ‘5’ del Vic en dues ocasions i aquí s’han acabat totes les opcions dels homes de Quim López. Ja en el tram final, un golàs de Sergi Panadero (minut 40), amb un gran llançament que s'ha esmunyit per l’escaire esquerre, i un altre de l’argentí Reinaldo García (minut 42) han tancat la final de la Lliga Europea 2010. Per cert, a tres minuts i mig per al final, Egurrola ha tornat a aturar una falta directa a favor del Vic –després de la desena falta d’equip del Barça-, en aquest cas de Marc Torra. Al final, l'exblaugrana Miquel Masoliver ha marcat el gol de l'honor del Vic.
FC BARCELONA Sorli Discau, 4
Roncato Patí Vic, 1

FC BARCELONA Sorli Discau:
Egurrola, Mia Ordeig, Reinaldo García, Borregán, Panadero –cinc inicial-, Adroher, David Páez, Teixidó i Carlos López.

RONCATO VIC: Fernández, Titi Roca, Masoliver, Romà Bancells, Marc Torra –cinc inicial-, Borja López i Carbó.

GOLS: 1-0, Adroher (21’); 2-0, David Páez (23’); 3-0, Panadero (40’); 4-0, Reinaldo García (42'); i 4-1, Masoliver (49’).

ÀRBITRES: Gianni Fermi (Itàlia) i Rego Lamela (Portugal).