Una remuntada heroica (3-11)

Hoquei patins

29.05.2010 22:17

Jordi Clos

El Barça Sorli Discau s’ha classificat per a la final de la Lliga Europea després de vèncer un partit que perdia per 3-1 a la represa. Deu gols consecutius en el segon temps permeten als blaugrana enfrontar-se al Vic en el matx definitiu.

FC Barcelona Sorli Discau-Roncato Pati Vic serà la final de la Lliga Europea d’hoquei patins. Tots dos hi han accedit amb una remuntada èpica. En el cas culer, els homes de Ferran Pujalte havien de superar el 4-2 que el Porto va endossar al Valdagno contra precisament aquest contrincant, l’amfitrió, ja eliminat. Tot i això, ha donat guerra. De fet, en la represa s’ha col·locat 3-1. La resposta blaugrana ha estat fulminant: un parcial de 0-10. 24 minuts d’exhibició.

Començament frenètic i sorprenent

DSC_3847.JPGConscient que només li valia una victòria per dos o més gols, el Barça Sorli Discau ha engegat amb empenta. L’assetjament inicial a la porteria de Valdagno era el guió previst. El que no entrava en els plans era el gol matiner italià per mitjà d’Osvaldo Raed, que ha sorprès Egurrola amb un tret llunyà (min 2). La reacció blaugrana ha estat immediata. Després d’una pilota al pal, Ordeig ha empatat amb un penal executat magistralment (min 6). Tot i això, el Valdagno ha replicat i s'ha avançat de nou gràcies a Motaran.

Atac contra un mur

El ritme era trepidant. El Barça dominava i atacava (ara ja necessitava marcar-ne cinc), encara que el rival ensenyava les urpes en el contraatac o amb accions des de qualsevol distància. El matx s’ha endurit, sobretot per part transalpina. Davant d’un Valdagno molt tancat i sobri, el joc culer no era del tot fluid. Tots els intents s’estavellaven contra el mur. Els locals s’havien desgastat físicament per conservar l’avantatge que mantenien al descans: 2-1.

Cinc minuts vibrants

El panorama s’ha complicat encara més per al Barça a la represa. L’equip ha arribat a les deu faltes i el conseqüent llançament directe ha significat el 3-1. Semblava contra les cordes, però dos gols d’Adroher i Ordeig l’han ressuscitat. Això sí, n’hi faltaven tres per ser a la gran final. Adroher ha aplanat el camí amb una altra diana que ha deixat el Valdagno amb inferioritat per l'exclosió del porter -definitivament KO. Mancaven vint minuts per a la conclusió. El miracle era possible.

Festival blaugrana

Amb el partit obert, Teixidó ha acostat la proesa amb el 3-5 que sentenciava el partit. Però perquè el Barça Sorli Discau fos finalista n’havia d’aconseguir un altre. No s’ha fet esperar gens. Ha arribat després d’una obra d’art d’Adroher, que ha fet entrar la pilota després d’alçar-la per sobre del porter Oviedo (min 37). El més difícil estava fet. En dotze minuts s’havia passat del 3-1 al 3-6. I un altre canvi important: el Valdagno s’havia rendit enfront d’un Barça pletòric. Els de Pujalte s’assegurarien el bitllet per a la final amb els encerts de Paez i López.

Els deu minuts definitius han estat un passeig blaugrana. Carlos López, Panadero i Adroher han incrementat l'avantatge d’un conjunt que jugava a plaer, principalment per l’amplitud de la seva plantilla. El marcador ha acabat sent d’escàndol: 3-11. Més que suficient perquè el Barça es jugui el tron continental aquest diumenge contra el Roncato Patí Vic (17.00 h).

AS VALDAGNO, 3
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 11

Valdagno (2+1): Oviedo, Motaran (2), Randon, Rigo, Raed (1) -cinc inicial- Pranovi, Nicolía, Tataranni.

FCB Sorli Discau (1+10): Egurrola, Ordeig (2), Panadero (1), Borregán, Reinaldo -cinc inicial- Páez (1), Adroher (4), Teixidó (1), López (2).

Gols: 1-0, Raed, min 2; 1-1 Ordeig, min 6; 2-1, Motaran, min 7; 3-1, Motaran, min 26; 3-2, Adroher, min 27; 3-3, Ordeig, min 28; 3-4, Adroher, min 30; 3-5, Teixidó, min 34; 3-6, Adroher, min 37; 3-7, Paez, min 39; 3-8, López, min 40; 3-9, López, min 42; 3-10, Panadero, min 43 i 3-11, Adroher, min 49.

Àrbitres: Lamela i Pinto (POR).