El Barça Sorli Discau ha de guanyar i golejar

Hoquei patins

28.05.2010 22:34

Sònia de Alba (Enviada especial)

El Barça Sorli Discau ha de guanyar el Valdagno en la darrera jornada de la lligueta de grups per accedir a la final. Els blaugranes ho han de fer de tres o més gols per garantir l’accés.

El resultat de 4-2 del Porto contra el Valdagno ha provocat que tothom faci servir la calculadora. I és que el reglament, confús i esperpèntic, sembla que prioritza el millor coeficient de gols dels equips per decidir la classificació final. Això vol dir que el Barça Sorli Discau hauria de guanyar per més de tres gols, i en cas de fer-ho per dos gols, caldria calcular el còmput diferencial. Per exemple, un 4-2 dóna pitjor diferencial que un 3-1.

Evidentment, tot el que sigui guanyar d’un gol, empatar o perdre deixaria fora el Barça de la final. "Hem de sortir a guanyar", ha reflexionat Sergi Macià, segon entrenador blaugrana, després de fer les primeres càbales: "I desplegar el joc que vam oferir contra el Reus, el Vic i el Liceo a l'OK Lliga".

Incidents al Palalido

El partit entre el Porto i el Valdagno ha acabat amb moltes aturades del joc, crispació a la pista i a la graderia. Després que Emmanuel García convertís el 4-2 favorable als portuguesos, un seguit de recriminacions, amb cops d’estic al vidre protector de la taula d’anotadors inclosos, ha fet allargar els darrers 13 segons de joc. Tot plegat no ha canviat la victòria dels de Franklim Pais, que hauran d’esperar, això sí, a veure què fa el Barça Sorli Discau.

El Vic o el Reus

En l’altre grup, el Roncato Patí Vic ha derrotat el Tecnol Reus per 4-3, amb un gol de Titi Roca de falta directa quan mancaven set minuts per acabar el partit. Els de la Plana, però, han patit perquè s’havien avançat amb 2-0 (obra de Torra i de Roca), però els reusencs han sabut empatar abans del descans (dos gols de Jordi Molet).

Mirko Bertolucci ha capgirat el marcador a favor del Reus en començar el segon temps. Però el Vic ha tornat a igualar el matx i Torra i Roca ha resolt el partit en els minuts finals.

Aquest resultat deixa a l’abast del Vic la classificació per a la final, sempre que derroti el Noia.