Un empat que té gust de triomf (2-2)

Hoquei patins base

16.04.2010 19:04

El segon equip d’hoquei patins va sumar un punt vital per assegurar matemàticament el retorn a la 1a Nacional. Els nois d’Àlex Segura van remuntar un 0-2 en contra per acabar empatant contra el Palafrugell, el segon classificat, a un segon del final.

El partit ajornat entre els dos primers classificats del grup B de la 1a Catalana va demostrar el potencial de dues plantilles que, si no passa res en les últimes set jornades de campionat, ascendiran a la 1a Nacional. “És el lloc on ha d’estar aquest equip”, va explicar el tècnic blaugrana després del partit, que també assumeix els riscos de competir amb equips més fets: “El nostre és un equip jove i en aquesta categoria cada cop hi ha més nivell, i, de vegades, costa molt”.

El Barça Sorli Discau continua en primera posició, a sis punts del Palafrugell (que encara ha de disputar un partit pendent), més el ‘goal average’ a favor amb els gironins. I és que els partits entre aquests dos equips han acabat amb empat, tant a l’anada com el de la segona volta. Xavi Barroso, autor dels dos gols blaugrana, va marcar de falta directa el gol del 2-2 a només un segon i set dècimes de la conclusió.

Duel de líders

El Barça i el Palafrugell van oferir un partit molt intens, amb contactes físics, errors (els blaugranes van fallar tres penals) i un ritme que va anar en ascens.

Tot i que la primera part va acabar sense gols, a sis segons de la represa hi va haver el primer gol del Palafrugell. Un xut llunyà d’Arcadi Parés, des de migcamp en la posada en moviment de la pilota, el va tocar en última instància Marc Brugué en col•laboració amb Joni Duran.

El cop del gol va servir al Palafrugell per pressionar més el rival i, cinc minuts després, Brugué va clavar el 0-2. La jugada venia precedida d’un pal de Luis Querido. El mateix jugador va caure i aquesta superioritat la va aprofitar l’equip visitant per superar Carles Grau.

Però ningú es va arronsar. El Barça Sorli Discau va continuar patinant. I, fruit de la insistència, d’una bola servida en profunditat, Xavi Barroso va fer inaugurar el marcador. L’1-2 va propulsar els blaugranes.

El Palafrugell encara no havia arribat a les 10 faltes i, durant els darrers tres minuts van saber defensar sense cometre la desena. Precisament a falta d’un segon i set dècimes els de Xavi García van acumular la desena. I Barroso va ser letal. El partit no va donar per a més. I l’empat va satisfer més el Barça que no pas el Palafrugell, que va recriminar a l’àrbitre l’acció final.
Barroso celebrant el 2-2 aconseguit de falta directa.
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2
PALAFRUGELL, 2

FC Barcelona Sorli Discau (0+2):
Grau, Vergés, Cuenca, Vázquez, Querido – cinc inicial – Barroso (2), Martínez, Ferrer, Genís

Palafrugell (0+2): Romaguera, Bou, Brugué (2), Duran, Parés – cinc inicial – Guifré, Moretones, Baltrons

Gols: 0-1, Brugué, min. 26; 0-2, Brugué, min. 30; 1-2, Barroso, min. 43; 2-2, Barroso, min. 50

Àrbitres: Quim Serraglada