Tres punts necessaris (6-1)

Hoquei patins

02.03.2010 20:32

El Barça Sorli Discau ha deixat enrere la desil·lusió de la Copa amb una victòria necessària contra el Cerceda. Els de Pujalte han patit d’entrada per endur-se tres punts que han de servir per continuar lluitant pel títol de l’OK Lliga.

Moralment la victòria era la única teràpia vàlida per demostrar, i demostrar-se, que l’equip encara pot donar molt. El Barça Sorli Discau ha necessitat minuts per desplegar el seu millor hoquei i per conduir la ràbia per haver caigut a les semis de la Copa a favor de l’espectacle.

A més, l’OK Lliga i la Lliga europea són objectius bàsics. A la Lliga domèstica el Barça ha complert amb la seva comesa: vèncer el Cerceda i forçar ara a Liceo i Vic a guanyar.

Ensurts inicials

2010-03-02_FCB_SORLI_DISCAU_-_CERCEDA_LICEO_005.jpgEls blaugranes han començat pressionats. I la tensió s’ha traduït en el gol del Cerceda. Els gallecs, que han sabut jugar a l’atac, han clavat el 0-1 en una jugada de confusió de la defensa del Barça.
El neguit dels de Pujalte s’ha fet evident en les següents accions, en què, per exemple, en una ràpida transició ofensiva del Cerceda ha estat a punt de caure el segon visitant.

La mala fortuna encara ha estat present perquè Reinaldo García ha rebut una pilota a la cara, que s’ha quedat en una contusió nasal simplement.

Reacció local

Tot just després que Nalo marxés per ser atès, els blaugranes han començat a revolucionar el partit. Mia Ordeig ha tingut a l’abast el gol, però la pilota ha surtit alta.

El mateix Ordeig s’ha encarregat de xutar un penal comès sobre ell mateix i, ara sí, no ha fallat. L’empat a un ha tranquil•litzat una mica el partit.

Però el Barça Sorli Discau encara tenia ganes de més gol. Amb el retorn de Reinaldo García a la pista, i en una combinació molt maca, Carlos López ha aconseguit el 2-1, vàlid al descans.

Més i millor Barça

2010-03-02_FCB_SORLI_DISCAU_-_CERCEDA_LICEO_004.jpgEl Barça ha sortit amb molta energia a la represa. En poc més de minut i mig el tercer gol local s’ha ensumat però Adroher ha rematat alta una magnífica jugada en diagonals.

Les revolucions en el joc dels de Pujalte han continuat en ascens. I no només en atac. Egurrola ha desviat una falta directa amb la sobrietat de sempre.

Per sang freda, la de Cachi Páez. L’argentí ha buscat la complicitat d’Adroher en un contracop però la jugada l’ha acabat completant ell mateix amb el 3-1.

El coixí de gols ha permès buscar els millors moviments dels blaugranes. Però el quart gol ha arribat de penal. I per partida doble. Jordi Adroher ha estat l’encarregat ara de fer el xut. El gironí l’ha clavat però l’àrbitre l’ha fet repetir perquè no havia donat l’ordre de llançament. El dorsal 14 del Barça ha repetit el xut i, ara sí, el 4-1 ha pujat al marcador.

El cinquè blaugrana ha estat un altre contracop de luxe, en què Carlos López ha deixat la pilota perquè, novament, Adroher rematés a plaer. El davanter ha pujat la bola i pràcticament ha foradat la porteria de Malián.

A la recta final de partit encara ha pogut haver algun gol més. El Cerceda ha disposat d’un penal que, en primera instància, Eduard Lamas ha convertit però els àrbitres han obligat a repetir-se. Al segon intent, Egurrola l’ha aturat.

També ha provat sort José Ramón López de falta directa, per la desena falta blaugrana. Però ha estat el Barça el que ha marcat el 6-1, obra de Teixidó, en una nova contra. Aquest ha estat el resultat bo i amb què el Barça Sorli Discau ha tancat la 20ª jornada de l’OK Lliga.

FITXA DEL PARTIT
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 6
CERCEDA, 1

FC Barcelona Sorli Discau (2+4): Egurrola, Ordeig (1), Adroher (2), Borregán, Reinaldo – cinc inicial – Páez (1), Teixidó (1), López (1)

Cerceda (1+0): Malián, Lamas, Cancela, Barreiro, Pérez (1) – cinc inicial- López, Morandeira

Gols: 0-1, Pérez, min. 5; 1-1, Ordeig (p), min. 12 ; 2-1, López, min. 19 ; 3-1, Paéz, min. 29 ; 4-1, Adroher (p), min. 31 ; 5-1, Adroher, min. 41 ; 6-1, Teixidó, mi. 50

Àrbitres: López i Rubio