A semifinals, per penals (3-2)

Hoquei Patins

26.09.2008 19:50

Gustau Galvache

El FC Barcelona Sorli Discau ha guanyat l’Oliveirense portuguès per 3-2 en els quarts de final del Campionat del Món de Clubs. Un gol de Masoliver a la tanda de penals ha donat la victòria als blaugranes.

El FC Barcelona Sorli Discau ha vençut els portuguesos a la segona ronda de la tanda de penals després d’empatar 2-2 a la fi del temps reglamentari. A la pròrroga no s’ha mogut el marcador, el qual els portuguesos havien empatat a tres segons per a la fi de la segona part amb un gol in extremis de To Neves.

Frec a frec des de l’inici

La victòria dels blaugranes ha estat ben treballada. Durant tota la primera part la igualtat ha presidit el joc. Ha estat al final d’aquest primer període quan han arribat els gols. A tretze minuts per a la fi del primer període una falta directa provocada per Carlitos López l’ha executat Sergi Panadero, que ha inaugurat el marcador.

La nota negativa d’aquest primer període ha estat que Beto Borregan s’ha hagut de retirar als pocs minuts de partit a causa d'unes molèsties a l’esquena que encara s'han de valorar.

Un gol per a cadascun

Set minuts després del gol de Panadero ha arribat el gol de Tiago Santos, que ha empatat en una acció individual.

El FC Barcelona Sorli Discau no s’ha tirat enrere i, fruit del control de pilota, ha arribat una genialitat de David Páez, que ha sortit del marcatge de dos jugadors i ha posat la pilota a l’escaire. A la mitja part, 2-1 per als blaugranes.

Domini i mala sort

A la segona part els blaugranes sabien quina era la clau del seu joc: tenir el control de la pilota i guanyar la partida tècnica als portuguesos. Mentre que els blaugranes practicaven els seu joc de toc i de possessió de pilota, els portuguesos estaven ben tancats en defensa i aprofitaven les sortides al contraatac.

Malgrat que els blaugranes han tingut oportunitats per tornar a marcar i trencar el partit, una falta treta des de la pista portuguesa ha deixat la pilota prop de l’àrea barcelonista i, a tres segons, To Neves ha empatat el partit i ha portat els dos equips a la pròrroga.

Sense gols i victòria als penals

La pròrroga ha estat calcada a la segona part, amb un Barça que dominava i un Oliveirense esperant al darrere. La igualtat al marcador, però, no s’ha trencat, i han arribat els penals.

A la ronda dels cinc llançaments cap dels dos equips han marcat i a l’inici dels llançaments alternatius l’Oliveirense ha fallat el seu penal i Miquel Masoliver ha posat la pilota entre els tres pals, cosa que ha donat la victòria als blaugranes per 3-2.

Serà dissabte a les 17.00 hores quan els homes de Quim Paüls es veuran les cares amb els italians del Valdagno, que s’han imposat al Liceo d’A Corunya per 5-3. Els italians seran els rivals dels blaugranes per arribar a la final del Campionat del Món de Clubs.
La fitxa del partit
FCB SORLI DISCAU, 3
OLIVEIRENSE, 2

FC Barcelona Sorli Discau: Aitor Egurrola; ‘Beto’ Borregán, David Páez, ‘Mia’ Ordeig i Sergi Panadero -equip inicial-, Miquel Masoliver, ,Carlos López i Lluis Teixidó.

Oliveirense: Pinho; Silva, Félix, To Neves i Fortunato -equip inicial-, Bras, Pereira, Sousa, Resende i Santos.

Gols: 0-1 Sergi Panadero, minut 7; 1-1 , Tiago Santos, minut 14 ; 2-1 David Páez, minut 15 ;2-2, To Neves minut 40; 3-2 Masoliver, a la tanda de penals.

Àrbitres: Fermi (Itàlia) i Tararelli (Itàlia).