Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Paüls, de la banqueta a la direcció tècnica


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Hoquei patins

01.06.2009 14:14

Paüls, de la banqueta a la direcció tècnica

Sònia de Alba


El fins ara entrenador del primer equip d’hoquei patins, Quim Paüls, deixa el càrrec a la banqueta blaugrana per passar als despatxos. Paüls és el secretari tècnic del Barça Sorli Discau, figura que ja va exercir ara fa cinc temporades.


Amb el punt final a la competició, el Barça Sorli Discau executa els moviments que li han de fer mantenir l’estatus de lideratge que ostenta i que vol continuar mantenint. La primera novetat és el pas de Quim Paüls a la direcció tècnica de la secció.

QM3D0070.jpg“Aquesta és una figura que es recupera i que ja hi va existir”, ha assenyalat Quim Paüls. I és que ell mateix va ocupar aquest càrrec abans de ser designat primer entrenador de la plantilla professional quatre temporades enrere: “Sens dubte, quan jo vaig proposar aquest canvi a la directiva i me l’accepten és perquè jo veig que hi ha una mancança i que és necessari crear aquesta figura novament.”

El perquè de la recuperació d’aquesta figura l'ha donat ell mateix: “Hi ha moltes coses que queden enmig de les responsabilitats d’un entrenador i d’un directiu. No és només fitxar jugadors. Això és una part molt petita.”

Pel Barça i per l’hoquei

El nou secretari tècnic del Barça Sorli Discau treballarà en diferents línies. Una és la de conèixer l’evolució de l’esport, sobretot a Catalunya. “Hi ha una sèrie de coses que el Barça ha de donar a l'hoquei. Hem de revertir part de tot el treball que fan molts clubs petits arreu de Catalunya i els hem de donar suport."

D’altra banda, a nivell federatiu el FC Barcelona ha de tenir veu i vot. Paüls ho ha exposat així: “Hem de saber d'una forma global cap a on vol anar l'hoquei. Nosaltres hem de tenir una part important a l'hora que s'estan decidint coses i per això és important tenir un ideòleg que pugui treballar en aquesta línia.”

Mantenir un equip guanyador

QM3D5068.jpgLa tercera línia de treball, evidentment, és la de conformar una plantilla que opti a tots els títols.

“En el Barça és un tema de sociòleg”, ha explicat amb criteri Paüls, i ha continuat: “Quan un equip guanya tant, què pots fer per mantenir el nivell de compromís, de concentració, de tensió. Quan un jugador porta 12 o 13 Lligues i 7 o 8 Copes d'Europa el fet de guanyar potser ja no el motiva igual que a un jugador que comença. I aquesta és la tasca que hem de fer.”

Ara Quim Paüls es tancarà als despatxos per no deixar cap serrell pendent. Les línies mestres, però, ja estan dibuixades: “Tampoc hauria deixat el càrrec d'entrenador si veiés que no hi ha una persona amb capacitat de substituir-me, però sí que hi és.”
Paüls, de la banqueta a la direcció tècnica

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Quatre títols de mitjana
En les quatre temporades en què Quim Paüls s’ha encarregat de la banqueta del Barça Sorli Discau s’han perpetuat els èxits. “Amb aquesta OK Lliga obtenim els quatre de mitjana”, ha recordat el fins ara entrenador blaugrana que ha aconseguit com a primer entrenador quatre OK Lligues, dues Lligues europees, tres Copes Intercontinentals, dues Supercopes d’Espanya, tres Copes Continentals, una Copa del Rei i una Copa de la CERS.

“Per a mi l’OK Lliga és el títol més important perquè és el campionat de la regularitat i després has de superar un play-off i amb tot l'esforç i desgast que suposa i a on arriben els millors, sense cap mena de dubte”, ha valorat efusivament el de Terrassa.

“Entrenar ha estat fantàstic. Aquests 4 anys han estat meravellosos en tots els sentits. Una experiència brutal a nivell personal i a nivell col·lectiu. Jo tinc mentalitat de tècnic i poder entrenar l'equip que m'ho ha donat tot per mi ha estat molt maco”, ha rememorat Paüls, que ha volgut destacar la Final a Quatre de Barcelona com un dels moments més emotius viscuts des de la banqueta.


Comparteix a

Notícies Hoquei

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana