El 2-0 de la final, per penals (6-5)

Hoquei patins

25.05.2009 22:43

El Barça Sorli Discau ha hagut d’esperar al vuitè penal per decidir el 2-0 de la final de l’OK Lliga. Ha estat Sergi Panadero el que ha desequilibrat un partit igualat des del primer segon.

Que el segon partit no seria tant còmode per al Barça Sorli Discau com el primer ho sabia tothom. Però el factor pista ha valgut el seu pes en or en una segona fase el Barça-Liceo intensa i en què els dos equips han apostat per guanyar el títol.

El quadre gallec ha repetit el dibuix del segon enfrontament amb el Vic (pròrroga i penals) el que li va servir per capgirar el factor pista i, finalment, aconseguir l’accés a la final.

Però, en aquesta ocasió, el Barça Sorli Discau ha definit en la mort sobtada després de vuit penals. Panadero ha pogut desfer l’empat que ha existit durant tot el matx. Així els blaugranes viatgen a la Corunya amb la feina feta a casa.

Els blaugranes, directes

QM3D6056.jpgEl Barça no ha renunciat, com és costum, al seu estil de joc àgil i dinàmic. La defensa del Liceo ha hagut de treballar des dels primers segons de joc per evitar un altre marcador ampli com el del primer partit.

Un pal de Panadero ha estat un simple avís als tres minuts del matx. De fet, durant els primers 20 minuts gairebé totes les ocasions han estat generades pels locals.

El Liceo supera Egurrola

Enfilats el darrer tram del primer temps, el Liceo ha disposat d’un llançament de falta directa. Martín Payero s’ha estavellat en el mur d’Egurrola.

Però el porter blaugrana s’ha vist superat per un xut llunyà del mateix jugador del Liceo. Tot i que el Pop l’ha pogut refusar, la pilota ha quedat mig morta i s’ha colat dins. El 0-1 ha valgut fins al descans.

Els gallecs es creixen

Els homes de Jose Querido han sortit esperonats a la segona part. Amb un seguit d’accions consecutives a barraca, Egurrola ha tallat un assetjament constant. Però la insistència del Liceo ha provocat que una d’elles acabés en gol. Ha estat 0-2. Jordi Bargalló, desequilibrat, ha trobat l’angle de tir per marcar.

El Barça arrenca

QM3D6099.jpgPerò l’alegria gallega ha durat escassament un minut. Després que Jesús Gende veiés la segona groga per fer caure Cachi Páez, Sergi Panadero no ha desaprofitat el tir directe per col•locar 1-2.

L’esforç blaugrana ha continuat. I en una trena espectacular i amb marca de la casa, els mateixos protagonistes – Páez i Pana – han firmat l’empat a dos al minut 37 de partit. L’argentí ha creuat la bola al segon pal i Panadero ha estat letal en la rematada.

I Mia Ordeig ha fet efectiva la remuntada amb un golàs al contracop que ha celebrat tot l’equip amb efusivitat.

Però Carlos López ha picat amb l’estic dins de l’àrea Pablito Álvarez. I Jordi Bargalló, de penal, ha tornat la igualtat a l’electrònic. 3-3.

De cap a la pròrroga... i als penals

Dues parts de cinc minuts i gol d’or. Lamas i Bargalló l’han tingut a l’abast durant la primera part del temps afegit. Els blaugranes tampoc s’han quedat enrere. Páez ha xutat però Llaverola ha estat molt ben col•locat.

Borregán, de penal, a la segona part de la pròrroga ha fet inflar els ànims barcelonistes, tot i que en aquest esport el més complicat és marcar de penal. Així que tampoc ha estat la bona.

Sense gol d’or els penals han estat els decisius. Després de cinc llançaments, Panadero i Bargalló han deixat les taules amb un gol cadascun.

Carlos López ha avançat al Barça però Bargalló, amb un feeling excepcional, ha tornat a marcar. López ha fallat el setè. També Bargalló. I Panadero l’ha clavat en el vuitè. Bargalló s’ha quedat sense marcar.

El primer equip d’hoquei firma el 2-0 en la final i respira fons perquè ara disposa de tres oportunitats per guanyar, novament, la Lliga.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3 (6)
COINASA LICEO, 3 (5)

FC Barcelona Sorli Discau (0+3): Egurrola, Ordeig (1), Páez, Panadero (2), López – cinc inicial – Masoliver, Teixidó, Borregán

Coinasa Liceo (1+2): Llaverola, Lamas, Gende, Bargalló (2), Reinaldo García – cinc inicial – Payero (1), Álvarez

Gols: 0-1, Payero (19’); 0-2, Bargalló (34’); 1-2, Panadero (35’); 2-2, Panadero (37’); 3-2, Ordeig (40’); 3-3, Bargalló (p) (42’)

Tanda de penals: Bargalló, Panadero, López, Bargalló, Panadero

Targetes: Blava per acumulació: Gende (LIC), Álvarez (LIC)

Àrbitres: Vidal i Sandoval

Incidències: L’equip júnior del Barça Sorli Discau, campió de Catalunya, ha lliurat el trofeu abans de començar el segon partit de la final de l’OK Lliga.