El primer pas cap al títol, fet (5-0)

Hoquei patins

23.05.2009 20:11

El Barça Sorli Discau ha superat el Liceo en el primer enfrontament de la final de l’OK Lliga. El 3-0 al descans ha facilitat un triomf final que ha estat per 5-0, dos gols de Panadero, un de Páez, un de López i un més de Teixidó.

Els homes de Quim Paüls tenen molt clar que per guanyar la Lliga aprofitar el Palau és indispensable. Contra el Liceo, tercer classificat a la fase regular i que va ser capaç de capgirar el factor pista amb el Vic, els blaugranes han volgut sentenciar l’obertura de la final des del primer minut.

Amb una gran defensa i trobant, i executant, les ocasions en atac el Barça Sorli Discau ha marcat tres gols abans del descans que han pautat el primer triomf en l’eliminatòria final.

Arrencada forta

QM3D5099.jpgLa premissa d’assegurar el factor pista ha servit per començar el matx amb molta empenta. I després d’un xut de Panadero, que s’ha estavellat al pal, en la primera acció que ha tingut el Barça Sorli Discau als pocs segons de joc, David Páez ha enviat una pilota al fons de la xarxa de Llaverola. La mateixa força del xut ha fet que la bola sortís rebotada però el gol ha estat vàlid.

No ha passat gaire temps més (dos minuts) quan Panadero de contracop ha sumat el segon gol local.

El Liceo espera

Després d’aquesta sortida dels blaugranes, el quadre gallec ha preferit no arriscar més. Amb tot i això, Ordeig ha disposat d’un penal que ha refusat Llaverola.

Reinaldo García i Jordi Bargalló han buscat el gol en jugades aïllades. Però sense més transcendència.

Una combinació entre Borregán i López i una altra entre López i Ordeig, totes dues per part del Barça, i un xut de Martín Payero, aturat amb la cama per Egurrola, també han estat algunes de les pinzellades més destacades abans d’arribar al descans.

El tercer, abans del descans

QM3D5091.jpgPerò les ganes d’agradar del Barça s’han fet paleses amb un gol antològic de Carlos López. El davanter ha recuperat una bola i l’ha col·locat suaument per sobre de Llaverola. L’argentí ha dedicat al gol a la grada, que li ha reconegut el gest. Tot plegat ha permès enfilar amb victòria el camí dels vestidors.

Intensitat a la represa

Amb el 3-0 de la primera part, Querido ha demanat més intensitat als seus homes. Recuperant pilotes en defensa i augmentant el ritme en atac, el Liceo ha intentat trencar el ritme blaugrana. Però la bona col•locació d’Egurrola – nfal•lible– i l’excel•lent cobertura dels jugadors de pista han mantingut el resultat.

Aquest desgast dels gallecs ha facilitat alguna sortida al contracop del Barça. Borregán n’ha tingut una de molt maca, en un u contra u amb Llaverola, en què el porter del Liceo ha intervingut amb encert.

També Egurrola ha aturat un penal llançat per Reinaldo García al minut 8 del segon temps.

Repòquer blaugrana

QM3D5105.jpgEl cansament del Liceo ha començat a passar factura. I els darrers 10 minuts de joc s’ha trobat a la pista un Barça en bona forma. Sergi Panadero ha clavat el quart gol barcelonista en un nou contraatac en què Llaverola estava mal situat.

Quaranta segons després Pana ha protagonitzat una altra transició. El xut l’ha provat el dorsal 9 blaugrana, però ha estat Lluís Teixidó qui ha impulsat la bola per posar el 5-0 del Barça Sorli Discau i deixar sense recursos ni arguments al Liceo.

Paüls ha aprofitat la recta final per donar minuts també al júnior Lluís Ferrer.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 5
COINASA LICEO, 0

FC Barcelona Sorli Discau (3+2): Egurrola, Ordeig, Páez (1), Panadero (2), López (1) –cinc inicial– Masoliver, Teixidó (1), Borregán, Ferrer

Coinasa Liceo (0+0): Llaverola, Lamas, Grasas, Payero, García –cinc inicial– Gende, Bargalló

Gols: 1-0, Páez, (2’); 2-0, Panadero (4’); 3-0, López (25’); 4-0, Panadero (41’); 5-0, Teixidó (41’)

Targetes: Blava per acumulació: Páez (FCB); Grasas (LIC); Masoliver (FCB)

Vermella per acumulació: Gende (LIC)

Àrbitres: Mayor i Gómez

Incidències: Primer partit de la final de l’OK Lliga disputat al Palau Blaugrana amb 2.114 espectadors. Durant els prolegòmens l’equip infantil del Barça Sorli Discau ha lliurat els trofeus de campió de Catalunya i d’Espanya.