Un punt que val or (2-2)

Hoquei patins

31.03.2009 22:54

El Barça Sorli Discau ha confirmat el liderat abans d’acabar la fase regular. El punt obtingut a Sant Hipòlit els dóna aquesta opció ja que, a falta d’una jornada, sumen tres punts més que el Vic, amb què tenen el gol-average a favor.

Ha costat molt, moltíssim. El primer equip d’hoquei patins ha hagut de suportar durant molts minuts un marcador advers que l’impedia lligar la primera posició de la fase regular a la penúltima jornada. El Voltregà, desesperat per mantenir la categoria, ha plantejat un partit intel•ligent però que no els ha donat el que buscava. L’empat de Miquel Masoliver a la recta final ha enfonsat les esperances locals i ha servit per sumar un punt valuós i amb un premi cabdal: tenir el factor pista en totes les eliminatòries del play-off.

Presenciant el partit des de la grada del pavelló de Sant Hipòlit, Sergi Panadero (complint partit de sanció per acumulació de targetes) i Mia Ordeig (baixa per pubalgia). També hi ha estat Enrico Mariotti, fitxatge de fa uns mesos però que no pot jugar per normativa de la CERH.

Lluita per dos objectius ben diferents

Des de la sacada de mig camp s’han fet paleses les intencions dels dos equips sobre la pista. El Barça ha buscat el gol – amb un Borregán que ha posat a prova Xevi Puigbí en nombroses ocasions – per assegurar la victòria que li donari el liderat matemàtic que preten. Mentre que el Voltregà s’ha deixat l’ànima per no deixar marxar tres punts vitals per exhaurir totes les opcions de mantenir-se a l’OK Lliga. Els jugadors de Ricard Muñoz han fet un desgast titànic defensant i recuperant pilotes. Malgrat que el Voltregà també ha tingut ocasions per batre Egurrola (les més clares, mitjançant Uribe i Vilaró), el 0-0 ha prevalgut durant els primers 12 minuts de joc.

Arriben els gols
Després d’un minut de temps mort sol•licitat per Quim Paüls, els locals han vist com la seva dedicació ha obtingut la recompensa desitjada. Oriol Vives ha completat un contracop amb gol. El dorsal 8 del Güell Voltregà ha avançat el seu equip però l’alegria de la grada ha durant poc més de 40 segons, temps en què el Barça ha tret de mig camp i López ha colat l’empat a 1.

Però fins que s’ha tornat a celebrar una diana, i ha estat del Voltregà, han passat 10 minuts més. Durant aquest impàs, Paüls ha necessitat donar descans als seus homes. Ja que els cinc sèniors ja havien rotat, Lluís Ferrer ha disposat de cinc minuts en pista.

Malgrat que hi ha hagut ocasions, i pals, a les dues porteries, Marcelo Uribe ha estat el més hàbil. Amb un xut de mitja distància des de la banda dreta de l’atac local, l’argentí ha deixat el marcador amb un 2-1 al descans.

Amb el lema cantant d’’avui sí que pot ser’, els de Sant Hipòlit han marxat al vestidor amb l’alegria del parcial.

A per totes

El 2-1 ha encoratjat el Güell Voltregà que ha sabut no perdre la intensitat en el seu hoquei. D’altra banda, els blaugranes han estat erràtics en el xut. David Paéz, Lluís Teixidó i també Beto Borregán han anat a barraca però amb la fortuna girada d’esquenes. I, precisament, l’esquena de Xevi Puigbí no li ha jugat una mala passada. Després d’una acció de Carlos López, la pilota ha quedat morta entre l’àrea petita de la porteria del Voltregà i l’esquena del porter. Un defensa local l’ha sabuda treure sense més conseqüències.

Un altre pal de Francesc Bargalló dos minuts després de la jugada de López ha fet intensificar el joc dels blaugranes. Borregán i Carlitos han estat els més punyents. L’argentí ha robat al mig del camp però Puigbí ha superat l’un contra un amb molta sang freda.

‘In crescendo’

Donat que el marcador ha continuat amb el 2-1, els ànims dels de Sant Hipòlit han començat a inflar-se cada cop més. Això i veure com Borregán – que ha disposat d’uns minuts de descans amb el relleu de Ferrer – tornava a clavar la pilotra al pal, beneficiant-se de la fortuna que el rebot piqués al casc de Puigbí i sortís desviat.

També David Páez ha provat més el xut en aquests instants. I la resolució, la mateixa.

Fins que ha arribat el 2-2 obra de Miquel Masoliver. El de Vic ha posat l’estick per endinsar una pilota en una jugada de l’equip, més travada, però resolutiva.

A falta de quatre minuts i 22 segons del final, l’empat ha servit al Barça Sorli Discau per lligar el liderat, mentre que el repartiment de punts no ajuda gens el Voltregà per continuar amb la seva història en la màxima competició de l’hoquei patins.

GÜELL VOLTREGÀ, 2
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2

Gúell Voltregà (2+0): Puigbí, Gerard Teixidó, Vilaró, Bargalló, Uribe (1) – cinc inicial – Santi Teixidó, Vives (1)

FC Barcelona Sorli Discau (1+1): Egurrola, Páez, Teixidó, López (1), Borregán – cinc inicial – Masoliver (1), Ferrer

Gols: 1-0, Vives (12’); 1-1, López (13’); 2-1, Uribe (23’); 2-2, Masoliver (45’)

Àrbitres: Galán i Pernas