Més a prop del liderat matemàtic (5-2)

Hoquei patins

29.03.2009 17:00

El Barça Sorli Discau ha posat de manifest la voluntat d’acabar la fase regular com a líder. Amb la victòria contra el Liceo per 5-2, els blaugranes sumen cinc punts més que el Vic. Ara només queden sis punts en joc.

Sense Mia Ordeig, baixa per una pubàlgia, i sense Miquel Masoliver, que compleix el partit de sanció per cicle de targetes, el Barça Sorli Discau s’ha presentat a l’antepenúltima jornada de l’OK Lliga amb un equip molt curt.

Alberto Borregán ha estat l’home de la jornada. El capità s’ha carregat l’equip a l’esquena per capgirar el marcador i trencar el partit al segon temps. Quatre gols de Beto i un 5-2 final per continuar en la primera posició a falta de dues jornades per acabar la fase regular.

Els gallecs defineixen

Tot i que ha estat el Barça Sorli Discau el que ha dominat els primers minuts de joc, amb possessió de la pilota, el Liceo ha estat el que ha marcat abans. Els homes de José Querido han rendibilitzat al màxim les ocasions de què han disposat.

Reinaldo García ha dut la batuta del joc. I el dorsal 57 del Liceo s’ha fabricat una jugada per xutar des de la frontal. Així ha arribat el 0-1. I el 0-2 no s’ha fet esperar. Dos minuts després, Jordi Bargalló ha aprofitat la seva corpulència sobre la defensa de Lluís Teixidó per superar el defensor blaugrana i convertir el segon gol visitant.

Amb el marcador advers, Quim Paüls ha sol•licitat temps mort. Però el joc de l'equip encara no ha estat prou fluid.

López revulsiu

QM3D3593.jpgAleshores ha començat la mínima rotació de banqueta de què ha disposat el Barça per fer front al Liceo. Sense Mia Ordeig (pubàlgia) ni Miquel Masoliver (targetes), López ha sortit per millorar el joc. I l’argentí ho ha aconseguit.

La seva presència a la pista ha contribuït a generar més ocasions de perill. Ja fos amb un xut o assistint (per exemple, buscant Borregán, Panadero i David Páez), López ha imposat un altre ritme.

Gràcies a aquest canvi de dinàmica els blaugranes s’han estrenat. Carlos López ha marcat l’1-2 a 7’18” del descans.

A partir d’aquest moment, les alternances en el joc han estat constants per part dels dos conjunts.

La nota més negativa han estat les cinc targetes grogues que han vist els jugadors del Barça Sorli Discau (Sergi Panadero (2), David Páez, Carlos López i Alberto Borregán) per només una del Liceo (Grasas), que han enrarit una mica el desenvolupament del partit.

Arriba l’empat

QM3D3629.jpgEn començar el segon temps, els blaugranes han sortit més centrats i sabent que quedava molt partit. Beto Borregán ha estat al cas de la situació i, recollint una pilota, ha pogut connectar un xut. Aquest ha picat al pal, però la bola ha perdut força i ha acabat rodant lentament dins la porteria de Llaverola sense que aquest se n’adonés.

Beto marca les diferències

El que ha estat ben a l’aguait ha estat el capità. Borregán ha trencat el matx en menys de set minuts. Després de posar l’empat a 2, Beto ha estat a punt de batre de nou el porter del Liceo amb un xut. No ha estat així com ha arribat el 3-2. Simplement, el davanter de Cerdanyola ha recuperat la pilota, ha rodat per darrere de la porteria i ha trobat l’angle idoni per culminar la continuació de la jugada.

Aquí no ha acabat la reacció blaugrana. Tot just sacar de mig camp, la pilota ha arribat a l’estic del capità, que ha trigat cinc segons més per posar el 4-2. I sis minuts més tard, amb un llançament potent, Borregán ha firmat el pòquer de gols de collita pròpia. El Liceo ha tingut poca capacitat més de reacció.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 5
COINASA LICEO, 2

FC Barcelona Sorli Discau (1+4): Egurrola, Páez, Panadero, Teixidó, Borregán (4) –cinc inicial– López (1)

Coinasa Liceo (2+0): Llaverola, Lamas, Grasas Bargalló (1), García (1) –cinc inicial– Payero, Álvarez

Gols: 0-1, García (6’); 0-2, Bargalló (8’); 1-2, López (18’); 2-2, Borregán (30’); 3-2, Borregán (37’); 4-2, Borregán (37’); 5-2, Borregán (44’)