El Vic supera el Barça a la final (2-1)

Hoquei patins

22.03.2009 14:47

Sònia de Alba (Enviada especial)

Malgrat portar el ritme de l‘encontre, el Barça Sorli Discau no ha pogut forçar la pròrroga contra el Roncato Patí Vic. El gol de penal de Titi Roca ha desfet la igualada i ha condicionat el darrer tram de partit.

El primer equip d’hoquei patins blaugrana no ha pogut superar el Vic en la gran final de la Copa del Rei. El Barça Sorli Discau ha caigut per 2-1 contra els de Ferran Pujalte. El gol de Titi Roca a la primera part ha quedat anul•lat amb una diana de Lluís Teixidó. El ritme del partit l’ha dut el Barça però, al segon temps, un penal xiulat contra el Barça, ha fet que el Vic no fallés. El capità dels de la Plana, Roca, ha convertit el seu segon gol i ha deixat en safata la Copa.

El Barça ataca primer però el Vic s’avança

final_copa_ok_fcb_vic_6.jpgEls blaugrana han sortit amb força. I la possessió de la pilota ha arribat a ser molt elevada per al Barça, davant d’un Vic que observava per on venien els trets. Tot i això, els de Pujalte han començat a patinar i a prendre bones referències al parquet.
Egurrola ha salvat una pilota perillosa en un contracop que Titi Roca no ha pogut definir. Això ha estat al minut 8 de joc. Però a la següent acció, també de contraatac, el capità del Vic ha armat el braç i, amb un xut potent per la banda esquerra, ha col·locatla bola al pal dret de la porteria blaugrana. A Egurrola, malgrat veure la pilota, li ha estat impossible aturar-la. El pal ha ajudat que la bola hagi acabat al fons de la poteria.

Teixidó surt i marca

El control del joc ha canviat d’orientació i el Vic ha continuat posant a prova els reflexos del Barça. Paüls ha introduït un doble canvi. Carlos López i Lluís Teixidó han donat aire a la pista. I Teixi, com ja va passar en el partit de semifinals, ha estat encertat. El dorsal 17 dels blaugrana ha recollit un rebot, després d’una penjada de Borregán, per empatar la final.

Teixidó ha continuat insistint i Sergi Fernández ha hagut d’estar molt alerta per desviar un altre xut del defensa del Barça.

L’1 a 1 ha estat vàlid al descans.

Topada entre Fernández i López

A la primera acció de la segona part, Carlitos López ha caigut sobre Sergi Fernández en intentar buscar el blaugrana el segol gol. La topada ha obligat a atendre el porter del Vic fos per unes molèsties a l’espatlla. El fisio del Roncato Patí Vic ha tingut feina perquè, a continució, un altre dels vigatans, Jordi Carbó, ha quedat estès a terra per un cop. Afortunadament, els dos han continuat jugant.

El Barça augmenta les revolucions

final_copa_ok_fcb_vic_3.jpgEl partit ha continuat amb una dinàmica intel•ligent de joc. Mentre el Vic ha seguit buscant les seves opcions, el Barça Sorli Discau ha anat esgarrapant de mica en mica la possessió sobre la pista i això s’ha traduït amb més ocasions de perill amb segell culer. El bon paper de Sergi Fernández ha desbaratat un parell d’accions que podrien haver desfet la igualada.

Mia Ordeig, al minut 34 de joc, ha servit una falta que ha sortit desviada per poc.

Borregán, que ha tornat a la pista per López, ha estat capaç de deixar la bola sota del porter del Vic. I David Páez, a continuació, ha tingut el gol a l’abast en una contra. A més, l’argentí també ha arribat a la defensa per desviar una pilota molt complicada sobre Egurrola.

Penal en contra

El bon plantejament del Barça s’ha vist alterat per un penal que els col•legiats han xiulat sobre Mia Ordeig, per entendre que havia tallat la continuïtat de joc. Després d’un contracop de Borja López, aquest ha buscat Marc Torra, que estava defensat per Ordeig. Al blaugrana li ha caigut l’estic i ha anat a recuperar-lo sense més conseqüències. Però els àrbitres no ho han vist així. Titi Roca s’ha col•locat al punt de penal i ha sumat el 2-1.

Màxima insistència

Tot i estar per darrere en el marcador, els blaugrana han continuat amb la seva filosofia. David Páez ha buscat una i altra vegada amb bon criteri el gol. En un dels xuts, la pilota s'ha estavellat al casc de Fernández. El porter ha demanat temps per  netejar-lo, però la parsimònia amb què ho ha fet ha començat a posar nerviós el Barça, vist que els àrbitres tampoc feien res perquè s'afanyés.

Malgrat les contínues interrupcions, els blaugrana han treballat per l’empat. Sergi Panadero ha posat l’ai al cor del Vic, però la pilota s’ha quedat ben a prop de traspassar  la línia.

El caràcter del Barça no els ha permès abaixar els braços i, als darrers segons de partit, Egurrola ha estat esplèndid mentre els davanters assetjaven sense parar Sergi Fernández. Però el 2-1 ha continuat i ha donat el triomf al Roncato Patí Vic. Després de tres finals contra el Barça, aquesta ha estat la vençuda.

RONCATO PATÍ VIC, 2
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 1

Roncato Patí Vic (1+1): Fernández, López, Roca (2, 1p), Bancells, Torra –cinc inicial– Carbó, Adroher

FC Barcelona Sorli Discau (1+0): Egurrola, Ordeig, Páez, Panadero, Borregán –cinc inicial– Masoliver, Teixidó (1), López

Gols: 1-0, Roca (8’); 1-1, Teixidó (17’); 2-1, Roca (37’)

Targetes: Blava (per acumulació) Masoliver (FCB)

Àrbitres: Vidal i Sandoval

Incidències: Abans de començar la final hi ha hagut un minut de silenci en memòria de Josep Barberan, mecànic de la secció d’hoquei patins del Barça Sorli Discau, mort aquesta nit.