I també la Continental (3-1)

Hoquei patins

03.03.2009 22:00

El Barça Sorli Discau ha derrotat el Cemex Tenerife a la final de la Copa Continental per 3-1. Els homes de Quim Paüls aixequen el tercer títol de la temporada, que és, a més, la 16a Copa Continental de l’entitat blaugrana.

En una final distesa i emocionant, els dos equips campions de les competicions europees de la temporada 2007/08 han ofert el bo i millor del seu repertori. El Barça Sorli Discau, campió de la Lliga europea, ha dominat clarament el primer temps. Amb dos gols, obra de Sergi Panadero i d’Alberto Borregán, els catalans han deixat ben apamat el partit. Però el Tenerife no s’ha desplaçat a Pamplona per no res. El conjunt insular s’ha refet molt bé en el segon temps i ha sabut dur el joc al seu terreny. Mitjançant una acció combinada entre Pujadas i Xavi Costa, el Cemex ha escurçat les diferències i el partit ha entrat en una dinàmica embogida.

Borregán ha sabut trobar el punt d’inflexió al minut 41 de partit. Amb el 3-1, el Barça ha trencat el matx i s’ha adjudicat un nou títol.

El partit s’ha avançat 30 minuts repecte a l’horari inicialment establert per decisió de la CERH.

El Barça marca el primer i el terreny

En un tres i no res el Barça Sorli Discau ha aconseguit el control del joc. Malgrat alguna ocasió perillosa del Tenerife, firmada per Quim Pujadas, per exemple, en els primers compassos del matx, Alberto Borregán ha pres la direcció entusiasta de l’equip.

La força que ha imprès el capità blaugrana s’ha reflectit en un assetjament en forma de xuts a barraca. I Sergi Panadero ha superat clarament Edi Nicoletti amb una d’aquestes accions. Ha estat al minut 9 de partit.

Mateo de Ramon, l’entrenador del Tenerife, no ha dubtat a demanar temps mort. El minut ha suposat un revulsiu immediat. Però ha tingut continuïtat fins que Borregán ha disparat una altra canonada: el 2-0 ha encarrilat el títol per als blaugranes.

El moment d’ensurt l’ha patit Nicoletti, el porter del Tenerife, que ha quedat estès a terra després d’intentar aturar un moviment de Carlos López, que també ha caigut d’esquena a terra. El blaugrana s’ha pogut aixecar ràpidament, mentre que Nicoletti s’ha queixat del braç. El fisioterapeuta del Barça Sorli Discau, Gabriel Layunta, ha estat el que ha intentat ajudar el porter del Cemex. Per sort, no li ha calgut cap atenció especial.

El Tenerife surt amb energia

ok2.JPGPerò la final no ha estat ni molt menys decidida. El Tenerife ha volgut deixar palesa la seva condició de campió de la CERS. I, als dos minuts i mig de la represa, una acció al pal curt de Quim Pujadas l’ha completat Xavi Costa amb un remat en què Aitor Egurrola ha tingut poc marge de maniobra.

Ni un minut després, Alberto Borregán ha pogut tornar a posar un marge més ampli, però el penal que ha llançat ha sortit amunt.

El capità blaugrana ha badat en una sortida al contracop del Tenerife i ha acabat cometent falta, que ha estat sancionada amb un tir directe. Egurrola ha avortat l’embranzida de Lucas Ordóñez.

El partit s’enterboleix

Amb un parell de faltes i d’accions de contacte a banda i banda, els dos equips han entrat en una dinàmica de nervis. Borregán ha vist la blava per queixar-se d’una targeta groga anterior.

També Xavi Costa, del Tenerife, ha acabat amb la segona groga en el mateix impàs.

D’aquesta manera, evidentment, s’ha contagiat el ritme de patí. Amb contraatacs a les dues bandes, l’adrenalina ha anat pujant. Els dos porters, però, s’han mantingut ferms.

Beto torna i marca

Davant aquesta situació de descontrol, que tan poc agrada al tècnic blaugrana, Quim Paüls, el temps mort sol·licitat ha servit per recompondre el joc.

Alberto Borregán ha tornat a la pista, una vegada acomplerts els minuts de sanció per la targeta blava. I ha estat arribar i moldre. Un gran xut a la contra ha tornat a posar la renda de dos gols de diferència a falta de nou minuts per a la conclusió de la final.

Els darrers cartutxos

El punt d’inflexió que ha suposat el tercer gol blaugrana tampoc ha minvat la capacitat del Tenerife, que ha volgut deixar-s’hi la pell. Tot i això, el Barça Sorli Discau ja no ha perdut el control i ha sabut jugar amb més pausa i serenor la bola, coneixedor que la Continental ja no se li escapava.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3
CEMEX TENERIFE, 1

FC Barcelona Sorli Discau (2+1): Egurrola, Ordeig, Páez, Panadero (1), Borregán (2) – cinc inicial– Masoliver, Ferrer, Teixidó, López

Cemex Tenerife (0+1): Nicoletti, Burgoa, Costa (1), Rodríguez, Pujadas –cinc inicial– Alen, Ferrer, Ordóñez, Vergés

Gols: 1-0, Panadero (9’); 2-0, Borregán (16’); 2-1, Costa (27’); 3-1, Borregán (41’)

Targetes blaves (per acumulació): Borregán (FCB); Costa (TNF)

Àrbitres: García i Martínez