Hoquei patins

21.10.2007 18:00

Vergés i Ramon debuten a la Champions

Són júniors però tenen aptituds i una qualitat que els fa entrenar i jugar amb el primer equip. Gerard Vergés i Borja Ramon van disposar de minuts en el debut europeu del Barça Sorli Discau.

El primer partit de la Lliga europea creuava el Barça amb el Wimmis . L’equip suís és el rival més fluix del grup A. El nivell d’hoquei de la Lliga suïssa dista bastant del de l’OK Lliga. I, en relació als altres rivals del grup –Follonica i Vilanova–, el Wimmis es presentava com la millor carta perquè els més joves es poguessin desfogar. L’objectiu que s’havia marcat Quim Paüls era el de la victòria però intentant que els seus homes no es carreguessin físicament ni es lesionessin. Cal recordar que el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya es disputa dimecres a la pista del Reus Deportiu. El Barça Sorli Discau parteix d’un avantatge de 4-2, resultat amb què es van acabar els primers 50 minuts de l’eliminatòria.

qm3d9325.jpgGerard Vergés i Borja Ramon van ser convocats per completar l’equip i per donar descans als jugadors del primer equip. Que tinguessin més o menys minuts dependria de com anés el partit. El Barça Sorli Discau guanyava per 4-0 al minut 16 de la primera meitat. Aleshores va ser el moment per als més joves.

Vergés també marca

Gerard Vergés va sortir quan faltaven set minuts per acabar la primera meitat, en substitució de Carlitos López. El dorsal 6 va mantenir el nivell del joc de l’equip. Vergés va rodar molt bé i Paüls va decidir apostar pel mateix cinc que havia acabat el primer temps per encetar el segon. El Gerard no es va arronsar. El jove davanter va tenir alguna ocasió prèvia per marcar, però va ser al minut sis de la segona meitat quan Vergés va veure porta. Aleshores el tècnic blaugrana va decidir asseure'l. Un gest de reconeixement a l'esforç del jugador.

Borja Ramon va sortir a la pista al minut 43 del partit. El canvi va ser per Masoliver. El seu rol va ser més defensiu que el del seu company del conjunt júnior. Ramon va jugar durant set minuts, els darrers del matx.

Tots dos poden estar satisfets de l’estrena amb el primer equip en Lliga europea en la temporada 2007/08.

Amb Figueroa, al novè gol
Cada entrenador té la seva manera d’entrenar i, evidentment, de dirigir. Carlos Figueroa, tècnic blaugrana des de la temporada 1995/96 fins a la 2005/06, tenia la premissa de fer entrar els júniors en pista si l’equip havia aconseguit marcar el novè gol. Tot i això, en ocasions algun dels jugadors més joves que anaven convocats disposaven de minuts a la segona meitat si el matx ja estava decidit. Amb Quim Paüls, la teoria es manté en el sentit que els júniors juguen quan els sèniors han deixat resolt el partit. El de Terrassa ha donat rodatge als júniors sempre que ha pogut. El millor exemple, el partit contra el Wimmis.