Hoquei patins

18.03.2008 22:26

El Vilanova es treu l’espina (2-1)

Carles Cascante

Per fi el Vilanova ha pogut cantar victòria davant el FC Barcelona aquesta temporada i a la cinquena ha estat la vençuda en un partit que el Barça havia començat guanyant amb gol de Borregán. Julivert i Del Amor han capgirat el marcador.

Bon partit d’hoquei el viscut a Vilanova i la Geltrú entre el quadre local que entrena Josep Lluís Del Riu i el FC Barcelona Sorli Discau de Quim Paüls. El blaugranes, malgrat dominar durant bona part del partit el tempo d’aquest, no han pogut amb l’empenta i la lluita d’uns locals que avui sí s’han pogut treure l’espina que tenien clavada des de feia dies amb l’equip blaugrana.

Els locals, amb ganes

El Vilanova ha començat amb empenta, com era d’esperar. El Barça, per la seva banda, s’ha limitat a controlar el matx sense generar clares ocasions. Aquest ha estat el guió en els primers minuts d’un partit en el que es respirava cert aire de revenja per part local, després de quatre derrotes anteriors davant l’equip de Quim Paüls.

La primera gran ocasió del matx per als interessos barcelonistes ha estat per a un Carlitos López que avui ha sortit en el cinc inicial. L’argentí, amb un xut ras, ha estat a punt de sorprendre el corpulent Arellano, però la bola ha acabat al pal. L’empenta dels locals, però, s’ha anat imposant mica en mica i malgrat tampoc tenir clares ocasions ha creat perill sobre la porteria d’un Egurrola, molt segur. Julivert, a manca de poc més d’onze minuts per al descans, ha gaudit d’una clara ocasió, però el porter blaugrana, un cop més, ha evitat el gol.

Doble canvi

Quim Paüls ha demanat de forma intel•ligent un temps mort que calmés els ànims dels locals i ha aprofitat per fer els primers canvis. Així Miquel Masoliver i David Páez han fet acte de presència sobre la pista de l’antic pavelló de Les Casernes de Vilanova. Carlitos López i Lluís Teixidó han estat els substituïts. Per part local, Del Riu ha donat entrada a David Ros enlloc de Santi Julivert.

Els locals, però, ho seguien intentant i el capità Boira ho ha provat amb una bona acció individual que ha sortit lleugerament desviada a vuit minuts per al descans. Ja amb Mia Ordeig a pista, però quan més dominaven els del Garraf, ha arribat el gol del Barça, obra, como no podia ser d’una altra manera, del ‘pitxitxi’ de l’Ok Lliga, Alberto Borregán, que ha marcat el seu gol número 29 amb un bon xut de cullera. A quatre minuts per al final, Del Amor ha gaudit de la millor ocasió local, amb un mà a mà amb Egurrola, que el ‘Pop’ ha resolt a la perfecció.

Llei de Murphy

Els primers minuts de la segona meitat han servit per poder veure un Barça amb molt més control que el que havia mostrat a l’inici del partit. El fet d’anar amb el marcador a favor ha ajudat als homes de Quim Paüls. Curiosament, però, quan més dominava territorialment el Barça Sorli Discau, els locals han empatat gràcies a un clar penal que ha tractat de transformar Julivert. El ‘6’ local ha xutat, Egurrola ha aturat, però el rebuig ha acabat novament a l’stick del davanter local que, ara sí, ha dut la bola al fons de la xarxa (1-1, min. 33).

Dos minuts més tard ha arribat una gran oportunitat per al FC Barcelona Sorli Discau. Un clar penal comès sobre Carlitos López no l’ha pogut transformar el jugador argentí. Entre la corpulència d’Arellano –que ha tapat molt espai i bé- i el pal dret, la bola no ha entrat.

Borregán torna a pista

Amb 10 minuts per endavant, Quim Paüls ha tornat a donar entrada al capità. I amb ell i amb Carlitos López de parella atacant, els barcelonistes han posat setge sobre la porteria local, malgrat que els vilanovins, empesos per una gran pressió ambiental, també han generat perill sobre la porteria d’un segur Egurrola. A més, la presència de l’ex del Reus, Albert Casanovas, ha estat clau per tenir possessions més llargues. Al vell pavelló de Les Casernes l’empat era celebrat gairebé com un triomf després de tantes ensopegades davant el mateix equip.

A poc menys de cinc minuts per al final, els locals han aconseguit capgirar el marcador. Un rebot afortunat ha deixat sol Del Amor, que ha batut per baix Egurrola. Un bon xut ras que ha fet embogir la parròquia local que si ja celebraven anteriorment l’empat, ara esclataven de joia. Al final triomf local que els allunya quasi de forma definitiva de les places perilloses de la classificació.
LA FITXA
VILANOVA L’ULL BLAU, 2
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 1

Vilanova L’Ull Blau (0+2): Arellano, Del Amor (1), Casadevall, Boira i Julivert (1) –cinc inicial-, Ros i Casanovas.

FC Barcelona Sorli Discau (1+0): Egurrola, Panadero, López, Borregán (1) i Teixidó –cinc inicial-, Ordeig, Masoliver i Páez.

Gols: 0-1, Borregán (min. 20); 1-1, Julivert (min. 33); 2-1, Del Amor (min. 45).

Àrbitres: Bifet i Rodríguez.