Hoquei patins

17.03.2008 09:46

Els 4 de la Final a Quatre, definits

Carles Cascante

FC Barcelona Sorli Discau, Alnimar Reus Deportiu, Roncato Patí Vic i HC Coinasa Liceo disputaran la Final a Quatre de la Lliga Europea. Tots quatre equips militen a l'OK Lliga.

La Final a Quatre de la Lliga Europea que es jugarà al Palau Blaugrana el 10 i 11 de maig ja té tots els seus participants definits.

El Roncato Patí Vic serà el rival del Barça en una de les semifinals del dia 10. Els d'Osona van fer el més difícil: remuntar tres gols adversos del partit jugat a la primera volta de la segona fase a Porto. Allà, els de Ferran Pujalte van caure per 4 gols a 1, el que presagiava una fita molt difícil d'assolir. Malgrat això, el Roncato Patí Vic va fer saltar la sorpresa i es va imposar aquest diumenge al Porto per 4-0 en un pavelló completament entregat a la causa. Per la seva banda, l'Alnimar Reus Deportiu va fer bons els pronòstics i va superar el Candelaria portuguès per un clar 6-1, malgrat que els portuguesos van arribar a empatar a un gol. L'exjugador del Porto, Pedrito Gil, va ser el millor roig i negre amb quatre gols.

Roca, Adroher i Torra, històrics

Els vigatans havien de vèncer el Porto per quatre gols de diferència, una fita que va ser possible gràcies als ànims del públic i a la intensitat amb què van jugar els homes de l'exblaugrana Ferran Pujalte. Titi Roca, autor de dos gols, Jordi Adroher i Marc Torra van ser els herois, sobretot en sis minuts màgics de la segona meitat.

El Roncato Patí Vic va sortir a totes, esperonat pel públic que va omplir el Pavelló Olímpic, i després de fallar un parell d'ocasions va aconseguir obrir la llauna gràcies a un penal transformat per Titi Roca al minut 10. Llavors el Porto va intentar practicar un joc més agressiu, i això va provocar l'espessor dels locals durant una bona estona. Però a la represa, en sis minuts increïbles (del 33 al 39), l'equip de Ferran Pujalte va remuntar l'eliminatòria amb gols del capità Roca, de Jordi Adroher i de Marc Torra. Els onze minuts finals van ser agònics i el porter internacional Sergi Fernández en va ser la clau.