Hoquei patins

07.03.2008 19:55

Victòria in extremis (1-0)

Cristina Collado

El Barça Sorli Discau ha guanyat el Viva Hàbitat Blanes per un ajustat 1-0 en un partit en què han tingut una actuació destacada els porters, sobretot el visitant. L’únic gol del partit no ha arribat fins a tres minuts per al final, obra de Teixidó.

El Blanes ha patit massa la baixa de Ramon Benito. L’exblaugrana és un líder indiscutible a les files del conjunt de la Costa Brava, però avui s’ha hagut de conformat a veure el partit des de la Llotja del Palau Blaugrana. Tot i la baixa de Benito, però, el Blanes ha jugat de tu a tu al Barça Sorli Discau, encara que finalment no ha pogut endur-se la victòria del Palau.

Planten cara

QM3D9246.jpgEn els primers compassos del partit el Blanes ha deixat clar que venia al Palau a plantar cara al líder. Cap dels dos equips ha arriscat gaire als primers minuts. Una de les millors ocasions per al Barça Sorli Discau ha estat una acció de tres contra dos que ha finalitzat Teixidó, encara que Xavi Armengol ha evitat el llançament del mig defensiu blaugrana. Poc després, una acció al contraatac del Blanes ha estat a punt de sorprendre el quadre barcelonista, però Panadero ha estat ràpid i ha evitat el xut de Raed.

Dos pals

Però sense dubte la millor ocasió per inaugurar el marcador ha arribat passats els primers deu minuts de partit, quan Alberto Borregán ha provocat un penal, però la pena màxima ha acabat al pal. No ha estat l’única pilota al pal del partit, ja que el Blanes n'hi ha enviat una altra a càrrec de Ridaura. En els últims minuts del primer temps, el Barça Sorli Discau ha pressionat una mica, però el porter Ernest Freixes les ha evitat.

Bogeria a la represa

QM3D9076.jpgA la represa, el partit ha començat amb més ritme i intensitat. Els de Quim Paüls ha comptat amb dues bones ocasions de gol, de Mia Ordeig i Miquel Masoliver. El Blanes també ha incrementat la seva intensitat ofensiva. Lledó ha tirat a porteria buida després d’una assistència de Raed al segon pal, però Aitor Egurrola ho ha pogut evitar. A partir d’aquest moment, el partit s’ha tornat una mica boig. A base de contracops, tots dos equips han provat sort, però les defenses dels dos han estat molt encertades. I més enllà de les defenses, els porters. Tant Freixes com Egurrola han anul·lat les envestides dels seus rivals.

Penals i gol

A quatre minuts per al final del partit, el veterà Dani Viñas ha estat exclòs pel penal que ha comès sobre Alberto Borregán. Era l’última oportunitat pràcticament per als blaugranes, però no hi ha hagut sort. Ha estat Carlitos López qui ha provat fortuna en la pena màxima, però Freixes l’ha evitat per enèsima vegada.

QM3D9200.jpgNo ha arribat el gol en l’acció del penal, però sí un minut després. Ha estat obra de Lluís Teixidó, amb un xut des de la banda esquerra amb què ha sorprès Freixes. Encara abans del final, el capità blaugrana ha tingut ocasió d’ampliar distàncies, amb un altre penal, però novament Freixes ho ha evitat. Una falta del mateix Beto Borregán a només un segon per al final ha suposat l’expulsió amb blava directa per al capità del Barça i el xut de falta directa per al Blanes. Però Egurrola ha evitat l’empat final.