Hoquei patins

12.02.2008 22:34

Més complicat del que es preveia (6-4)

Carles Cascante

No hi ha hagut lloc per a la sorpresa i el FC Barcelona Sorli Discau s’ha desfet del Grup Clima Mataró per un 6 a 4. Ara, els homes de Quim Paüls ja pensen en l’important compromís de dissabte (22.00 hores) davant el Follonica italià.

El Barça ha fet bons els pronòstics i s’ha desfet del Grup Clima Mataró. Els del Maresme, actuals setens classificats de l’Ok Lliga, han plantat cara, no s’han tancat al darrere i, precisament per això, han rebut sis gols. Els jugadors d’Ivan Sanz han volgut jugar al Barça de tu a tu i han pagat car l’agosarament, malgrat que la seva actitud ha estat digna de lloança en tot moment.

Panadero obre el marcador

El partit ha començat amb força ritme per part dels dos equips. El Barça Sorli Discau, amb el joc que ja li és habitual, i el Mataró, esperant a fer bons contracops que en alguna ocasió han creat cert perill sobre la porteria d’Octavi Tarrés.

Els visitants, setens classificats de l’OK Lliga, han sortit al parquet del Palau sense complexos, conscients que hi tenien molt a guanyar i poc a perdre, però al minut 5 Sergi Panadero ha superat per primer cop Calonge, amb un xut sec i centrat. Dos minuts després, un altre cop Panadero ha superat el porter del Grup Clima Mataró. Aquest cop, però, gràcies a una subtil vaselina.

Dinàmica ofensiva

QM3D9292.JPGEl joc sense complexos de l’equip d’Ivan Sanz els ha passat factura. Al minut 10 Alberto Borregán ha tornat a superar el porter David Calonge. Malgrat el clar 3-0, el Mataró ha aconseguit retallar distàncies gràcies a una acció de Roger Arnau, que ha estat objecte de falta, però els àrbitres han aplicat la llei de l’avantatge i Roger Rocasalbas no ha perdonat. Era el minut 12 i el partit ha entrat en una dinàmica més oberta i interessant, amb ocasions per als dos bàndols.

Malgrat això, el Barça ha sabut tornar a comandar el tempo del matx i així ha arribat el 4-1, obra de David Páez (min. 21). A més, quan faltaven cinc minuts per arribar al descans, Miquel Masoliver ja ho havia provat amb una bola que, suaument, ha acabat al pal esquerre de la porteria dels del Maresme. Carlitos López també ha tingut la seva, però el penal que li han assenyalat a favor no ha acabat al fons de la xarxa.

Control local i sorpresa visitant

A la represa, el Barça Sorli Discau ha passat els primers set minuts dominant per complet la bola. Amb jugades molt ben trenades, els jugadors de Paüls es plantaven una i altra vegada sobre la porteria de Calonge, però no trobaven el gol. En canvi, en la segona clara arribada dels del Maresme, el seu golejador Roger Rocasalbas ha aconseguit superar Tarrés amb un xut creuat a la mitja volta (min. 32). Malgrat que dos minuts més tard Miquel Masoliver semblava tallar qualsevol reacció visitant marcant el 5-2, el Mataró ha tret l’orgull i ha marcat dos gols de manera gairebé consecutiva. El primer, obra d’Adam Puig en un bon contracop que ha culminat ell mateix, i el segon, obra de Rocasalbas, després d’un penal de Tarrés comès sobre l’exblaugrana Marc Roca.

Borregán posa les coses al seu lloc

QM3D9288.JPGAl minut 36, però, ha arribat el sisè del Barça. En aquesta ocasió, la parella d’àrbitres han assenyalat pena màxima favorable als barcelonistes. Borregán no ha perdut l’ocasió de seguir sumant gols de cara al ‘pitxitxi’ i ha superat per sisena vegada Calonge.

En els últims 10 minuts del partit hi ha hagut una mica de tot. Per començar, quan faltaven poc més de vuit minuts per al final, Carlitos López ha continuat buscant el seu gol, però aquest cop ha estat el travesser el que li ho ha impedit. El Barça ho ha seguit provant sense gaire fortuna, i en els últims minuts fins i tot el júnior Vergés ha pogut marcar el seu gol.

LA FITXA
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 6
GRUP CLIMA MATARÓ, 4

FCB Sorli Discau (4+2): Tarrés, Teixidó, Panadero (2), Borregán (2) i David Páez (1) –cinc incial-, Ordeig, López i Masoliver (1).

Grup Clima Mataró (1+3): Calonge, Arnau, Bartres, Rocasalbas (3) i Roca –cinc inicial-, Puig (1) i Florenza.

Gols: 1-0, Panadero (min. 5); 2-0, Panadero (min. 7); 3-0, Borregán (min. 10); 3-1, Rocasalbas (min. 12); 4-1, Páez (min. 21); 4-2, Rocasalbas (min. 32); 5-2, Masoliver (min. 34); 5-3, Puig (min. 35); 5-4, Rocasalbas, de penal (min. 40); 6-4, Borregán, de penal (min. 37).

Àrbitres: Ribó i Roca.