Hoquei patins

03.05.2007 23:08

El Liceo trenca l’estadística (3-2)

Carles Cascante

Com sol dir el tòpic, i així ha de ser, el Palau decidirà. El Barça Sorli Discau ha conegut per primer cop en aquest ‘play-off’ el sabor de la derrota. El Liceo ha trencat l’estadística i ha forçat un tercer partit diumenge vinent a Barcelona.

El Barça de Quim Paüls no ha pogut sentenciar per la via ràpida el seu passi a la final de l’Ok Lliga. Els jugadors barcelonistes sempre han anat per darrera en el marcador d’un partit que el Liceo l’ha jugat a vida o mort. Els homes de Xosé Querido sabien que no tenien altra opció que jugar a l’atac i l’aposta els ha sortit bé. El Liceo, per tant, ha fet valer el factor pista i ha forçat el tercer i definitiu partit d’aquesta sèrie de semifinals que es jugarà el proper diumenge a les 12:30 hores.

Un Liceo agressiu

L’equip local ha entrat fort a la pista de Riazor. Mentalitzats, els homes de Querido s’han buidat i han jugat un hoquei intens i agressiu. Malgrat tot, han jugat un partit més lent que el que van jugar al Palau i això ha descol·locat una mica els jugadors barcelonistes.

Sense fer un gran partit, el Barça Sorli Discau no ha merescut la derrota en cap moment. El més just, segons paraules del propi Paüls “hagués estat arribar a la pròrroga”. Però el Liceo, malgrat el 2-1 d’Ordeig al llindar del final del primer temps, sempre ha sabut mantenir el ritme que més li convenia i ha continuat mostrant-se dur davant la permissivitat arbitral.

L’empat no afecta els locals

Després de portar dos gols d’avantatge, els gallecs han vist com els blaugranes aconseguien l’empat a dos amb un quart d’hora encara per davant. Però només sacar de centre, Lamas ha aconseguit capgirar el resultat que reflectia l’electrònic de Riazor i ha fet esclatar la bogeria entre els espectadors locals.

En el tram final del matx, però el FC Barcelona Sorli Discau ha estirat les seves línies buscant l’empat que els hagués donat el pas a una pròrroga que començava a olorar a blaugrana, però la precipitació, afegida a l’ansietat dels davanters blaugrana a l’hora d’encarar Jaume Llaverola, i, sobretot, els pals, han evitat aquest desitjat empat. Al final, 3-2 a Riazor i el Barça que s’ho jugarà tot al Palau Blaugrana el proper diumenge a partir de les 12:30 hores.

LA FITXA
LICEO VODAFONE, 3
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2

Liceo Vodafone: Llaverola, Pedro Alves, Gende, Lamas, Pablo Álvarez -cinc inicial-, Payero, Bargalló i Josama.

FC Barcelona Sorli Discau: Egurrola, Masoliver, Panadero, David Páez, Borregán -cinc inicial-, Carlos López, Negro Páez i Ordeig.

Gols: 1-0, Pablo Álvarez (min. 14); 2-0, Payero (min 18); 2-1, Ordeig (min 24); 2-2, Ordeig (min 35); 3-2, Lamas (min 35).

Àrbitres: Prades (Catalunya) i Mayor (Madrid).