Hoquei patins

28.04.2007 21:00

Per començar, golejada (5-1)

Carles Cascante

El FC Barcelona Sorli Discau segueix intractable. Els homes de Quim Paüls han superat clarament el Liceo Vodafone en el primer partit de les semifinals de l’OK Lliga. El Liceo encara no sap el què significa guanyar els blaugranes aquesta temporada.

En el primers deu minuts del partit, els gallecs han aguantat força bé. Sense generar moltes ocasions han estat molt encertats en defensa. Però Alberto Borregán ha obert la llauna i a partir d’aquí l’allau de joc del Barça ha estat insultant. Al descans, 3-0. I a la represa, un gol de Mia Ordeig i un gran gol del ‘Negro’, que ha fet que el Palau mostrés mocadors blancs, han tancat un marcador que només s’ha vist alterat amb el gol del jove argentí del Liceo, Álvarez. El proper partit entre catalans i gallecs es jugarà a Riazor dijous vinent a partir de les 21.00 hores.

Borregán obre el camí

Els precedents no eren gaire favorables per al Liceo. Potser per això, el tècnic Xosé Querido ha ordenat una defensa estreta i buscar la contra per tractar de sorprendre el rival. Fins el minut 12 així ha estat. Jesús, en un parell d’ocasions, ha fet lluir un Egurrola que ha resolt la poca feina que ha tingut amb excel•lents intervencions. Però poc havia de trigar en arribar el gol del Barça. Després d’un penal comès sobre Borregán, el davanter de Cerdanyola ha pres la decisió de llençar-lo i l’ha fallat. El rebuig de Llaverola, però, ha tornat al propi davanter blaugrana que aquest cop no ha perdonat.

Amb l’1-0, el matx s’ha trencat a favor dels interessos blaugranes. Les ocasions no han parat d’arribar una i altra vegada i uns cops els pals, i d’altres la precipitació per voler-ho fer molt bonic, han evitat una golejada d’autèntic escàndol. A més, la feina del Liceo havia quedat reduïda a cendres en tan sols un minut, quan Carlos López ha marcat el 2-0 després d’un gran xut de Mia Ordeig i, poc després, David Páez ha tacat el marcador al descans després d’una gran jugada col·lectiva (3-0).

‘El Negro’ posa la qualitat

A la represa, la intensitat del joc i el ritme del partit han baixat sensiblement. A menys fins que Mia Ordeig ha aconseguit el 4-0. L’exjugador del CP Vic ha encarat Llaverola i l’ha superat amb una arrastrada a l’escaire esquerre del porter català del Liceo Vodafone. Els gallecs, impotents, han abaixat els braços davant una nova demostració del potencial blaugrana. Malgrat tot, una acció aïllada del jove argentí Álvarez, ha reduït distàncies per als gallecs. Amb tot, el millor encara estava per arribar i ho ha ofert, com no, ‘El Negro’ Páez. El defensa argentí ha fet aixecar dels seus seients el públic del Palau amb un gol de traca i mocador pràcticament sense angle.

LA FITXA
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 5
LICEO VODAFONE, 1

FC Barcelona Sorli Discau (3+2): Egurrola, Masoliver, Panadero, Borregán (1) i David Páez (1) –cinc inicial-, Ordeig (1), JL Páez (1) i Carlos López (1).

Liceo Vodafone (0+1): Llaverola, Jesús, Lamas, Payero i Alves –cinc inicial-, Ávarez (1) i Josama.

Gols: 1-0, Borregán (min. 12); 2-0, López (min. 22); 3-0, David Páez (min. 23); 4-0, Ordeig (min. 34); 4-1, Álvarez (min. 46) i 5-1, JL Páez (min. 48).

Àrbitres: López Varela i Valverde.