El Barça Intersport reforça el seu liderat (30-31)

El conjunt de Xavi Pascual ha sortit de la pista del Croàcia Zagreb, una de les més complicades d’Europa, reforçat i amb el liderat en solitari del seu grup de la Champions. Excel·lent actuació blaugrana per certificar un triomf clau.

FCB INTERSPORT, 31

Croatia Osiguranje Zagreb (14+16):
Sego (Pesic); Horvat (10, 7p.), Kopljar (4), Maric (3), Balic (2), Vukic (1), Tonci Valcic (3) -set inicial-, Spiler (6) Josip Valcic, Sprem (1), Gal, Gojum.

FCB Intersport (13+18): Saric; Víctor Tomás (1), Nagy (6), Noddesbo, Jernemyr, Entrerríos (3) Ugalde -set inicial-, Rutenka (7, 5p.), Mikel (3), Sorhaindo, Igropulo (1), Juanin (6), Sarmiento (2), Morros, Balaguer (2), Sjostrand (p.s.).

Parcials cada cinc minuts: 4-2, 5-4, 7-6, 9-9, 11-12, 14-13 (descans), 16-17, 19-21, 21-22, 24-25, 26-27 i 30-31 (final).

Àrbitres: Bernd Methe i Reiner Methe (Alemanya).

Pavelló: Arena Zagreb. Uns 12.300 espectadors.

A Zagreb, localitat on el Barça d’handbol ha escrit grans pàgines al seu llibre d’història, el Barça Intersport ha fet un gran pas a la Champions. La victòria a l’Arena Zagreb reforça l’equip blaugrana, que es queda com a líder en solitari del seu grup després d’una actuació molt convincent davant un rival de nivell.

Un partit per treballar de valent

Ben aviat s’ha vist que no seria una tarda còmoda per als blaugranes, que no només al marcador s’han vist per sota (3-1) sinó que tampoc no trobaven les millors sensacions. Els croats marcaven un ritme lent, conscients que en un duel d’altes revolucions difícilment poden plantar cara al campió.

I la jugada li ha sortit bé, al conjunt local, que fins al 8-6 s’ha vist al capdavant del partit. Dos penals d’un Rutenka amb la punteria molt afinada han igualat per primer cop el partit. El Zagreb jugava amb el factor pista activat i qualsevol decisió arbitral era protestada, però també Entrerríos ha aparegut per apagar les fogonades de l’etern campió de Croàcia.

Amb el pas dels minuts el Barça Intersport ha agafat una porció més gran de domini. L’entrada a pista del jove David Balaguer –que debutava amb el primer equip- no ha pogut ser més positiva. Dos gols d’aquest descarat extrem han donat un primer avantatge als blaugranes, si bé al descans el resultat era de 14-13.

Segon temps de color blaugrana

Un parcial de 0-3 ha estrenat el segon temps, excel•lent per part blaugrana. El rival seguia demostrant virtuts, especialment un Horvat talentós que ha causat un estrip a la defensa visitant. Però ni això, ni les guspires màgiques d’Ivano Balic ni tampoc la pressió ambiental han frenat el Barça Intersport, on Saric i Juanín, dos jugadors determinants en aquest equip, han començat a aparèixer.

Els blaugranes han dominat gairebé sempre per la mínima, un o dos gols per sobre, fins que ha fet l’estrebada definitiva en el moment clau. L’explosió de Mikel i la solidesa d’aquest equip han permès assegurar una victòria importantíssima, tot i que els croats, fidels al seu estil, no s’han rendit fins l’últim atac.