L’handbol dóna la primera alegria (32-23)

19.10.2011 20:22

Llorenç Tarrés

Una excel•lent segona meitat, amb una gran defensa i molt d’encert en atac, ha donat una important victòria al Barça Intersport, que s’ha desfet del sempre perillós Cuatro Rayas Valladolid. Rocas, amb vuit gols, ha liderat el campió.

Rutenka, en acció / Foto: Miguel Ruiz-FCB

La fitxa
FCB INTERSPORT, 32
CUATRO RAYAS VALLADOLID, 23

FC Barcelona Intersport (14+18): Sjöstrand, Juanín García, Entrerríos, Sorhaindo, Dani Sarmiento, Nagy, Jernemyr, Mikel, Rutenka, Noddesbo, Rocas, Viran Morros, Saric

Cuatro Rayas Valladolid (13+10): Sierra, Asier, Lacasa, Lykke, Lamariano, Krivocapic, Romero, Gurbindo, Delgado, Tokic, Rodríguez, Joli, Cutura, Nikcevic

Parcials cada cinc minuts: 1-2, 5-4, 9-7, 12-10, 13-11, 14-13 (descans), 16-14, 20-16, 22-17, 24-19, 27-21 i 32-23 (final)

Àrbitres: García Fernández i Pastor Gamón

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.324 espectadors
En una jornada de Champions al Camp Nou, els teloners del Palau han tret endavant un dels partits més importants del que portem de temporada. El Barça Intersport ha superat el Cuatro Rayas Valladolid al Palau en un duel amb sabor europeu i que sempre és important per al desenvolupament de la competició.

De menys a més a la grada i a la pista

El partit ha començat fred, a la grada –la gent blaugrana s’ha anat animant a mesura que avançava el partit- i a la pista, on els de Xavi Pascual han topat amb un rival intens i que ha proposat un duel travat. No ha estat un inici fàcil, amb molta igualtat al marcador, com d’altra banda era d’esperar.

Les aturades del porter Sierra i el perill latent de Cutura, Nikcevic i Joli han costat de digerir pel Barça Intersport, si bé mica en mica els locals han agafat el domini. Dani Sarmiento i Rutenka han aparegut a base de canonades des de la primera línia i els primers contraatacs blaugranes han donat protagonisme a un Albert Rocas molt actiu.

El Barça Intersport, el líder, el campió, ha agafat un primer avantatge de 7-4, i aquests dos cossos de distància no els ha perdut fins al descans. En tot cas, però, el Cuatro Rayas, sobretot de la mà del pivot Romero, no deixava desenganxar del tot els de Pascual, i Juan Carlos Pastor ha tret el porter jugador –un recurs habitual en el Cuatro Rayas- per compensar les exclusions i acabar de trencar el ritme blaugrana. Al descans el partit seguia ben obert: 14-13.

Màxim avantatge

A la segona meitat, Rutenka ha començat en pla estel•lar i ha tornat a donar el màxim avantatge (17-14), amb Nagy i Saric, cadascú a la seva manera, ja fos amb aturades o amb gols, cobrint les espatlles del bielorús. Era un bon moment per trencar definitivament el partit si bé 20 minuts de partit davant un rival com el Cuatro Rayas seguia sent un món.

Però la defensa blaugrana havia col·lapsat l’atac rival i l’encert blaugrana seguia sent alt. La diferència ha crescut fins als 5 gols gràcies a dos penals transformats per Rocas (22-17), que ha acabat com a màxim golejador del partit. I el recurrent porter jugador ha acabat de desorientar els de Pucela, on només Cutura trobava el camí per inquietar un líder llançat.

El Barça Intersport ha tingut un final de partit molt tranquil, fet merescut ja que sempre ha anat per davant en el marcador, i ha acabat el partit sumant sense angoixes i amb golejada la setena victòria en set jornades. Un símptoma inequívoc del bon moment en què es troba l’equip de Pascual.