Victòria de més a menys (33-26)

25.09.2011 22:21

Llorenç Tarrés

El Barça Intersport manté el ple de victòries a la Lliga després de derrotar el Port Sagunt al Palau en partit de la tercera jornada. Els blaugranes han resolt al primer temps, si bé a la segona meitat han perdut molta pistonada.

Víctor Tomás ha acabat com a màxim golejador del partit. Fotos: Germán Parga - FCB.

La fitxa del partit
FC BARCELONA INTERSPORT, 33
ALSER PORT SAGUNT, 26

FC Barcelona Barcelona (20+13):
Sjöstrand, Sorhaindo, Víctor Tomás (9), Noddesbo (3), Ariño (7), Nagy (4), Mikel (4), –set inicial-, Viran Morros, Igropulo, Rocas (3), Rutenka (1), Oneto, Mikel, Entrerríos (2), Sjöstrand.

Alser Port Sagunt (8+18): Ibañez, Moya Del Saz (3), Ruíz (2), Sorrentino (1), Moya Florido, Stefanovic (3), Sifré (3) -set inicial-, Tarrasó (3), Muiña (1), Nebot (1), Fernández (3), Rodríguez (1), Cid (5), Bruixola.

Parcials cada cinc minuts: 2-1, 7-2, 12-4, 16-5, 19-5, 20-8 (descans), 23-12, 24-17, 26-20, 28-22, 31-24 i 33-26 (final).

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.025 espectadors.

L’esport professional no és bufar i fer ampolles. Tot costa, guanyar sempre és pràcticament impossible. Es juga contra un rival amb més o menys virtuts, però sovint també contra una dura pretemporada, contra la manca de concentració en un partit a priori assequible i contra la pressió de no poder fallar. Però el Barça Intersport ha fet els deures i ha derrotat el Port Sagunt. Tot sigui dit, ha estat un conjunt blaugrana de dues cares, que ha fet una excel·lent primera meitat però que ha perdut molt gas a la represa.

Ariño, Sjöstrand i Victor Tomás, destacats

2011-09-24_BARxA_INTERESPORT_-_PORT_SAGUNT_-_14.JPGTot i les baixes d’Ugalde, Juanín, Jernemyr i Dani Sarmiento, l’equip ha fet un molt bon treball al primer temps. Ja des del primer atac. El jove Aitor Ariño, que ha estat convocat i titular, ha marcat a la contra el primer gol després d’una gran aturada de Sjöstrand. Defensa, porteria i velocitat, armes conegudes del campió, que ben aviat s’ha escapat amb un parcial de 5-1.

La tripleta formada per Víctor Tomás, el mateix Ariño i Nagy han monopolitzat l’atac blaugrana durant els primers minuts. El primer temps mort visitant no ha canviat res, i els extrems blaugranes seguien obrint la ferida. El Port Sagunt era ben conscient, tot i el suport d’un grup d’aficionats, que poca cosa podia fer. Goran Dzokic, el primer (11-2).

Víctor Tomás, amb 6 gols en 13 minuts, seguia destrossant la defensa valenciana i un Sjöstrand més que correcte posava el pany i forrellat a la porteria (12 aturades al primer temps). La intensitat blaugrana seguia forçant errors dels visitants, que tot just han pogut marcar 8 gols als primers 30 minuts. Parcial rere parcial, el Barça Intersport sentenciava el partit (20-8).

Canvia el decorat i toc d’atenció

2011-09-24_BARxA_INTERESPORT_-_PORT_SAGUNT_-_25.JPGAmb aquest marcador, la segona meitat havia de ser un pur tràmit. Però no ha estat així. L’equip, amb moltes novetats a la pista, ha començat molt baix de revolucions en defensa, cosa que ha permès que els visitants trobessin amb freqüència la porteria de Sjöstrand i tornessin a baixar de la barrera dels deu gols (del 20-6 s’ha passat al 24-18).

El Port Sagunt ha signat un parcial de 4 a 10 que ha ajustat el marcador fruit de la desconnexió blaugrana, cosa que ha obligat Xavi Pascual a demanar temps mort. Però res ha canviat. El partit ja era un altre i els valencians, increïblement, han seguit retallant diferències fins al 29-24.

Una lleugera estirada blaugrana ha assegurat el triomf, el tercer en tres partits, que permet seguir immaculats a la classificació, però les sensacions del segon temps no han estat les millors. Els 18 gols marcats pels visitants a la segona meitat han de servir com a toc d’atenció.