El campió tomba el Naturhouse La Rioja (34-23)

10.09.2011 20:15

El Barça Intersport ha arrencat la defensa del títol de l’Asobal fent valer precisament això, una gran defensa davant d’un bon equip com és el Naturhouse La Rioja.

LA FITXA
FC BARCELONA INTERSPORT, 34
NATURHOUSE LA RIOJA, 23

FC Barcelona Intersport (18+16):
Saric, Noddesbo (2), Juanín (4), Entrerríos (3), Nagy (2), Rutenka (3), Rocas (8, 5p) –set inicial– Tomás (2), Sorhaindo (1), Sarmiento (1), Jernemyr, Aguirrezabalaga (5), Igropulo (3).

Naturhouse La Rioja (9+14): Martínez (Aguinagalde), Juárez (4, 1p), Velasco, López (3), Garabaya (3), Prce (3), Curuvija (4, 1p) –set inicial– Arrieta, Tioumentsev, García Vega (1), Duixebàiev (4), Silva (1).

Parcials (cada cinc minuts): 2-1, 5-3, 10-5, 11-6, 14-7, 18-9 (descans), 19-14, 24-17, 28-18, 30-19, 33-19, 34-23 (final).

Àrbitres: Jesús Escudero Santiuste i Jorge Escudero Santiuste. Han exclòs Ales Silva dos cops, Rubén Garabaya i García Vega (NAT), i també Cedric Sorhaindo, dos cops, Raúl Entrerríos i Rutenka (FCB).

Pavelló: Palau Blaugrana. Abans de començar el partit el Barça ha ofert el títol de la Champions aconseguit la temporada passada a la seva afició.

2011-09-10_FCB_INTERSPORT_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_026.jpgAmb l’àurea de positivitat que ha donat l’oferiment de la Champions de la temporada passada a l’afició, el Barça Intersport s’ha estrenat a l’Asobal amb un triomf sòlid contra un equip més feixuc del que ha semblat. El mèrit, dels blaugranes.

La defensa, el millor fonament

El treball de la darrera setmana ha donat bons fruits. Els desajustos en defensa que va tenir l’equip a la Supercopa es van saber corregir per a la final de la Lliga dels Pirineus i els blaugranes han continuat millorant per arrencar l’Asobal amb bones sensacions. La muralla blaugrana ha estat gairebé impenetrable i, gràcies a aquesta bona tasca al darrere, el marcador ha crescut sense presses però sense pausa.

2011-09-10_FCB_INTERSPORT_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_022.jpgSota la direcció d'un Raúl Entrerríos molt entonat i d’un Albert Rocas sempre fiable (amb tres i quatre gols, respectivament, en la primera part), el Barça Intersport ha marcat una frontera prou sòlida (entre quatre i cinc gols). Els intents del Naturhouse La Rioja s’han concentrat a evitar que l’escletxa s’obrís més, però si no era Saric ha estat la 6:0.

Després d’un lleuger impàs en què tots dos equips han afluixat el ritme, Pasqui ha començat les rotacions. Amb les piles carregades, Juanín ha afusellat la porteria navarresa en un brillant contraatac i Mikel Aguirrezabalaga ha fet doblar el marcador quan quedaven cinc minuts per al descans (14-7).

Un dels moments més celebrats ha estat una doble aturada de Saric, la segona des de terra.

Temps mort per reaccionar

2011-09-10_FCB_INTERSPORT_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_025.jpgLa sortida, a la represa, ha estat una mica irregular. Dues violacions per passes i un parcial d’1-4 han fet saltar de la cadira Xavi Pascual amb la tarjeta verda. Les indicacions han trigat un pèl a fer tot l’efecte pretès, i no s'han notat fins que la figura de Saric no ha començat a créixer.

El Naturhouse La Rioja, per la seva banda, ha buscat un cop d’efecte amb l’atac de set. Bé, si més no ho ha intentat, però no ho ha pogut tirar endavant perquè la defensa blaugrana ja s’havia resituat ràpidament a lloc.

2011-09-10_FCB_INTERSPORT_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_008.jpgI ja d'aquí fins al final, el Barça ha controlat més el partit i s'ha posat 14 gols per davant quan quedaven cinc minuts per a l'acabament (33-19). Dues exclusions blaugrana han permès al Naturhouse reduir la diferència fins al 34-23 final.