La Lliga dels Pirineus, al sac (38-26)

07.09.2011 22:40

El Barça Intersport s’emporta la Lliga dels Pirineus (38-26)

Llorenç Tarrés

El conjunt de Xavi Pascual s’ha proclamat de nou campió de la Lliga dels Pirineus en batre el Fraikin Granollers a la final de Sabadell. Els blaugranes, amb ganes d’agradar, han anat de menys a més per acabar sentenciant clarament.

FC BARCELONA INTERSPORT, 38
FRAIKIN GRANOLLERS, 26

FC Barcelona Intersport (19+19):
Saric, Sjöstrand, Noddesbo (1), Juanín (9), Víctor Tomás (2), Entrerríos (1), Sorhaindo, Dani Sarmiento (2), Ugalde (7), Nagy (3), Jernemyr, Mikel (6), Rocas (1), Viran Morros, Oneto (3), Igropulo (2).

Fraikin Granollers (15+11): Pérez de Vargas, Argüillas, Blanxart (1), Malasinskas (1), Raigal (2), Del Arco (4), Campos (1), Reixach (2), Nenadic (3), Resina (2), Félez (1), Reznicek (3), Chispi (2), Grundsten (4).

Parcials cada cinc minuts: 2-3, 6-6, 9-6, 12-9, 15-13, 19-15 (descans); 22-17, 26-19, 29-21, 30-23, 34-25 i 38-26 (final).

Àrbitres: Andreu Marín i Ignacio García. Han exclòs amb vermella directa el blaugrana Sorhaindo.

Pavelló: Pavelló Nord de Sabadell. Uns 1.200 espectadors.

Després de la derrota contra l’Atlético de Madrid a la Supercopa, l’equip volia demostrar que es troba en el bon camí, que queda molt per fer i també molt a què aspirar. El Barça Intersport ha respost, possiblement sense fer el seu millor partit però clarament de menys a més i dominant la situació gairebé en tot moment.

Tot i la baixa de Rutenka, amb una petites molèsties musculars als bessons, el Barça Intersport ha fet una més que acceptable primera meitat, especialment en atac, on ha circulat bé i ha trobat bons llançaments. El martell de Mikel Aguirrezabalaga ha estat el més destacat en aquests primers 30 minuts, on també cal valorar els bons minuts de Juanín, Ugalde i Marco Oneto, autor de tres gols i dos bloquejos defensius al primer temps. A la represa ha estat quan els blaugranes han posat la directa per sentenciar el títol sense més angoixes de les necessàries.

El martell de Mikel

2011-09-07_FCB_INTERSPORT_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_020.jpgL’equip, tot sigui dit, s’ha trobat un Fraikin Granollers disposat a plantar cara i que ha respost al gol inicial de Nagy –marca de la casa- amb un parcial de 0-3. Al ritme que marcava Malasinskas, els vallesans han dut la iniciativa un bon grapat de minuts, sempre dos gols per davant, concretament fins al 4-6. Aleshores, la defensa de Xavi Pascual ha començat a funcionar i dos gols seguits d’Ugalde han igualat en un tres i no res (6-6).

Els de Manolo Cadenas s’han encallat davant de la millora blaugrana. Després de marcar sis gols en set minuts, han estat gairebé deu minuts sense superar Sjöstrand, cosa que ha permès escapar els barcelonistes en el marcador (10-6), amb Mikel i Juanín fent mal des de les seves respectives posicions.

Tot i l’exclusió amb vermella directa de Sorhaindo, els de Xavi Pascual han seguit mantenint un cos de distància respecte el seu rival, arribant al descans amb un favorable 19-15. La màxima diferència es mantenia estable i això ha donat molta tranquil•litat de cara al segon temps, on tot i els intents inicials de Del Arco, el Barça Intersport seguia dominant i aplanant el camí de la victòria, amb Saric millorant prestacions sota pals i Mikel fent de les seves una vegada més (23-18).

Recital d’Ugalde i Juanín

2011-09-07_FCB_INTERSPORT_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_024.jpgXavi Pascual ha pogut repartir minuts i això ha reportat beneficis a l’equip. Exemplificat en un parell de contres de Víctor Tomás, quan el Barça Intersport ha posat la directa ha estat imparable. La defensa seguia carburant a bon ritme i no deixava opcions a un rival molt més tou al darrere, que no evitava les constants opcions de gol dels blaugranes.

Tot i l’avantatge, els crits de la banqueta demanaven seguir amb la mateixa intensitat. Això ha generat bona defensa, contres clares i que s’arribés a la barrera dels deu gols gràcies a diverses accions de mestre de Juanín (35-25). Partit sentenciat, al final de dotze gols de diferència, i primer títol a la butxaca de la temporada. La Lliga dels Pirineus segueix sent territori d’un Barça Intersport que encara està lluny de fer el cim en el seu joc però que ha fet un pas més en la seva escalada.