El Barça Intersport, al Torneig de Doboj

14.07.2011 11:58

El Barça Intersport jugarà el Torneig de Doboj

Meritxell Infante

Un dels compromisos de pretemporada dels de Pascual és la participació en el Torneig de Doboj. Els blaugranes mesuraran les seves forces amb el Gummersbach, el Chambéry i el Pick Szeged, en un torneig que es disputa a la ciutat natal de Saric.

Daniel Saric jugarà el torneig de la seva ciutat natal. (Foto: Arxiu FCB)

El 1983, el Barça de Sergi Petit
El Barça d’handbol ha participat en una ocasió anterior en aquest torneig. Va ser en l’edició del 1983, amb Sergi Petit com a entrenador. L’equip blaugrana va quedar sisè en la classificació final.
El Torneig Internacional de Doboj és el punt de trobada d’alguns dels millors equips d’handbol internacional, amb 43 anys d’història. Només aturat per la guerra el 1996, aquesta prestigiosa competició reuneix any rere any equips de primer nivell de tot Europa. Els organitzadors del torneig, que se celebrarà del 16 al 20 d’agost, tenen en aquesta edició el vigent campió de la Lliga de Campions, el FC Barcelona Intersport.

Rivals de prestigi

Els rivals que es trobarà l’equip de Xavi Pascual són tots vells coneguts: el Gummersbach alemany, el Melaturg Skopje, el Chambéry francès, el Pick Szeged i l’amfitrió, l’Sloga Doboj. Encara estan pendents de confirmar dos equips més. Per als blaugranes serà un bon test abans de començar la temporada, quan la Lliga arrenqui el 10 de setembre. Es dóna a més la casualitat que un dels participants, el Chambéry, serà també rival dels blaugranes a la fase de grups de la Lliga de Campions.

La temporada passada el guanyador del torneig va ser el Ciudad Real, que va quedar per davant d’equips com el Txekhovskie i el Montpeller.

Ciutat natal de Saric

L’estada en aquesta localitat del nord de Bòsnia serà molt especial per a un jugador blaugrana. I és que a Doboj hi va Daniel Saric. Segons el porter blaugrana, la presència del Barça Intersport és tot un esdeveniment per a Doboj, que rebrà amb honors el seu fill il•lustre.