Pas de gegant (27-24)

24.11.2010 20:33

Llorenç Tarrés

Liderats pels 12 gols de Juanín i empès per un Palau pletòric, el Barça Borges ha superat el Renovalia Ciudad Real i es col·loca líder en solitari de l’Asobal. Es trenca per fi la ratxa de 67 victòries seguides en Lliga dels manxecs.

Resta molta competició per endavant, moltes victòries per sumar i difícils pistes per visitar, però el Barça Borges ha fet un pas de gegant en el seu camí per recuperar el regnat a la Lliga després de quatre anys de domini manxec. El gran rival ha caigut al Palau i ho ha fet per una diferència important per al goal average. I és que en un ambient de gran partit, amb més de 5.300 persones donant suport, els blaugranes han dominat, han manat, han cregut i han sortit vencedors d’un partit diferent, del partit que tothom vol jugar.

Juanín lidera la primera estrebada

2010-11-24_FCB_BORGES_-_RENOVALIA_BM_CIUDAD_REAL_001.jpgPer guanyar el Ciudad Real, un equip que sumava 67 victòries seguides a l’Asobal, calia una defensa intensa i aquesta lliçó la tenia ben apresa, l’equip de Pascual, rocós i constant. És clar que si tens Juanín, l’empresa és sempre més fàcil. L’extrem lleonés ha estat el protagonista principal en una arrencada fulgurant dels locals, amb tres gols de diferent factura que han donat migranya als manxecs (3-0). Durant molts minuts, els visitants, a qui els ha costat arrencar, s’han vist superats de dalt a baix, en atac i en defensa, per un Barça Borges a qui tot li rutllava.

Un gol de Juanín en inferioritat ha donat el màxim avantatge als locals en tot el partit (7-2), però l’inici del festival Sterbik i dues exclusions de Noddesbo –la primera, molt rigorosa- han deixat entreveure el potencial real del Ciudad Real.

Lazarov ha començat a veure porteria, així com Aguinagalde començava a imposar múscul. Juanín ha respost amb màgia i els àrbitres han afegit salsa a l’espectacle amb una tercera exclusió, ara de Víctor Tomàs, cosa que ha ajudat a escurçar la distància (11-9). Saric evitava mals majors amb intervencions a l’alçada del seu rival Sterbik, però el partit ja havia tornat a començar.

El Palau de les grans ocasions

2010-11-24_FCB_BORGES_-_RENOVALIA_BM_CIUDAD_REAL_014.jpgEl Barça Borges ha demostrat caràcter per superar els mals moments. Saric i Iker Romero han aixecat consecutivament el Palau, encara que per fer-ho ningú millor que Víctor Tomàs, que amb una acció de geni ha tornat els tres gols d’avantatge. Juanín, set gols als primers 30 minuts, ha marcat la diferència (15-12).

El segon temps ha començat exactament igual que ha acabat el primer, amb una aturada de Saric. La igualtat es feia creixent, com no podia ser d’altra manera, però ha estat el Ciudad Real qui ha colpejat primer amb un parcial d’1-3. Lazarov l’ha completat amb un contraatac, el primer en tot el partit dels manxecs.

Sterbik ha tret un gol cantat a Rocas i el Ciudad Real ha acabat empatant (16-16). El vigent campió, amb tota la carn a la graella, especialment dur pel centre de la seva defensa, tenia el partit on volia però el Barça Borges no ha volgut deixar escapar l’oportunitat i ha tornat a endollar-se. Juanin ho ha certificat amb tres gols seguits (20-17).

Apareix Víctor Tomàs

2010-11-24_FCB_BORGES_-_RENOVALIA_BM_CIUDAD_REAL_033.jpgL’atlètic i elèctric Abaló ha respost amb dues dianes i el partit ha entrat en aquells moments en què els detalls sentencien. El Barça Borges ha afluixat uns segons, temps suficient perquè el conjunt de Dujshebaev tornés a enganxar-se (21-21), però Juanín, Saric i dos gols Matrix –suspès a l’aire- de Víctor Tomàs han tornat a posar un món entre els dos equips.

2010-11-24_FCB_BORGES_-_RENOVALIA_BM_CIUDAD_REAL_002.jpgL’entrada a pista d’Hombrados ha intentat canviar un partit que feia baixada cap al bàndol blaugrana. El Barça Borges s’ha posat el partit a la butxaca amb un gol d’Entrerrios en acció personal a quatre minuts del final (26-22). L’exclusió de Sorhaindo ha donat una engruna de vida als visitants, però els de Xavi Pascual s’han mantingut ferms i amb el cap clar per assegurar un triomf de gran valor entre l’eufòria d’un Palau a l’alçada de la victòria.

El Barça Borges ha fet un pas de gegant a l'Asobal (Fotos: Àlex Caparrós)
FC BARCELONA BORGES, 27
RENOVALIA CIUDAD REAL, 24

FC Barcelona Borges (15+12):
Saric, Noddesbo (1), Juanín (12), Víctor Tomàs (4), Entrerríos (4), Sorhaindo, Dani Sarmiento, Iker Romero (1), Nagy (2), Jernemyr, Rutenka (3), Rocas, Igropulo i Sjöstrand.

Renovalia Ciudad Real (12+12): Sterbik, Kallman (1), Guardiola (2), Aguinagalde (5), García Parrondo (2), Abalo (3), Chema Rodríguez (3), Cañellas (1), Jurkiewicz, Entrerríos (2), Viran Morros (1), Dinart, Lazarov (4) i Hombrados.

Parcials cada cinc minuts: 4-1, 6-2, 9-5, 11-7, 12-10, 15-12 (descans), 16-15, 19-17, 21-19, 24-21, 25-22 i 27-24 (final)

Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez.

Pavelló: Palau Blaugrana. 5.327 espectadors.