Mínim desgast a Polònia (26-33)

20.11.2010 16:33

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha aconseguit una còmode victòria a la pista del Vive Targi Kielce i suma uns punts obligats a la Champions. A les portes del duel de dimecres contra el Ciudad Real, l’equip blaugrana ha pogut reservar forces.

Amb un calendari tan ajustat i en ple Tourmalet tant a l’Asobal com a Europa, qualsevol respir és bo. El Barça Borges ha saldat amb triomf la seva visita a Polònia i a més ho ha fet sense cremar més energies de les necessàries. Saric, Rutenka, Dani Sarmiento i Juanín han tingut descans. Iker Romero, amb onze gols, el rècord de la temporada, ha estat el màxim golejador, i Sjöstrand (21 aturades) ha brillat sota els pals.

El primer gol d’Iker Romero a la present edició de la Champions ha obert el marcador als 45 segons de partit, i des d’aleshores fins al final l’equip blaugrana ha manat en el marcador. La sortida a la pista, amb un set inicial no gaire habitual, ha estat la d’un llampec i el marcador així ho ha reflectit ben aviat: 2-7, amb Sorhiando i Iker molt actius.

El Barça Borges marca el ritme

Bogdan Wenta es desesperava davant la poca capacitat dels seus jugadors, poc atents a les ràpides transicions defensa-atac de l’equip de Xavi Pascual. El Barça Borges dominava amb comoditat i les bones aturades de Sjöstrand han compensat una sèrie d’errades en atac, cosa que ha evitat en tot moment que els locals s’acostessin en el marcador.

De fet, el Vive Targi Kielce només ha marcat quatre gols en el primer quart d’hora de partit, senyal que la defensa blaugrana funcionava. L’ensurt de Víctor Tomás, amb una lleu torçada de turmell, ha estat la pitjor notícia d’un primer temps força complet del Barça Borges.

barca_kielce.jpgEntrerríos, amb quatre gols en un primer temps que ha jugat sencer, ha agafat les regnes en la direcció de l’equip, amb Iker com a principal executor i un Igropulo sempre endollat. Tot plegat, per evitar que el campió polonès baixés dels quatre gols de diferència (del 8-12 al 8-14).

Un Kielce completament superat

Amb el pas dels minuts, la diferència en el marcador i en el joc ha anat creixent. Els esforços dels locals es quedaven en foc d’encenalls i només aparicions esporàdiques de jugadors com ara Zaremba aportaven gols al Kielce. Iker Romero ha tancat un primer temps estel·lar amb el seu setè gol i el Barça Borges ha marxat als vestidors amb un còmode avantatge (11-18).

Els locals han estrenat el marcador en el segon temps amb un gol del veterà Nat, però el Barça Borges sempre ha implantat el ritme de partit que més li convenia. Sjöstrand ha mantingut l’alt percentatge d’encert sota els pals i els blaugranes han seguit manant en tot moment, si bé el Kielce ha establert un parcial de 6-3 que ha ajustat el resultat (17-21, minut 42).

Els blaugranes es reactiven

Un temps mort de Xavi Pascual ha intentat reactivar els jugadors catalans. L’intercanvi de gols (amb l’aparició de Noddesbo) i la creixent intensitat defensiva han tornat la tranquil·litat al bàndol blaugrana. Els polonesos, visiblement cansats, han estat incapaços de fer perillar el plàcid camí del subcampió d’Europa, que ha establert un nou màxim avantatge: 21-29. Al final, 26-33 i segona victòria a la Lliga de Campions a la butxaca.

VT KIELCE, 26
FC BARCELONA BORGES, 33

VT Kielce (11+15):
Cleverly (Kotlinski, m.46); Kuchcznski (3), Jurasik (1), Grabarczyk (-), Rosinski (-), Juricek (1), Jachlewski (1), Stojkovic (5), Podsiadlo (1), Knudsen (1), Zaremba (6), Dzomba (2) i Nat (5).

FC Barcelona Borges (18+15): Sjostrand; Rocas (2), Nagy (1), Sorhaindo (3), Raúl Entrerríos (4), Iker Romero (11, 4p.), Ugalde (5), Jernemyr (-), Noddesbo (4), Igropulo (3) i Víctor Tomás (-).

Parcials (cada cinc minuts): 2-3, 2-7, 4-8, 7-11, 11-15, 11-18 (descans) 14-20, 16-21, 19-24, 20-28, 22-29 i 26-33 (final)

Àrbitres: M. Badura (SLK) i J.Ondogrecula (SLK)

Exclosos: Zaremba (min. 49) i Jurasik (min. 51) pel Kielce i Noddesbo (min.54) pel FCB Borges.