El Barça Borges no dóna opció (23-36)

13.11.2010 19:53

El conjunt blaugrana ha portat a terme un partit molt complet a la pista de l’Alcobendas i ha acabat passant per sobre del rival. Rutenka (11 gols) ha estat l’estrella i el reaparegut Víctor Tomás, la bona notícia dels visitants.

Una nota altíssima la que ha obtingut el Barça Borges de la seva visita al sempre complicat feu de l’Alcobendas de l’exblaugrana Rafa Guijosa. Els de Xavi Pascual han sentenciat per la via ràpida gràcies a la seva solidesa defensiva (immens Saric) i a la pólvora atacant. L’equip ha fet molt mal en els contraatacs des de l’extrem i, sobretot, per mitjà de Rutenka. El lateral esquerre s’ha apuntat 11 dianes sense cap error en els llançaments. És la seva millor marca de la temporada i iguala el rècord de la temporada 2010/11 de Juanín. Guiat per ell, el Barça ha pogut conservar sense problemes la imbatibilitat a la Lliga, que li permet consolidar-se al cim de l’Asobal.

Bona arrencada

D’entrada, les defenses s’han imposat clarament. En el minut 5, el marcador registrava un tímid 1-1. Els atacs eren intensos, però poc fluids. Tan aviat com la maquinària ofensiva blaugrana ha començat a funcionar, l’equip ha començat a marcar distàncies (3-6, min 11). L’encert de Rutenka i la determinació en els contraatacs han estat bàsics per obrir escletxa. A diferència d’altres visites a Alcobendas, el matx prenia color blaugrana ben aviat, amb el 3-9 que ha obligat Rafa Gujosa a demanar un temps mort en el minut 14.

Celebrades reaparicions

La baixa de Juanín en la posició d'extrem ha fet que Rocas brillés amb llum pròpia (4 gols). Xavi Pascual no ha pogut comptar amb el manxec ni amb Sjöstrand ni Entrerríos. Sí que han reaparegut, en canvi, Sorhaindo, Iker Romero i Víctor Tomás, que ja té l'alta després d’un mes de baixa per una lesió lumbar. Un Milos Pesic molt incisiu mantenia els locals vius i, amb un parcial de 6-3, el matx es tornava a posar emocionant (9-12, min 22). Però en els moments més delicats, Saric s’ha mostrat infranquejable, fent desesperar l’Alcobendas. Els dos porters s’han erigit en els indiscutibles protagonistes abans del descans (12-17).

Segona part sense història

El Barça Borges ha seguit concentrat a la represa, en la qual s’ha produït un repartiment de cops que no ha perjudicat els interessos visitants (17-24, min 40). De totes maneres, ha fet bé Xavi Pascual de calmar el matx reforçant la defensa (18-25, min 45). A l’Alcobendas se li acabaven les idees en atac i el conjunt blaugrana ha assolit per primer cop un avantatge de deu gols quan quedaven 12 minuts per al final. S’entreveia una conclusió plàcida.

Actitud impecable

El cos tècnic barcelonista ha pogut moure la banqueta sense que el rendiment de l’equip se’n veiés afectat. Això sí, Rutenka ha continuat a la pista i s'ha convertit amb claredat en el màxim golejador del duel. Amb el rival sense massa gasolina, l’actitud del Barça ha estat encomiable fins a l’últim segon. No ha tingut pietat per fer més gran la ferida i ha deixat el marcador en un incontestable 23-36.

LA FITXA
BM ALCOBENDAS, 23
FCB BORGES, 36

Alcobendas:
Castaño (1), Vink, González, De la Rubia (2), Slujters (2), Milos Pesic (6), Mijatovic (set inicial), Colón, Aldomar, Muñoz (1), Catalina (1), Tremps (4), Rados Pesic (3) i Dukic (3).

FCB Borges: Noddesbo (5), Sarmiento (2), Saric, Ugalde (2), Nagy (4), Rutenka (11), Rocas (4)(set inicial), Tomás (1), Sorhaindo (1), Iker Romero (2), Jernemyr, Oneto (2), Pérez de Vargas i Igropulo (2).

Àrbitres: Ion Bustamante i Javier Álvarez.

Parcials cada 5 minuts: 2-1/ 3-5 / 5-9 / 9-12 / 10-14 / 12-17 (descans)/ 14-20 / 17-24 / 18-25 / 18-29 / 22-32 / 23-36 (final).