La novena victòria, sense ensurts (41-29)

05.11.2010 21:58

Llorenç Tarrés

Ha tornat l’Asobal després de l’aturada pels compromisos de seleccions i el Barça Borges no ha abandonat la velocitat de creuer amb què lidera la competició. La novena víctima ha estat un Port Sagunt que ha acabat golejat al Palau.

El partit, que ha estat a punt d’endarrerir el seu horari d'inici a causa d’un lleu accident de trànsit que ha tingut l’expedició valenciana de camí a Barcelona, no ha tingut més història que la que ha volgut el Barça Borges. L’únic ensurt de la jornada ha estat, per tant, el que han tingut els visitants a la carretera, que sortosament ha acabat sense incidències. A la pista, partit pla i completament dominat per als de Xavi Pascual.

L’equip blaugrana ha guanyat els nou partits jugats fins ara a l’Asobal. S’està mostrant constant i regular, i exactament en aquests paràmetres s’ha desenvolupat el partit d’aquest dimarts, un d’aquells de victòria obligada. Domini del primer minut fins a l’últim i un nou triomf al sarró per seguir en el lideratge.

Iker se suma a la llista de baixes

I això que el tècnic comptava amb les baixes importants de Víctor Tomás i Sorhaindo, ambdues ja conegudes, i l’absència d’última hora d’Iker Romero a causa d’un pinçament cervical. Però, des del gran gol amb què Dani Sarmiento ha estrenat el marcador, el partit ha estat sota control.

2010-11-05_FCB_BORGES_-_ALSER_BM_PUERTO_SAGUNTO_012.jpgEl Barça Borges ben aviat ha obert forat amb un joc ràpid i molt d’encert en el llançament. Noddesbo, amb l'alegria del grup d’aficionats danesos que hi havia al Palau, Juanín i el mateix Dani lideraven un inici plàcid: 4-0, per la qual cosa el tècnic visitant Goran Dzokic, a qui no li agradava gens el que estava veient, ha demanat el primer temps mort.

Els visitants, amb un parcial de 0-4 fruit de l’encert de Prce i Sánchez, han ajustat el marcador en un tres i no res, del 8-2 s'ha passat al 8-6, cosa que ha obligat Xavi Pascual a tornar a aturar el joc. Ha estat un miratge i l’equip ben aviat s’ha refet i ha tornat a obrir distàncies.

Amb el golejador Bauer (1 sol gol) i el director de joc Latorre completament desactivats i amb atacs molt ràpids, els blaugranes han anat ampliant el marcador de manera fluïda: 15-11, 19-12 i 23-15. Tan relaxat estava el partit que fins i tot a Saric se li ha escapat alguna pilota relativament senzilla, però era evident que el desenllaç del partit ja feia baixada. Al descans, 23-16 per als blaugranes que, una vegada més a l’Asobal,  sentenciava el resultat a mig partit.

El mateix guió

2010-11-05_FCB_BORGES_-_ALSER_BM_PUERTO_SAGUNTO_007.jpgNo ha calgut esperar gaire estona per saber que el guió no canviaria a la represa, tot el contrari. Un ràpid parcial de 3-0 ha permès arribar a la barrera psicològica dels 10 gols. Rocas, Igropulo i Rutenka s’han afegit a la festa golejadora i l’avantatge local s’ha mogut durant molts minuts entre els 8 i 11 gols.

El Port Sagunt ha intentat sortir el menys escaldat possible del Palau, però no ha mostrat gaire resistència ni ha aprofitat les superioritats. Només Prce era sinònim de perill i, sense les aturades del porter suplent Ibáñez (que s’ha endut el reconeixement del Palau), la golejada hauria estat encara més gran. Quan quedaven quinze minuts per al final, el conjunt valencià perdia de 13 gols (34-21); quan en faltaven cinc ho feia de 15 (40-25) i ha acabat perdent de ‘només’ 12.

Xavi Pascual fins i tot ha pogut donar un bon grapat de minuts al jove Álvaro Ruiz, que només entrar ha fet el seu primer gol amb el primer equip aquesta temporada. Un minut després ha estat exclòs de manera rigorosa. Per tot plegat, probablement el d’Almeria serà qui més recordarà un partit sense història.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 41
ALSER BM PORT SAGUNT, 29

FC Barcelona Borges (23+18):
Saric, Noddesbo (5), Juanín (5), Nagy (1), Jernemyr, Rocas (5), Rutenka (6) –set inicial–, Entrerríos (5), Dani Sarmiento (4), Ugalde (2), Oneto (3), Álvaro Ruiz (1), Igropulo (4) i Sjöstrand.

Alser BM Port Sagunt (16+13): Bruixola, Backovic (5), Serrano (5), Dukic, Sánchez (6), Latorre, Bauer (1) –set inicial–, Ruiz, Sifré (4), Tarrasó, Prce (6), Nebot (2), Peg i Ibáñez.

Parcials cada 5 minuts: 5-1, 8-6, 12-9, 16-12, 21-14, 23-16 (descans), 26-17, 30-19, 33-21, 37-22, 40-24 i 41-29 (final).

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.

Pavelló: Palau Blaugrana. 937 espectadors.